19 Aralık 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

BREMER SAXEN, GARAJ İSTANBUL'DA

Hey Group'un davetlisi olarak özel bir konser için Türkiye'ye gelen Almanya'nın renkli müzik gruplarından Bremer Saxen, ilk sınavını Garajistanbul'da 180 özel misafirin önünde verdi.

BREMER SAXEN, GARAJ İSTANBUL'DA

25 Ekim 2008 / 01:22

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


Peter Dahm yönetimindeki Bremer Saxen, sahneyi 'Klezgoyim' grubuyla paylaştı. Bariton, tenor, alt ve soprano saksafon çalan 12 kişiden oluşan grupların, klasik repertuarlarının yanı sıra, Türk müziğinden Nazende Sevgilim, Üsküdar'a giderken, Biz Çamlıca'nın 3 Kızıyız, Bekledim de Gelmedin ve Fikrimin İnce Gülü gibi çaldığı örnekler beğeni topladı.



Bremer Saxen'in ilgiyle dinlenen saksafon virtüözleri arasında Hey Group Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Bektaş'ın kardeşi Kemal Bektaş da bulunuyordu.


Süreyya Bektaş, söz konusu konseri kültürler arasında bir müzik köprüsü kurmak amacıyla organize ettiklerini belirterek, “Sanatçılar, Türk müziğinde yaygın olarak kullanılmayan saksafonlarla yorumladıkları Türk Sanat Müziği'nin klasik parçalarını bizlere büyük bir keyifle dinlettiler” dedi.



Peter Dahm yönetiminde sahneye çıkan her iki grup, repertuarlarındaki Afrika jaz, Klezmer, Klasik , Salsa ve Funk parçaları ile yönetmenlerinin kompozisyonlarından örnekler sundu.


Klezgoyim, Güney Afrika müziği üzerinde yaptığı uzun uğraş ve titiz çalışmayla 'African Marketplace' albumünü 2005'te piyasaya çıkardı. 'Prinzenhaus' adlı ikinci albümleri ise grubun çok yönlü müzik çalışma ve deneyimlerini içeren diğer ürünü…



Klezmer müziğinin (Aşkenaz Yahudileri'nin, hüzün ve neşesini bir arada ifade eden müzik türü) önemli icracılarından biri olarak kabul edilen Klezgoyim, bu müzik türüne farklı bir yorum getirerek, kendi kompozisyonlarıyla dünya müziğini başarıyla harmanlayan gruplardan…


Almanya'nın ciddi yayın organlarından 'Fürther Nachrichten', Klezgoyim grubunun Güney Almanya'daki konserinden sonra şu yorumu yaptı: “Farklı müzik parçalarının çok uyumlu medleylerle (potpuri) sunulduğu bir Akdeniz müzik şöleniydi…”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.