23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

10 BİN FEETTEN HAVACILIĞA İLK ADIM

Türk Hava Kurumunun Selçuk Havaalanı'ndaki Paraşüt Okulunda 300 lira karşılığında "sokaktaki vatandaş", pilot eşliğinde 10 bin feetten paraşütle atlıyor

10 BİN FEETTEN HAVACILIĞA İLK ADIM

22 Ağustos 2009 / 10:55

TURİZMİN SESİ


Paraşüt öğretmeni ve tandem pilotu Sezai Çallı, eğitim merkezlerinde katkı paylı kurslar düzenlediklerini belirtti.Hizmetler arasında tandem (iki kişiyle yapılan atlayış) atlayışının da yer aldığını kaydeden Çallı, "hiç paraşütü bilmeyenler, duyup gelenler oluyor. Önce 15 dakikalık bir brifing veriyoruz. Sonra 10 bin feetten önümüze bağlayarak atlayışlarını gerçekleştiriyoruz. Paraşütle aşağı iniyoruz. Böylece havacılığa ilk adımlarını atıyorlar" dedi.


Sezai Çallı, 16 yaşından gün alan herkesin tandem atlayışı yapabileceğini dile getirerek, üst yaş sınırının bulunmadığını ifade etti.
Her hafta sonu tandem atlayışı için 80-100 kişinin tesislere geldiğini kaydeden Çallı, bir atlayış yapan çoğu kişinin tekrar atlamak için başvuruda bulunduğunu söyledi. Paraşütçülüğün altyapısını da geliştirmeye çalıştıklarını ifade eden Sezai Çallı, yarışlara hazırlanan paraşütçülerin de tesiste çalıştığını, 5 Eylül -13 Eylül günleri arasında Türkiye Paraşüt Şampiyonası'nın da aynı yerde düzenleneceğini bildirdi.

PARAŞÜTÇÜLER ÖZGÜRLÜĞÜ SEVİYOR
Konservatuvar mezunu 27 yaşındaki Onur Doğuç, 2006 yılından bu yana paraşütçülük yaptığını ve milli takıma çağırıldığını anlattı.
Öğretmenlik ve spikerlik yapan Yasemin Gezeroğlu da (26) paraşütçülükle çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.
Tandem atlayışı yapmak isteyenlerin 300 lira karşılığında profesyonel ekiple uçaktan atlayabileceği, paraşütle inerken görüntülenmeyi arzu edenlerin de 100 lira karşılığında havada kamerayla çekim yapan profesyonel ekibin görüntülerini elde edebileceği bildirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.