22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

OKURKEN DENEYİM MEZUNDA İŞ İMKANI

Eğitim alanına kattığı yeniliklerle kısa sürede, tercih edilen okullar arasında üst sıralara yerleşen T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, katmadeğerini artırmaya devam ediyor

OKURKEN DENEYİM MEZUNDA İŞ İMKANI

09 Ocak 2013 / 21:33

TURİZMİN SESİ-ARTİN ŞİRİNPINAR


Öğrencilerine okurken deneyim, mezuniyet sonrası iş imkanı sağlayan okul, bu amaçla Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü için de önemli bir adım attı ve Point Otel ile "iyi niyet" anlaşması imzaladı. Şişli Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda 9 Ocak Çarşamba günü gerçekleşen imza törenine Şişli Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Sarıgül, Özbek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Özbek ve Okul Müdürü Prof. Dr. Aynur Aydın katıldı.
 
t.c.-istanbul-sisli-meslek-yuksekokulu,-point-otel,-ozbek-a.s.-yonetim-kurulu-baskani-dursun-ozbek,-okul-muduru-prof.-dr.-aynur-aydin,2.jpg
 
Türk eğitim dünyasına hızlı ve başarılı bir giriş yapan T.C. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, gençlere eğitim ve iş hayatlarında destek olmak için önemli bir adım attı ve Point Otel Özbek Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile “iyi niyet” anlaşması imzaladı. İmzalanan anlaşmaya göre taraflar bilgi, birikim ve deneyimlerini birbirleriyle paylaşmayı ve kurumlar arası işbirliğini hedefliyor.“Mesleğin Olacak, Geleceğin Olacak” sloganı ile 15 Ekim 2012’de öğretime başlayan İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu böylece, Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencilerine burs, staj ve istihdam olanağı sağlayacağını Point Otel ile birlikte taahhüt ediyor. 
 
ozbek-a.s.-yonetim-kurulu-baskani-dursun-ozbek,.jpg
 
Şişli Meslek Yüksekokulu Okul Müdürü Prof. Dr. Aynur Aydın, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Türkiye turizm patlaması yaşayan bir ülke. Bu yüzden kalifiye elemana ihtiyaç var. Turizm alanında üst düzey yönetici pozisyonları sınırlı; ancak ara eleman çok az yetişiyor. Sürekli otel açılıyor. Sadece otellerde değil, lojistik ve ulaştırma firmaları, yiyecek-içecek işletmeleri, turizm ve seyahat acentelerinde de ara elemana ihtiyaç duyuluyor. Sadece İstanbul'da şu anda açılma aşamasında olan yüzün üzerinde otel bulunuyor. Bunlar içinde istihdam yaratacak personel ihtiyacı var. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu o personelleri yetiştirmeye çalışıyor. Okulumuz Turizm ve Otel İşletmeciliği alanında yetişmek isteyen öğrencilere destek veriyor, teori ve pratiği bir arada öğretiyor; önemli firmalarda staj ve iş olanakları sunuyor. Point Otel ile imzaladığımız 'iyi niyet' anlaşmasıyla bunun önemli bir adımını atmış oluyoruz."
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.