22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

11BİN ESER ARASINDA DÜNYA BİRİNCİSİ

11 bin eser arasında dünya birincisi olan Javad Soleimanpour'dan, Pastel Boya Resim Sergisi

11BİN ESER ARASINDA DÜNYA BİRİNCİSİ

15 Ocak 2011 / 12:24

TURİZMİN SESİ
American Pastel Journel Dergisi tarafından düzenlenen peyzaj kategorisinde 11 bin eser arasında dünya birincisi olan İranlı ressam Javad Soleimanpour'un, Pastel Boya Resim Sergisi'ne yoğun ilgi gözleniyor.

Moda'daki Seven Sanat Galeri'nde devam eden, sanatseverlerin akın ettiği sergi, 22 Ocak tarihinde sona erecektir.

6.5 yıldır İstanbul'da yaşayan İranlı Ressam Javad Soleimanpour, 40 yıldır resim yaptığını belirterek, “40 yıldır resim yapıyorum ve son nefesime kadar resim yapmak en büyük hayalimdir. Resim yaparken kendimden geçiyorum, zamanı unutuyorum ve çok mutlu oluyorum” diyor.

İstanbul'a hayran olan ressam, İstanbul peyzajları yapmaktan büyük keyif alıyor ve eserleri de, ülkemizin ileri gelen koleksiyonerleri tarafından ediniliyor. 2011 yılında, gerek pastel ve yağlı boya çalışmaları, gerek Moda'daki atölyesinde vereceği desen dersleri ile yoğun bir yıl beklediğini kaydeden Javad Soleimanpour, bu yıl içerisinde yeni sergiler açacağının müjdesini veriyor…


Javad Soleimanpour
1965 yılında Tebriz'de doğdu. Tebriz Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde danışmanlık yaptı. 1978'de ilk sergisini başarıyla tamamladı. Saadabat Sarayı Müzesi'nde dünyaca ünlü resimlerin kopya çalışmalarında bulundu. 1993 yılında katıldığı uluslar arası yarışmada birincilikle ayrıldı. 1998- 2010 seneleri arasında, Seven Sanat Galeri'nde kişisel sergiler düzenledi. 2009 yılında American Pastel Journel Dergisi tarafından hazırlanan uluslar arası yarışmada peyzaj kategorisinde 11 bin eser arasında dünya birinciliği kazandı. Çalışmış olduğu pek çok pastel ve yağlı boya eser, ülkemizin ileri gelen koleksiyonerleri tarafından edinilmiştir. Değişik ülkelerde 50'yi aşkın sergi düzenledi. Halen Moda'da kendi atölyesinde çalışmakta olup, pastel, yağlı boya ve desen dersleri vermektedir.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.