22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

2 BİN YILLIK ANTİK KENTTE KONSER

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki 2 bin 300 yıllık Rhodiapolis Antik Kenti'ndeki amfi tiyatroda müzik dinletisi gerçekleştirildi

2 BİN YILLIK ANTİK KENTTE KONSER

25 Temmuz 2009 / 21:26

TURİZMİN SESİ


Akdeniz Üniversitesince 2006 yılında Kumluca Kaymakamlığı ve Kumluca Belediyesinin desteğiyle kazı çalışmalarına başlanan Rhodiapolis Antik Kenti'ndeki müzik dinletisi, kazı heyetinde görevli Emre Tokgöz tarafından verildi.Dinletiyi Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Rhodiapolis Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. İsa Kızgut, belediye meclis üyeleri ve davetliler izledi.

Rhodiapolis Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. İsa Kızgut, yapt ığı konuşmada, 2 bin 300 yıllık tarihi bulunan Rhodiapolis Antik Kenti'nde böyle bir dinleti gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Bu tür etkinlikleri bundan sonraki dönemlerde de sürdüreceklerini ifade eden Doç. Dr. Kızgut, "Amfi tiyatro 2 bin 300 yıllık tarihe sahip.

Bu da beni sizler gibi çok heyecanlandırıyor. Bugünkü dinletiyi bir konser gibi düşünmeyin, bunu sizlerle bir buluşma, bir eğlenti olarak düşünün" diye konuştu.Daha sonra, kazı heyetinde Almanca tercümanlık yapan Emre Tokgöz, gitar eşliğinde çeşitli eserleri seslendirildi.
Zaman zaman eşlik ettikleri dinleti sonunda izleyiciler, organizasyonu gerçekleştiren ekibi ayakta alkışladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.