22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

1.5 MİLYON ARTI TURİST BEKLİYORUZ

TÜROFED Başkanı Ahmet Barut törende yaptığı konuşmada, EMITT”in, turizmde Türkiye”nin gösterdiği gelişmenin aynası ve sembolü olduğunu söyledi

1.5 MİLYON ARTI TURİST BEKLİYORUZ

11 Şubat 2011 / 19:09

TURİZMİN SESİ
Bu yıl 15.si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) ile Turizm Yatırımcıları Derneği(TYD) işbirliği ve Ekin Fuarcılık organizasyonuyla, İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde dünyaya kapılarını açtı. TÜROFED Başkanı Ahmet Barut fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Akdeniz'in turizmde lider ülkesi olmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile 'konuk ülke' Yemen”in Turizm Bakan Yardımcısı Omar Babelgeith'ın açılışını birlikte yaptıkları EMITT Fuarı açılış törenine, 60 ülkeden üst düzey yetkili ile Türkiye'den hemen her ilden vali ve belediye başkanı, turizm profesyonelleri, medya temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜROFED Başkanı Ahmet Barut törende yaptığı konuşmada, EMITT”in, turizmde Türkiye”nin gösterdiği gelişmenin aynası ve sembolü olduğunu söyledi. Ahmet Barut bu yıl Türk turizmcileri olarak, başarılı bir turizm yılı öngördüklerini belirterek “En az yüzde 5'lik bir büyüme bekliyoruz. Bu, yaklaşık 1,5 milyon yeni misafir demektir, bu artışla 2011 yılında ülkemizde 31 milyon civarında turisti ağırlayacağımızı tahmin ediyoruz” dedi.

Konuşmasında, son günlerde sıkça gündeme gelen “Yemen, Tunus, Mısır gibi önemli turizm ülkelerinde meydana gelen siyasi çalkantılar, turizm beklentilerinde değişiklik yapar mı?” sorusuna da “Evet yapabilir” şeklinde yanıt veren TÜROFED Başkanı Ahmet Barut konuyla ilgili şunları söyledi: “Ama biz bu yaşanan olayların bir turizmciye neler hissettirdiğini, terörden çok çekmiş bir ülkenin insanları(turizmcileri) olarak çok iyi biliyoruz ve bu bölgelerdeki meslektaşlarımıza öncelikle en içten ''geçmiş olsun'' mesajlarımızı iletiyoruz. TÜROFED olarak bu yaşananlara biz “bir fırsat doğdu” gözüyle bakmıyoruz. Elbette, önümüzdeki yakın dönemde Türkiye extra bir talep alacaktır ama uzun vadede bu yaşananlar tüm turizm endüstrisini olumsuz etkileyecektir. En basit olarak son tüketicinin tatil motivasyonunun azalacağını düşünüyoruz.Biz konaklama sektörü olarak her türlü gelişmeyi yakından takip ediyoruz. Son günlerde yaşanan gelişmeler paralelinde artacak talep durumunda bunu, ne fırsatçılığa dönüştürürüz ne de çifte rezervasyon sıkıntısı yaşarız.”


“Türk Turizm sektörü olarak yeni hedeflerimiz ve ideallerimiz var” diyen TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, turizmde,Türkiye'yi Akdeniz'in lider ülkesi yapmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Türkiye'nin bu hedeflere ulaşmasında dış faktörler kadar iç faktörlerin de büyük önemi olduğunu söyleyen Ahmet Barut, önüne böylesi büyük hedefleri koyan Türk turizm sektörünün, enerjisini boşa harcatacak, endişelerini artıracak iç gelişmelere karşı da çok hassas olduğuna dikkat çekti. Barut, “Örneğin, hem geldiği nokta itibariyle, hem de hedefleriyle Türkiye gibi bir ülkede; alkollü içeceklerin nerede, nasıl, kaç yaşındaki kişilere servis edildiği, nasıl servis edildiği, edileceği gibi detayların gündeme getirilmesi, saat tutularak canlı müziğe, mekanik müziğe varana kadar müdahalelerde bulunulması bizi misafirlerimize karşı sıkıntıya sokar. Zaten en büyük şikayetimiz olan imaj sorunumuza negatif katkı yapar. Biz TÜROFED olarak, bu ve benzeri konuların tekrar gözden geçirilerek sektörün rekabet kabiliyetini azaltmayacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz.” dedi.


Önüne koyduğu yeni hedefleri paralelinde Türk turizm sektörü için bugünün, geçmişten çok daha fazla elele, kolkola ve dayanışma içinde olunması gereken gün olduğunu belirten Ahmet Barut şunları söyledi:, ”TÜROFED olarak sürekli altını çizdiğimiz bu konuyu bir kez daha huzurunuzda yenilemek isterim. Türk turizm sektörünün hedeflerine yönelik, hepimize büyük sorumluluk ve görevlerin düştüğü bu önemli ve hassas süreçte, kimilerinin kişisel beklentilerine dayalı sorunlarını sektörel ve ilkesel bir sorunmuş gibi sunmalarının ve suni bir gündem yaratmalarının kendilerine faydası olmayacağını düşünüyoruz. Ayrıca Türk turizminin enerjisini ve zamanını bu tür işlere harcama lüksü de yoktur.”
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.