22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

2015’İN İLK GÜNÜNÜ BU ŞEHİRLERDE KARŞILAYIN

Seyahat arama ve karşılaştırma sitesi momondo, 2015’e farklı şehirlerde uyanmak isteyen seyahatseverlere özel, dünyanın dört bir yanındaki 7 şehrin 1 Ocak 2015 ajandasını hazırladı

2015’İN İLK GÜNÜNÜ BU ŞEHİRLERDE KARŞILAYIN

22 Kasım 2014 / 16:00

TURİZMİN SESİ

Seyahat arama ve karşılaştırma sitesi momondo, dünyanın dört bir yanında yılbaşı sonrası etkinliklerinin listesini hazırladı. Listede, soğuk Kuzey Denizi‘ne dalıştan Tokyo’da güneşi karşılamaya, New York’taki Şiir Maratonu’ndan Londra’daki renkli geçit törenine kadar pek çok farklı seçenek yer alıyor.
 
Yeni yılın ilk günü dalış – Scheveningen, Hollanda
Yeni yılı karşılama alışkanlıkları ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Felemenkler'in  bu geleneğinin ise Kuzey Denizi'nin dondurucu sularına yapılan dalış olması itibariyle soğuk bir alışkanlık olduğu kabul edilebilir.Yeni yıl kutlama yöntemi olarak tüm dünyada uygulansa da, bu etkinlik Hollanda’da, 35 bin kişinin dalmak için bir araya geldiği kalabalık ve eğlenceli bir yeni yıl yöntemi olarak seyahatseverleri cezbediyor.Ülke çapında 60'tan fazla noktada gerçekleşen etkinlikte, kostüm giymiş arkadaş gruplarından, akşamdan kalmış parti çılgınlarına, iç çamaşırlarına kadar soyunarak dondurucu okyanusun serinleticiliğine kendini bırakan ailelere kadar pek çok renkli görüntüye tanıklık etme imkanı sunuyor. Bütün bu yerler arasında, 10 binden fazla tutkulu Hollandalı’nın kendini sulara bıraktığı Scheveningen Sahili, bu etkinlik noktaları arasında en renklisi olarak öne çıkıyor.
 
Yeni yıl geçit töreni – Londra, İngiltere
2015 yılına başlamak için Londra, tüm ihtişamı ve etkinlikleriyle ideal ortamı sunuyor.
Dansçılardan müzisyenlere, uçan akrobatlardan amigo kızlara kadar 10 binden fazla performans sanatçısının yer aldığı bu geçit töreninde, Londra'nın kasabaları ve dünya çapındaki çeşitli ülkeler temsil ediliyor.Gün ortasında Piccadilly'de başlayan ve üç saatlik gürültülü bir yürüyüş ile Parlamento Meydanı’nda son bulan geçit töreni yüz binlerce izleyiciyi eğlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda ilk kez düzenlendiği 1987 yılından bu yana sağladığı bir buçuk milyon sterlinin üzerindeki yardım ile de hayırlı bir amaca hizmet ediyor!
 
Hatsumode – Tokyo, Japonya
Japonya'da, yeni yılın ilk gününde güneşin yüksekliği özel bir ruhani önem taşıyor ve ülkenin tümünde kalabalıklar dağlarda veya sahillerde toplanarak bu mistik ana tanıklık edip, uğurlu bir yeni yıl için dua ediyor.Tokyo'nun sadece bir saat dışındaki Takao Dağı bu etkinlik için oldukça popüler bir nokta ve burada pekçok ziyaretçi, gece boyunca heyecanlı bir şekilde dağa tırmanarak şafağın söküşünü tam zamanında seyredebilmek için zirveye ulaşmaya çalışıyor.Başka bir önemli gelenek ise tapınağa yapılan yılın ilk ziyareti Hatsumode. Tokyo’nun Meiji Tapınağı, çok yoğun bir nüfusa sahip bir şehrin, sık ağaçlarla kaplı ormanlık bir kısmında yer alıyor ve yeni yılın ilk günlerinde 3 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlıyor!Ertesi gün de Japonya'da kalmayı planlayanlar ise, başkentteki İmparatorluk Sarayının içini görebilecek az sayıdaki kişi arasında yer alabilir. 2 Ocak günü sarayın iç kısımları halka açılması, sarayın yılda yalnızca iki gün kapılarını halka açtığı düşünüldüğünde seyahatseverler için rahat bir ziyaret imkanı sunuyor.
 
Deniz kıyısında sabahlama – California, ABD
Yeni yıla aileleriyle beraber girmeyi tercih edenler için California'nın Monterey Körfezi Akvaryumu unutulmaz bir anı olacak bir etkinlik düzenliyor. Adına layık "deniz kıyısında sabahlama" etkinliği ömür boyu unutulamaycak bir pijama partisi vaat ediyor.Akvaryumu normal kalabalıklarla birlikte keşfetme fırsatının yanı sıra, yılın son gecesi için pek çok etkinlik planlanıyor. Gece yarısı seyredilecek doğa filmleri, bir meyveli dondurma ve kirazlı pasta ile harika okyanus hayatı ve renkleri arasında uykuya dalmak için ideal.Küçükler için en sevdikleri dostları olan deniz hayvanlarının yanında uyanmanın yanı sıra harika bir açık büfe kahvaltı, büyük dalga havuzunun güvertesinde eşsiz bir okyanus manzarası ve su samurları ile kambur balinalardan güzel bir yeni yıl selamı da seyahatseverleri bekliyor.
 
Yeni yıl konseri - Viyana, Avusturya
İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler için bir “eğlence yoluyla propaganda” aracı şeklinde karanlık bir başlangıca sahip olsa da, Viyana Filarmoni Orkestrası tarafından her yıl düzenlenen yılbaşı konseri günümüzde prestijli bir klasik müzik kutlaması olarak varlığını sürdürüyor.Her yıl farklı bir orkestra şefi tarafından yönetilen ve dünyanın en iyi müzikal kurumlarından biri tarafından verilen konserde, valslerden polkalara ve marşlara kadar pek çok farklı tarzda parça icra ediliyor, Strauss ailesine ve diğer meşhur klasik müzik bestecileri övgüyle anılıyor.1 Ocak tarihinde Wiener Musikverein'ın (Viyana Müzik Derneği) görkemli ‘Großer Saal‘ (Büyük Salon) Salonu’nda gerçekleştirilen konserde seçkin müzik parçalarına bale performansları eşlik ediyor ve bu konser dünya çapında 90'dan fazla ülkede yayınlanarak 50 milyonun üzerinde izleyici tarafından izleniyor!
 
Yeni yıl triatlonu - Edinburgh, İskoçya
Pek çok insan önceki yıl sona ermeden önce eğlenebildiği kadar eğlenmeye çalışsa da, başka pekçok kişi ise kalabalıklardan uzakta, sessiz bir gece geçirip yeni yıla üretken bir günle uyanmayı tercih ediyor.Yılbaşına sakin girmek ve bütün yılı üretken geçirmek isteyenlere özel İskoçya'da yılbaşı triatlonuna katılmak mümkün.400 metre yüzme, 17.7 km bisiklet ve 5.6 km koşudan oluşan bu yarışa katılanların her yıl en az üçte birinin triatlona ilk kez katıldığı biliniyor. Çocukların da kendini dışlanmış hissetmemesini sağlamak için, triatlonla aynı zamanda 8 -15 yaşları arasındaki çocuklara yönelik bir "duatlon" da düzenleniyor.
 
Şiir okuma maratonu – New York, ABD
Sanatsal duyarlılığa sahip seyahatseverler için çağdaş şiir okuma ve yazma sanatını teşvik etmeyi, yeşertmeyi ve ilham vermeyi amaçlayan New York'un Şiir Projesi, bir kez daha yıllık Yılbaşı Şiir Okuma Maratonu’nu düzenliyor. 12 saatlik şiir şenliğinde ayrıca çeşitli orijinal ve ilham verici müzik, film ve dans gösterileri ömrünü bu sanatlara vakfetmiş emektarlar ve ilk kez sahneye çıkan acemiler dahil 140'tan fazla sanatçı tarafından gösteriliyor.
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.