22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

10.NCU “HALİT NARİN KUPASI” BAŞLADI!

Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı yelken yarışlarından biri olan geleneksel 10.ncu ‘Halit Narin Kupası, 18 Mayıs’da Martı Marina’da start aldı

10.ncu “Halit Narin Kupası” Başladı!

21 Mayıs 2015 / 02:00

TURİZMİN SESİ

1996 yılında bu yana Türkiye’nin önemli marinaları arasında bulunan Martı Marina, ülkemizin dört bir yanından birçok genç yelkencinin katıldığı, Hisarönü Körfezi’nin eşsiz manzarası eşliğinde gerçekleşen geleneksel ‘Halit Narin Kupası’ yelken yarışlarına bu yıl 10.ncu kez ev sahipliği yapıyor. 18–24 Mayıs 2014 tarihlerinde düzenlenecek yelken yarışlarında, genç sporcular kıyasıya mücadele edecek.   
Martı Grubu sponsorluğunda gerçekleşecek ‘Halit Narin Kupası’ yelken yarışları, gençleri yelken sporu ile buluşturuyor. Geleceğin şampiyonları, Milli Takım üyeleri ve belki de Olimpiyatlar’da yarışacak genç yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlıyor.
 
halit-narin-kupasi,marti-marina,yelken-yarislari,5.jpg
 
Türkiye’deki bütün bölgelerdeki genç sporcuları, yarışmalara davet ederek, geleceklerindeki spor hayatları için fırsat kapılarını açıyor.  9 yıldır düzenli olarak Martı Marina’da düzenlenen yelken yarışlarına, yaklaşık olarak 350 –400 sporcu katılıyor.  Her yıl sporcuların ve izleyicilerin büyük ilgi gösterdiği yelken yarışlarında, görülmeye değer bir görsel şölen yaşanıyor. Yarışlar ile ilgili Martı Marina Yatçılık ve Spor Kulübü Derneği Başkanı ve Martı Marina Müdürü Fatih Dağıstanlıoğlu “Martı grubu olarak yelken sporuna ve gençlere destek vermekten mutluluk duyduklarını ve bu sosyal projenin devam edeceğini” belirtti.
 
halit-narin-kupasi,marti-marina,yelken-yarislari,2.jpg
 
Muhteşem doğal güzelliğe sahip Hisarönü Körfezi’nde gerçekleşen  Gençlik ve Spor Bakanlığı Halit Narin Kupası Yelken Yarışları’na, 18 Mayıs 2014 tarihinde start veriliyor. Optimist, Optimist Junior, Laser Standart, Laser Radial, Laser 4.7 sınıflarında düzenlenecek yarışlara bu yıl yaklaşık 400 sporcu, antrenör ve davetli katılıyor. 19 ilden, 43 yelken kulübünün katılacağı yelken yarışlarında, toplamda 14 yarış düzenlenecek. 6 gün boyunca sürecek ve keyifli dakikaların yaşanacağı yelken yarışlarında, 24 Mayıs 2014 tarihinde son yarışların gerçekleşmesinin ardından, kazananların açıklanacağı ödül töreninde, en başarılı olan Optimist, Laser 4.7, Laser standart, Laser Radial sporcularına geleneksel ‘Halit Narin Kupası’ ödülü verilecek. 
 
24 Mayıs 2015 Pazar Günü 
(14.00)  Günün son Uyarı işareti
(16.00)  Ödül Töreni ve Kapanış.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.