22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

2 YAKA 1 ŞEHİR FOTOĞRAF SERGİSİ

Lila Kağıt sponsorluğunda ikincisi gerçekleştirilen “2 Yaka 1 Şehir” konulu fotoğraf sergisi 6-14 Mayıs tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi’nde fotoğraf severlerle buluştu

2 YAKA 1 ŞEHİR FOTOĞRAF SERGİSİ

18 Mayıs 2013 / 09:42

TURİZMİN SESİ


6 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 19:00’da Hasan Kosif,  İnal Aydınoğlu,   Ali  Ülker,   Aka Gündüz Özemir, Fevzi Şengül, Berna Çağatay, Nevzat Tüfekçioğlu, Orhan Özokur, Ümit Taftalı, Burhan Karaçam gibi isimlerin katılımıyla açılışı yapılan sergiden elde edilecek gelir bu yılda Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı’na bağışlanarak Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın  bu sene başlattığı "Elli Bin Çocuğa Eğitim" fonuna  aktarıldı.  Sergide yer alan fotoğraflar dört profesyonele ait. Fotoğrafçılar; Profesyonel çalışma hayatlarında fotoğraf sanatına yer ayırmayı bir gereklilik olmaktan çok farklı bakış açılarını görmek ve öğrenmeyi sürekli hale getirmek olarak tanımlıyor.
 
Fotoğrafçılar, “2 Şehir 1 Yaka” sergisinde yaşadıkları şehrin iki yakasına objektiflerini çeviriyorlar.Sergi, Avrupa’dan Anadolu’ya, Aynalıkavak’tan Fener’e,  Prens Adalarından Bostancı’ya,... yani şehirde iki yakası bir birini gören her yere objektiflerini doğrultulan fotoğrafçılar, yaşadığımız şehrin değişmeyen ve değişen yüzüne tanıklık ediyorlar.Nazım Hikmet, “ iki şey unutulmaz, annemizin yüzü ile şehrimizin yüzü”, der bir şiirde, be sergide şehrimizin yüzüne çevrilen objektiflerden yansıyanlarla ilgi çekiyor. “2 Yaka 1 Şehir” adlı sergide Cengiz Solakoğlu, Orhan Öğücü, Mehmet Gürsoy ve Yılmaz Bulut’un 40 fotoğrafı yer aldı. 
 
Türkiye’de temizlik kağıtları sektöründe lider olmayı hedefleyen Lila Kağıt,  2010 yılı Kasım ayından beri Maylo markalı ürünlerinin satışından elde edilen gelirin bir kısmını Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı’na aktararak, çocukların eğitimine katkı sağlamaktadır. 2011 yılında gerçekleştirilen “Uzaktan Yakından” adlı sergi ile 460 çocuğumuzun eğitimine katkı sağlayan Lila Kağıt bu yıl “2 Yaka 1 Şehir” ile bu rakamı 620’ye taşımayı ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na katkı sağlamaya devam etmeyi başardı.
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.