22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ROMA TİYATROSUNDA KAZILAR BAŞLIYOR

İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik “ Gerekli izinlerin alınıp ve kazı ekiplerin oluşturulduğunu yakın zamanda çalışmalara başlanacağını söyledi

ROMA TİYATROSUNDA KAZILAR BAŞLIYOR

16 Temmuz 2011 / 11:31

TURİZMİN SESİ
Roma Tiyatrosu kazı çalışmaları başlayacak. Bursa Vali yardımcısı Adnan Kayık, Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik, U.Ü. Fen ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, İznik Müze Müdürü Mehmet Yıldız ve Araştırma Görevlisi Ahmet Ali Altın Roma Tiyatrosunda incelemelerde bulundular.

Roma Tiyatrosu kazı çalışmaları için izinlerin çıktığı, kazı başkanı ilçe Müze Müdür Vekili Mehmet Yıldız, U.Ü. Fen ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Doc. Dr. İbrahim Hakan Mert, Doç. Dr. Arzu Öztürk, Öğretim Görevlisi Dr. Derya Şahin, Öğretim Görevlisi Reyhan Şahin, Araştırma Görevlisi A. Ali Altın ve 20 kişiden oluşan öğrenci ekibiyle başlanacağı bildirildi. İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz yaptığı açıklamada “İznik Belediyesi olarak Roma tiyatrosunun ayağa kalkması için elimizden gelen yardımı yapacağız” dedi. İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Gedik “ Gerekli izinlerin alınıp ve kazı ekiplerin oluşturulduğunu yakın zamanda çalışmalara başlanacağını söyledi.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.