22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

2023 İHRACAT HEDEFİ 60 MİLYAR $

Türk hazır giyim endüstrisi Collection Première İstanbul (CPI) Fuarı, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katılımıyla istanbul'da açıldı

2023 İHRACAT HEDEFİ 60 MİLYAR $

10 Şubat 2012 / 09:53

TURİZMİN SESİ


Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Fuarda Türk hazır giyim sektörünün moda ve tasarımda dünyanın yeni trendi haline geldiği, 2023 ihracaat hedefinin de 60 milyar dolar olarak belirlendiği açıklandı.Egemen Bağış'ın“AB tasarımlarına Türk motifleri zenginlik katacaktır. Avrupa'nın şıklığı Türkiye'den geçiyor. Dünyanın yeni trendi Türkiye olacak.”diyerek görüş belirttiği CPI'de Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Moda haftası kapsamında düzenlenen CPI ve İstanbul Fashion Week moda ve marka pazarlama açısından çok önemli organizasyonlardır. Dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen fuarın açılış toplantısında konuşan Egemen Bağış, İstanbul'un dünya üzerindeki etkili konumuna dikkat çekerek, “ Dünya modasının hayalindeki şehir İstanbul, artık çok farklı bir konuma oturdu. Artık bu güzel şehri moda merkezinin tescilli şehri haline getirdik. CPI Fuarı her köşesi modacılarımıza ilham veren 800 yıllık moda geçmişi olan efsanevi şehrimize yakışır bir fuar oldu” söyleminde bulundu..

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, “Moda haftası kapsamında düzenlenen moda ve hazır giyim fuarı Collection Première İstanbul (CPI) Ülkemizin vazgeçilmez sektörü olan hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün en büyük etki alanını oluşturuyor.Tekstil ve hazır giyim sektöründe tasarım ve markalaşmanın önemine dikkat çeken Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi şunları söyledi : “CPI, Türkiye'nin ikinci en fazla ihracatını gerçekleştiren hazır giyim sektörünün ihracatında en önemli domino taşı. Ülkemizde her sektörün ellerinde gerekli teknolojiye ulaşma şansına sahip. Bu teknoloji markalaşmayla, inovasyonla, tasarımla katma değerli bir hale getirmek en büyük görevimiz. Bu bağlamda moda haftası kapsamında düzenlenen CPI ve İstanbul Fashion Week moda ve marka pazarlama açısından çok önemli organizasyonlardır.”dedi.

Öncü ve lider markaların tercihi Collection Première İstanbul (CPI), hazır giyim profesyonellerini İstanbul'da buluşturdu. CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık organizasyonu ile İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) işbirliğiyle düzenlenen Collection Première Istanbul'a, Damat, Kiğılı, Avva, Sabra ve Colin's'in aralarında yer aldığı önemli markalar uluslararası perakende ağlarını genişletmek için katılıyorlar. Fuar markaların yanısıra, GAP, Tomy Hilfiger, H&M ve Next gibi dünya devi zincir mağazalara ve alıcı firmalara koleksiyon hazırlayan Türk hazır giyim üreticilerini de yabancı alıcılarla bir araya getiriyor. Fuara Avrupa'dan; Mat Fashion(Yunanistan), Bluegreen(Yunanistan), Suprema 90(Yunanistan), Triskel Arts & Hats(İtalya), Spruzzi(İtalya)'nin de yer aldığı firmalar katılıyor. Kiğılı, Colin's, Avva, Sabra, Damat, Argento, Sezgi Abiye, Vekem, Climber Jeans ve Mondo Bazar da fuara katılan diğer firmalar arasında yer alıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.