22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

BEKHIT DİVAN GRUBU CEO’SU OLDU

Divan Grubu CEO'luğuna Şubat 2011 tarihi itibariyle Marcus Bekhit getirildi

BEKHIT DİVAN GRUBU CEO’SU OLDU

10 Mart 2011 / 20:31

TURİZMİN SESİ
1995 yılından itibaren Türkiye'de Four Seasons Otelleri bünyesinde Genel Müdür olarak görev yapan ve 1998 yılında Mısır ve Türkiye Bölgesi'nden Sorumlu Başkan Yardımcılığı'na getirilen Bekhit, 2007 yılında Four Seasons Hotel İstanbul At The Bosphorous'u açtı. Bekhit'in yönetim sorumluluğunda Türkiye, Mısır, Suriye, Lübnan, Ürdün ve Azerbaycan'daki Fours Seasons otelleri bulunuyordu. Bekhit, Divan Grubu'ndaki yeni görevine 1 Şubat 2011 itibariyle başladı.

Kariyerine 1971 yılında Avrupa'da başlayan Milano, Paris ve Londra gibi farklı şehirlerde çalışan Bekhit, 1981 yılında Four Seasons Montreal Oteli'ne Maitre d'Hotel ( Yiyecek-İçecek Müdürü) olarak atandı. 1995 yılına kadar Ritz Carlton Boston, Ritz Carlton Napoli, Ritz Carlton Washington, Ritz Carlton D.C, Ritz Carlton San Francisco ve Ritz Carlton Cleveland Otelleri'nde Yiyecek İçecek Direktörlüğü ve Genel müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Bekhit, 1995 yılında Four Seasons İstanbul Sultanahmet Oteli'ni açmak üzere Türkiye'ye transfer oldu. 1998 yılında Four Seasons bünyesinde, Mısır ve Türkiye Bölgesi'nden sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Genel Müdürlüğü'ne atanan Bekhit, 2007 yılından bu yana Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. Bekhit'in yönetim sorumluluğunda Türkiye, Mısır, Suriye, Lübnan, Ürdün ve Azerbaycan'daki Fours Seasons otelleri bulunuyordu. Bekhit, 1 Şubat 2011 tarihi itibariyle Divan Otelleri CEO'luna getirilmiştir.

Yüksek öğrenimini Kahire Enstitüsü'nde Otel Yöneticiliği üzerine tamamlayan Bekhit, ayrıca İngiltere'de Mendoza Koleji'nde ve Montreal McGill Üniversitesi'nde öğrenim görmüştür. Bekhit, Mısır İskenderiye doğumlu olup Kanada vatandaşıdır. Arapça, İngilizce, İtalyanca ve Fransızca dillerini bilen Bekhit, evli ve iki çocuk babasıdır.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.