28 Mart 2024
  • İzmir14°C
  • İstanbul14°C
  • Antalya11°C
  • Ankara11°C

2021 BURSA KALİTE ÖDÜLÜ, SAHİPLERİNE TAKDİM EDİLDİ!

Türkiye Kalite Derneği (KalDer), Türkiye’nin rekabet gücünü yükseltmek adına “kalite” anlayışını tüm çalışmalarının odağına alan kurum ve kuruluşları ödüllendirmeye devam ediyor

2021 Bursa Kalite Ödülü, Sahiplerine Takdim Edildi!

06 Haziran 2022 Pazartesi 21:01

TURİZMİN SESİ


Bu kapsamda KalDer Bursa Şubesi ve Bursa Sanayicileri ve İş insanları Derneği (BUSİAD) iş birliği ile düzenlenen Bursa Kalite Ödülü’nün sahipleri belli oldu. Hitachi Astemo Türkiye “2021 Bursa Kalite Büyük Ödülü”nü almaya hak kazanırken, Bandırma Belediyesi “2021 Bursa Kalite Başarı Ödülü”nün, Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi “2021 Bursa Kalite Başarı Ödülü”nün, Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de “2021 Bursa Kalite Başarı Ödülü”nün sahibi oldu.

Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek Türkiye’nin rekabet gücünü yükseltmek adına faaliyetler yürüten Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) düzenlediği ve iş dünyasının en prestijli organizasyonları arasında yer alan Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nin yerel ayağını oluşturan Bursa Kalite Ödülü, sahiplerine takdim edildi. KalDer Bursa Şubesi’nin Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) iş birliğiyle düzenlediği Bursa Kalite Ödülü kapsamında dört kurum ve kuruluş ödül adı. Hitachi Astemo Türkiye “2021 Bursa Kalite Büyük Ödülü”ne layık görülürken, Bandırma Belediyesi, Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de “2021 Bursa Kalite Başarı Ödülü”nü aldı.

“EFQM Modeli ile yürümeyi tercih ederek, çok büyük bir işe imza attılar” 
Törende konuşan KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi “Önceliğimiz insanların temel ihtiyaçlarını karşılayarak yarın endişesi ve kaygısı olmadan hayatlarını sürdürebilmesi. İnsanımızın layık olduğu yaşam kalitesine sahip olması için hepimiz birlik olmalı, aynı hedef ve doğrultuda çaba harcamalıyız. Bu sene dört güzide kurumumuz ödül sürecinde yer aldı, bu kurumlarda görev alan tüm çalışanları yürekten kutluyorum. EFQM Modeli ile yürümeyi tercih ederek; kurumları, tüm paydaşları ve kendileri için çok büyük bir işe imza attılar. Hepsini kutluyor, yolculuklarında başarılar diliyorum” dedi.

KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Direkçi’nin konuşmasının ardından ödüller sahiplerine takdim edildi. Hitachi Astemo Türkiye Genel Müdürü Murat Bayram, Bandırma Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Ay, Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdülkadir Çınar, Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Yılmaz ile kurumların çalışanlarına ödülleri, KalDer Bursa Başkanı Emin Direkçi ile BUSİAD Başkanı Buğra Küçükkayalar tarafından verildi.

Kuruluşlara eğitim verildi ve saha ziyaretleri yapıldı!
Kurumlar ödül süreci kapsamında geçen yılın Kasım ayında başvuruda bulundu. Daha sonra ise kuruluşlara EFQM Modeli eğitimleri verildi. Başvurularının değerlendirilmesinin ardından Nisan ayında da kurumlar ziyaret edildi. Gerçekleşen saha ziyaretinin neticesinde yapılan değerlendirilmeler nihai karar verilmek üzere Bursa Kalite Ödül Jürisi’nin onayına sunuldu ve ödüle layık görülen kurumlar belirlendi.

1998 yılından bu yana düzenleniyor!
İş dünyasının en prestijli organizasyonları arasında yer alan Türkiye Mükemmellik Ödülleri’nin yerel ödülü olan Bursa Mükemmellik Ödülü, 1998 yılından bu yana düzenleniyor. KalDer Bursa Şubesi ve BUSİAD iş birliği ile gerçekleştirilen etkinlikte EFQM Mükemmellik Modeli referans alınıyor. Bursa Mükemmellik Ödülü ile mükemmellik kültürü ve toplam kalite yönetimi yaklaşımının Bursa çapında yaygınlaştırılmasının sağlanması, Ulusal Kalite Hareketi’ne destek verilmesi amaçlanıyor. Bursa bölgesinde iş mükemmelliğine ulaşma çabasında olan kurum ve kuruluşları ödüllendirildiği organizasyon ile konusunda iyi uygulamaların diğer kurum ve kuruluşlar tarafından da uygulanması hedefleniyor. Organizasyon ile Bursa’daki kurum ve kuruluşların başarılarının, sürdürülebilir rekabet gücünün; ulusal, uluslararası düzeyde artmasına destek olması amaçlanıyor. Söz konusu kurum ve kuruluşların Türkiye Mükemmellik Ödülü ile Avrupa Mükemmellik Ödülü için hazırlanmalarına yardımcı olmanın da planlandığı etkinlik, Bursa’nın tanıtımına katkıda bulunmayı da hedefliyor.   


 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.