22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

2013’DE HEDEF TURİZM GELİRİNİ ARTTIRMAK

Cornelia De Luxe Resort ve Cornelia Diamond Golf Resort&Spa. Otelleri ile Antalya turizminin en önemli turizm tesisleri arasında yer alan Cornelia Otels Grubu, 2012 sezonunu İstanbul’da düzenlediği bir toplantısı ile değerlendirdi.

2013’DE HEDEF TURİZM GELİRİNİ ARTTIRMAK

05 Ocak 2013 / 19:43

TURİZMİN SESİ-ARTİN ŞİRİNPINAR


2013’DE HEDEF TURİST SAYISINI DEĞİL, GELİRİ ARTTIRMAK
Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Hakan Duran ve Cornelia Diamond Golf Resort&Spa. Otel Genel Müdürü Zafer Alkaya’nın katıldğı toplantıda 2012 yılının Türkiye ve Antalya turizmi açısından zorlu geçtiği belirtildi. Özellikle Antalya’da her yıl artan yatak kapasitesine oranla turist sayısında eş değer artış olmamasının bölgeler arası turist dağılımlarını bu yıl hissedilir biçimde etkilediği vurgulandı. 
 
Türkiye’nin genel turizm değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda Antalya ve Belek bölgesine yönelik veriler paylaşıldı. Yılın dokuz aylık diliminde Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının %0,5 oranında artarak 25 milyon 756 bine ulaştığını açıklayan Cornelia Diamond Golf Resort Spa. Genel Müdürü Zafer Alkaya konuyla ilgili şu bilgileri verdi; “Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında 3 milyon 929 bin ile Almanya ilk sırada yer alırken, Almanya’yı 3 milyon 270 bin ziyaretçi ile Risya takip etti. İngiltere listede 2 milyon 80 bin turist ile üçüncü sırada yer aldı. İngiltere pazarında %5,91 düşüş yaşanırken Ortadoğu  ve Kuzey Afrika’da durum ülkelere ve konjonktüre göre değişiklik gösterdi. Bu dağılım Cornelia Otellerinin de bulunduğu Belek bölgesinde daha fazla öne çıktı. Belek bölgesinde 2012 yılında 231 bin 892 Alman, 313 bin 891 Rusya vatandaşını ağırladık. Belek bölgesinde 2012’de misafir ettiğimiz milletler İrlanda ve A.B.D.’den %19, Azerbaycan %20, Hırvatistan %68, İspanya %144, Japonya %34, Letonya %18, Moldovya %31, Norveç %72, Özbekistan %22, Slovenya %21, Türkmenistan %17 artış gösterdi. Buna mukabil, Avustralya %33, Avusturya %31, Finlandiya %28, İran %33, İtalya %33, İzlanda %28, Kuzey Kıbrıs %22, Kanada %20, Kırgızistan %18, Polonya %34, Slovenya %27, Suriye %75, Yunanistan %26 düşüş gösterdi. “.
 
Antalya’ya 2012 yılının ilk 10 aylık döneminde 9 milyon 903 bin misafir ağırladığını ifade eden Zafer Alkaya; “Geçen yılın aynı dönemindeki ziyaretçi sayısı 10 milyon 51 bin idi. Antalya’nın ziyaretçi sayısı %1,5 düştü. 10 aylık dönemde en çok ziyaretçi çekilen Pazar 1,7 milyonla Rusya oldu. Öte yandan Almanya’dan gelenlerin sayısı da 2,6 milmyonu geçti. Antalya, diğer büyük pazarları olan Hollanda, İngiltere, Ukrayna’da gerileme yaşadı. Fransa, Avusturya ve Polonya gibi pazarlarda da düşüş oldu. Sınır komşularımızdan İran pazarı 10 ayda %50, Suriye ise %65 dolayında gerileme yaşadı. BTD pazarlarından Kazakistan ve Azerbaycan’da da yüksek oranlı büyümeler sağlandı. Belek bölgesinde ise 2012 yılının Ekim sonu verilerine göre gelen kişi sayısında yerli konuklarda %2, yabancı misafirlerde %6 azalma yaşanırken, toplam %5, 3 bölgesel azalma kaydedilmiştir. Kış sezonu, %15 daralma gösterirken yaz sezonunun 10 puarn artışla toparlanmış olduğunun altı çizilmelidir. “ şeklinde konuştu. 
 
CORNELIA OTELS OLARAK 2012’YE İNGİLİZ VE TÜRK MİSAFİRLER DAMGASINI VURDU, YIL GENELİNİ %85 YAZ SEZONUNU %95 DOLULUKLA KAPATTIK.. 
 
Cornelia Otellerinin 2012’nin ilk çeyreğinde olumsuz yansımalardan etkilenmesine rağmen, yıl genelini %85, yaz sezonunu %95 dolulukla kapattığını belirten Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Hakan Duran ve Cornelia Diamond Golf Resort Spa. Genel Müdürü Zafer Alkaya 2013’ün dikkatli olunması gereken bir yıl olduğunu söylediler. Hakan Duran ve Zafer Alkaya konuyla ilgili şu bilgileri verdiler; “2011’de fevkalade iyi bir yıl geçirdik. 2012 yılının ilk çeyreği sıkıntılı başladı. Akdeniz çanağındaki başta Arap Baharı gibi sosyal-politik gelişmelerin ardından toparlama gayreti içinde olan ülkeler, Avrupa’da ki krizin tüketim alışkanlıklarını etiklemesiyle zayıflayan genel talebin etkisi, Antalya’ya Avrupa dahil hedef ülkelerden direk uçuşun bulunmaması gibi sebepler olumsuz yansımalar yarattı. Bununla birlikte Cornelia Hotels, Golf, Spa ve Cornelia Sport tesislerinin doluluk oranları, %90. Başta Avrupa ve Rus pazarı olmak üzere dünyanın dört bir yanından 37 ülkeden misafir ağırladık. 2011 yılında 31 olan ülke sayısını 2012 yılında 37’ye çıkarmayı başardık. İkinci önemli etken ise, satış-pazarlama faaliyetlerimizi kesintisiz sürdürmemiz oldu. Değişen dengeleri iyi gözlemleyerek satış-pazarlama etkinliği yürüttüğümüz destinasyon sayısını 49’dan 54’e çıkardık. Özellikle futbol ve golfte ciddi bir ivme yakaladık. Uluslar arası toplantı gruplarının niteliğinde geçtiğimiz yıllara göre çok daha iyi bir noktadayız. “
 
Cornelia De Luxe Resort Otel’in 2012 Pazar payı hakkında bilgi veren Genel Müdür Hakan Duran, “Cornelia De Luxe Resort Otel olarak 2012’de Avrupa’dan %45, BDT Pazarından % 21 misafir ağırladık. Golf misafirimiz %19, İç Pazar %10, MICE %3,  Spor ise %2 olarak gerçekleştı. Buna mukabil, 2013’de şimdiden bir önceki yıla göre %40 ön rezervasyon garantiledik. “ dedi. 
 
Cornelia Diamond Golf Resort Spa.’nın 2012 Pazar payı hakkında bilgi veren Genel Müdür Zafer Alkaya ise, “2012’de Golf, Futbol başta olmak üzere spor turizmine ağırlık verdik. Avrupa’dan %37, BDT ülkelerinden %17, iç pazardan %10 misafir ağırladık. Golf, %24, MICE %10, Spor Turizmi %2 olarak gerçekleşti. 2013 yılı için Cornelia grubu olarak %40 ön rezervasyon aldık. Önümüzdeki sezonda  Özellikle Golf ve Spor Turizminde Cornelia Otellerinin çok daha iddialı olacağını söyleyebiliriz.” dedi. 
 
 
MISIR, İSPANYA VE YUNANİSTAN TÜRKİYE’DEN TURİST ALDI.. HERŞEY DAHİL SİSTEM HEM AVANTAJIMIZ HEM DEZAVANTAJIMIZ OLDU..
 
Türkiye’nin turizm başarısının önünde 3 engel olduğunu belirten Cornelia Diamond Golf Resort Spa. Genel Müdürü Zafer Alkaya, “ Türkiye’nın para harcayan turiste ihtiyacı var. 2011-12 yılları arasında ortalama harcama %3-6 arasında azaldı. Herşey dahil sistemi dünyada en iyi uygulayan bölge Antalya. Bu elbette avantajımız ancak, bu sistemle turist para harcamıyor. Antalya’nın turist sayısını arttırmak kadar turizm gelirini, turistin harcama miktarını da arttırması gerekiyor. Antalya’ya direk uçuşların olmaması bölgeyi olumsuz etkiliyor. Özellikle, ortalama günlük %900 $ harcama yapan Golf turistin, bölgeye olan ilgisini arttırmak için Antalya’ya direk seferler konulması gerekiyor. Golf turisti, özellikle Belek bölgesinin golf sahalarını çok beğeniyor ama ulaşımdaki zorluklar olumsuz etki yaratıyor. Yine, Mısır, İspanya ve Yunanistan gibi önemli rakiplerimiz de 2012 yılında toparlandılar, rekabette yerlerini aldılar. Özellikle Mısır ve İspanya’da ki devlet destekleri bu bölgelerde bizi zorlayacak. “ dedi. 
 
Cornelia Otellerinin herşeye rağmen 2013 yılını olumlu karşıladığını ifade eden Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Hakan Duran ve Cornelia Diamond Golf Resort Spa. Genel Müdürü Zafer Alkaya; “Ulusal ve uluslar arası pazarlarda etkili tanıtım çalışmalarımız devam ediyor. 2012’de Rusya’nın en önemli yayınları Elle, Cosmopolitan, Free Taym gibi 20’nin üzerinde basın mensubunu otellerimizde misafir ettik ve haber olarak yer aldık. 54 ayrı destinasyonda pazarlama faaliyetleri yaptık. Tüm bu ülkelerde reklam çalışmaları yapıyor, dünyanın en önemli tur kataloglarına giriyoruz. Hemen hemen dünyanın her yerindeki Turizm fuarlarına katılıyoruz. Crassula Spa.’mızın ESPA üyeliği, yenilenen yüzü ve Eco Spa olarak konumlanması ile SPA turizminde de 2013’de etkin olacağız. Özellikle müşteri memnuniyetine dayalı pek çok ödül aldık. Ödün vermediğimiz İnsan Kaynakları politikamız, misafir ilişkileri yönetimimiz bizi uluslar arası alanda pek çok ödüle taşıdı. 2012 yılında Dünya Seyahat Ödülleri Avrupa ve Dünya Seramonisinde Cornelia De Luxe Resort Otel Avrupa’nın En İyi Golf Oteli, Cornelia Diamond Golf Resort & Spa  ise Avrupa’nın en Lux Resort Oteli ve Dünya’nın En İyi Tam Donanımlı Herşey Dahil Resort Oteli ödüllerine layık görüldü. Almanya, İngiltere ve İrlanda’nın en büyük seyahat acentesi TUI’nin her yıl yüz binlerce müşterisi arasında yaptığı anket sonuçlarına göre 2012 yılında Cornelia Diamond Golf Resort Spa. Otelimiz Gold medal kazandı.’ Şeklinde konuştular. 
 
Zafer Alkaya ve Hakan Duran, Cornelia Otels’in ödülleri hakkında şu bilgileri verdiler: “Her iki otelimizde bu yıl çevre alanında aldığı ödüllerle turizm alanına damgasını vurdu. Travellife Sustainability System  Gold Status sertifikası aldık. Tui çevre ödülü, her iki otelimizede verildi. TÜROFED tarafından hazırlanan ve daha temiz, sürdürülebilir bir çevreye katkı sağlayanlara verilen BEYAZ YILDIZ ödülünü de Cornelia Diamond Golf otelimiz aldı. Ve Conde Nast Johansens tarafından 2012 ve 2013 yılı için Cornelia Diamond Golf Resort Spa. Otelimiz “üstün hizmet ve inovasyon” ödülünü kazandı. BDT ülkelerinde popüler tüketici sitesi “Top Hotels tarafından Cornelia De Luxe Resort Otelimiz Mükemmel hizmet kalite ödülü aldı. Yine, Cornelia Diamond Golf Resort Spa. Otelimiz, M.I.C.E ödülleri kapsamında “Akdeniz Bölgesinin En İyi Toplantı Oteli” ödülüne layık görüldü. “. 
 
ULUSLAR ARASI ÖNEMLİ ORGANİZASYONLARIN EV SAHİBİ CORNELIA OTELLERİ OLDU..
Cornelia Otellerinin 2012 yılında Turizm açısından önemli bir çok uluslar arası organizasyona ev sahipliği yaptığını açıklayana Hakan Duran ve Zafer Alkaya konuyla ilgili şu bilgileri verdi : “Dünyanın en prestijli golf organizasyonlarından biri olarak nitelendirilen Dünya Amatör Golf Şampiyonası 2012 yılında Belek’de yapıldı. İki yılda bir düzenlenen bu organizasyon için Avustralya'nın Adelaide kentinde yapılan oylamada Türkiye, Avusturya ve İtalya'yı büyük bir farkla geride bırakarak, organizasyonun ev sahipliğini yapma hakkı kazandık. ABTA Konferansı (İngiltere Seyahat Acenteciler Birliği) da 2012 yılında otelimizde gerçekleşti. İngiliz tatilcilerinin 2010/11 sezonlarında Türkiye’ye büyük talep göstermesi sonucu, cirolarının büyük oranını Türkiye’den elde ettiklerini kayda alan ABTA, 2012 yılı olağan genel kurulu Cornelia Otellerinde düzenlemeye karar verdi. 2012 yılına yönelik anketlerde de İngiliz turizm piyasası için en önemli pazarın Türkiye görünmesi etkili olmuştur.  
 
2014 yılı ICCA (Uluslararası Kongre ve Konferans Birliği) kongresinde de otelimiz ev sahipleri arasındadır. Almanya’nın Frankfurt kentinde toplanan ICCA Yönetim Kurulu’nun yaptığı değerlendirme sonucu, dünya çapında 95 ülkeden kongre düzenleyicisi ve dünya kongre sektörüne yön veren 3 bin 500 profesyonelin katılacağı 2014 Genel Kurulu’nun Antalya’da yapılmasına karar verildi. ICCA 14. Genel Kurulu’nu ağırlamak için ABD’nin Houston ve Meksika’nın Monterrey kentleri ile yarışan Antalya, organizasyona ev sahipliği yapmaya hak kazandı. Dünya Kurumsal Golf Turnuvası’nın (World Corporate Golf Challenge) Türkiye ayağı, 5-7 Nisan 2013 tarihlerinde Belek’teki Cornelia golf-982.html" name="982_982" title="Golf Habe
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.