2019 YILI İÇİNDE TAKİP EDİLECEK SEKİZ SEYAHAT TRENDİ AÇIKLANDI
Gilles Trantoul, iş ortaklarının ve herkesin daha iyi seyahatler gerçekleştirebilmeleri için seyahat trendlerini yakından takip ettiklerini söyledi
09 Şubat 2019 Cumartesi 12:34
TURİZMİN SESİ
Global seyahat sektörü, seyahat hizmetlerinin satışı ve gezginlere sunulan hizmet şekli açısından önemli bir değişim içerisinde olduğunu belirten Amadeus Seyahat Kanalları Strateji ve Dönüşüm Direktörü Gilles Trantoul, iş ortaklarının ve herkesin daha iyi seyahatler gerçekleştirebilmeleri için seyahat trendlerini yakından takip ettiklerini söyledi ve 2019 yılının 8 trendini şu şekilde özetledi;
“1. Seyahat sektöründe en önemli konu kişiselleştirme
Havayolu şirketi, otel, seyahat acentesi fark etmeksizin 2019 yılında da başarıya giden yol; eldeki verileri kullanarak müşteri isteklerine dair daha iyi sonuçlara nasıl ulaşılabileceğini bilmekten geçiyor. Günümüzde giderek daha fazla sayıda gezgin kişiselleştirilmiş deneyimler arıyor. Başarıya ulaşmak isteyen şirketler, gezginlerin bu tür ihtiyaçlarını tahmin edebilmeli, bu alanlarda daha önce karşılaşılan zorlukları anlayabilmeli ve mevcut verilerden, analizlerden ve iş zekasından faydalanarak bu konularda önceden önlemler almalıdır. Sektördeki bazı oyuncular, yapay zekaya ve analiz süreçlerine yaptıkları önemli yatırımlarla müşteri deneyimini ileri seviyelere taşımış olsalar da bu gelişimin müşteri yolculuğunun her aşamasına yansıdığını henüz göremiyoruz.
2. NDC içeriği de dahil içerik zenginliğinin sürekli artması
Seyahat sektörü, ticari süreçler ve teknoloji standartları konusunda NDC gibi yeni yaklaşımları benimsemeye yönelirken içerik zenginliğinde de sürekli bir artış göreceğiz. 2019, havayolu ve seyahat şirketlerinin NDC içeriği sunabilmesine ve bu içerikten yararlanabilmesine olanak sağlayacak bir dizi geliştirilmiş çözümün uygulanmasıyla birlikte NDC’nin sanayileştiği yıl olacak. Bu içerik, muhtemelen farklı iş modelleri çerçevesinde birkaç kaynaktan gelecek. Dolayısıyla seyahat işletmelerinin bu içeriğin kendi iş modelleri kapsamında nasıl yönetileceği konusunda karar verip gerekli özelleştirmeleri yapabilmeleri büyük önem taşıyor. Bol miktarda zengin içeriğe erişim, seyahat şirketlerinin gezginlere verdiği hizmetleri kişiselleştirebilmesi için gereken her şeye sahip olması anlamına geliyor.
Önümüzdeki sene Amadeus’ta yaşanacak en önemli gelişmelerden biri de havayolu, otel, alternatif konaklama, demiryolu, kara ulaşımı ve destinasyon noktası içeriklerini tek bir çatı altında birleştiren Amadeus Seyahat Platformu’nun devam eden gelişimi olacak. NDC-X programımız kapsamında dünyanın dört bir yanındaki havayolu ve seyahat şirketleriyle iş birliği yaparak oluşturduğumuz NDC içeriği de bu değişim sürecinin bir parçası.
3. İşlemlerdeki artan karmaşıklık, birleştirme, arama ve karşılaştırma gibi ihtiyaçlar doğuruyor
Günümüzün gezginleri, tek bir tuşla benzersiz deneyimlere ulaşabilmenin peşinde olan akıllı ve teknolojiye aşina tüketiciler. Bu gezginler, seçenekler arasında karşılaştırma yapıp kendilerine uygun olanı seçebilmek için tüm kanal ve uygulamalar üzerinde aynı seviyede seçeneğe, kişiselleştirilmiş hizmete ve tutarlılığa ulaşmak istiyorlar. Seyahat şirketlerinin, etkin bir rekabet sürdürmelerine ve talep edilen bu yolculukları sunabilmelerine olanak sağlayan doğru araçlara ihtiyaçları var. Dolayısıyla, 2019’da tüm bu içerikleri bir araya toplamak, seyahat şirketlerinin günümüz gezginlerinin talep ettiği kişiselleştirme seviyesini sağlayabilmek için tam ihtiyaç duydukları içeriği kolayca karşılaştırıp bulabilmesinin anahtarı olacak.
4. Seyahat sektörü genelinde daha fazla iş birliği
Son on yılda teknolojide yaşanan gelişmeler, tatil araştırma, rezervasyon yapma ve seyahat deneyimlerini paylaşma şeklimizi değiştirdi. Yeni teknolojiler ve bu teknolojilerin yeni kullanım şekilleri her yerde karşımıza çıkıyor. Bir adım önde olabilmek ve gezginlerin talep ve beklentilerine ayak uydurabilmek için seyahat sektörünün iş birliği içerisinde hareket etmesi gerekiyor. 2019 yılında daha fazla açık API, daha çevik ortaklıklar ve daha fazla ortak gelişim projeleri üzerinden sektörün gelişmesine şahit olacağız. Önümüzdeki dönemde bazı heyecan verici gelişmeler ve ortaklıklar yaşanacak.
5. Y kuşağındaki iş seyahati artışları
Boston Consulting Group’un tahminlerine göre 2020 yılında seyahat harcamalarının neredeyse yüzde 50’si Y kuşağı tarafından yapılacak. Bu rakamlar, bu anlamda oluşacak kâr havuzundan faydalanmak isteyen seyahat sektörü oyuncularının, Y kuşağının benzersiz seyahat ihtiyaçlarını nasıl karşılayabileceklerini öğrenmeleri gerektiğinin altını çiziyor. Y kuşağı, seyahat tüketiminde benzersiz bir güç odağı olmaya doğru giderken sektörün de bu kuşağın kendine has tutumlarının farkına varması gerekiyor. Bu trend, Amadeus cytric Travel & Expense gibi iş seyahati çözümlerimiz için öncelikli konulardan biri.
6. “Hem iş hem tatil” de içeren seyahat politikaları ve gezginlerin mutluluğu seyahat yöneticileri için önemli bir öncelik haline gelecek
İş modelleri globalleştikçe iş seyahatleri de artmaya devam edecek. GBTA’ya göre 2022 yılı itibarıyla firmaların çalışanlarını dünyanın çeşitli yerlerine göndermek için yapacakları harcamaların 1,7 trilyon ABD dolarına ulaşması bekleniyor. İş seyahatleri arttıkça “hem iş hem tatil” trendi de yükselecek ve giderek daha fazla çalışan iş seyahati ve geliştirilmiş seyahat politikalarından faydalanacak.
Ayrıca iş amaçlı seyahat eden kişilerin yolculuk sırasındaki genel sağlığı, yani, sağlığı, mutlululuğu ve üretkenliği 2019’da seyahat yöneticilerinin en önemli önceliklerinden biri olacak. Üstelik bunun çok geçerli bir sebebi var. Amadeus ve Lonergan’ın 2018 Seyahat Politikası Verilerine göre, iş gezginlerinin %44’ü kötü seyahat politikaları yüzünden mevcut işlerini bırakabileceklerini ve %50’lik bir kesim de bir firmanın seyahat politikasının o firmada çalışıp çalışmama kararlarını etkileyebileceğini belirtiyor.
7. Seyahat sektöründeki oyuncular, olası aksaklıkları gidermek için daha fazla teknoloji kullanacaklar
2019’da seyahat sektörü verimliliğin artırılması ve aksaklıkların en az indirilmesi için çeşitli alanlarda bir dizi yeni teknolojiyi uygulamaya devam edecek. Teknolojik yetkinliklerdeki gelişimler sayesinde havalimanları, havayolu şirketleri, oteller, seyahat şirketleri ve sektördeki diğer tüm oyuncular, giderek artan gezgin beklentilerini karşılayabilir hale gelecek. Sektör hem yerde hem de havada kusursuz yolcu deneyimine odaklanmayı sürdürdükçe büyük veri, süreç otomasyonu, nesnelerin interneti, entegrasyon ve uç teknolojilere yatırım da bu hareketliliğin bir parçası olacak.
8. Akıllı şehirlerle birlikte seyahat ve turizm daha da canlanacak
Gelecekteki tüketici dünyasının karmaşık ve sofistike doğasını en iyi şekilde harmanlayan trendlerden biri akıllı şehirler. Seyahatin geleceği daha kişisel ve akıllı deneyimler yaratmak üzere çok yöntemli yolculuklar ve veri kullanımıyla şekillenecek. Akıllı şehirlerle birlikte seyahat ve turizm daha da canlanacak. Bu süreç başarıyla uygulandığında gezginlerin gelecekte olmasını bekledikleri büyüleyici seyahat ve hizmet deneyimlerinin yakalanacağı görüşündeyiz. 20 yıl sonra seyahat sektörünün nasıl görüneceğini tahmin etmek zor ancak gelecek bize heyecan veriyor. GDS’den Live Travel Space’e geçiş yapmaya devam ettiğimiz bu süreçte tüm müşterilerimiz ve seyahat sektöründeki diğer oyuncularla beraber geleceğimizi inşa etmek için sabırsızlanıyoruz.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.