23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

24. BODRUM KUPASI

Yerli ve yabancı yüzlerce yelkenciBodrum, Yalıkavak, Didim, Kalymnos, Cos ve Bodrum arasında 5 gün bol rüzgarlı geçmesi beklenen günlerde yelken basarak yarışacaklar

24. BODRUM  KUPASI

26 Eylül 2012 / 08:08

TURİZMİN SESİ


Attila  Güvenç
Bodrum (Anayurt)- Türkiye'nin bugüne dek ara vermeksizin  denizde yapılagelen en büyük etkinliği olan Bodrum Kupası, yarış rotasını bu yıl Ege’nin iki komşu ülkesi Türkiye ve Yunanistan’ın en güzel sahillerini kapsayacak şekilde genişletti.Erman Aras "Bodrum Kupası(Cup) yatların içinde yolcusu ile birlikte yarıştığı Akdeniz’in ender yarışlarından birisidir. Genelde ülkemiz tersanelerinde üretilen ahşap yatların seyir halinde sergilendiği, kesintisiz yirmi dört yılı aşkın devam eden, geleneksel bir Deniz Sergisi'dir" açıklamasında bulundu.

attila-guvenc-bodrum.jpg

Aras;Yıllar içerisinde Bodrum Cup sadece bir yarış olarak kalmayıp, yerli ve yabancı yüzlerce yarışçının ülkemizin eşsiz güzellikteki koylarında dostluk rüzgârları ile bir arada buluştukları bir deniz şenliğine dönüşmüştür. Komşu Yunan adalarının programa katılımı ile renklenen Bodrum Cup organizasyonu iki yaka halkının yakınlaşmasına da bu vesile ile katkı koymaktadır. Organizasyon Ahşap yatların yanı sıra misafir kategorisi ile bu şenlik içerisinde olmak isteyen tüm yatlara da açıktır şeklinde yarışlar konusunda bilgiler de verdi.Sarı Yaz olarak bilinen günlerde 22 Ekimde Bodrum’da toplanacak olan 100'ü aşan sayıdaki yerli ve yabancı yat ve bini aşkın denizsever 23 Ekim günü Bodrum Kalesi önünden çıkış yaparak Yalıkavak Palmarina rotasında  yarışacaklar.

erman-aras-bodrum-kupasi,bodrum-kupasi-1.jpg

İkinci gün ise Yalıkavak Belediyesinin misafiri  olan yarışmacılar 24 Ekim'de Yalıkavak Palmarina'dan  Didim'e doğru D-Marin Didim rotasında yelken basacaklar.Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından 25 Ekim'de Didim'den Ege'nin Yunan adası  Kalymnos'a kadar 3'üncü etap için yarışacak yüzlerce yelkenli.Dördüncü etap iki Yunan adası  Kalymnos ile Cos arasında yapılacak 26 Ekim günü. Cos'ta geceleyecek olan yarışcılar ertesi gün öğlene doğru son etabın  startında buluşacaklar.Son ve 5'nci etap  27 Ekim günü Cos ile Bodrum arasında yapılırken genel klasmana da etki edeceğinden epeyce çekişmeli geçecek.

Geleneksel ahşap yatlar, ahşap olmayan misafir yatlar ve  performans cruiser ahşap yatların katıldığı Bodrum Kupası'nda regatta ödül töreni Cos Baodrum etabı bitim günü akşamaı saat 20.30'da yapılacak.24'ncüsü yapılan geleneksel ahsap yatlar; 21 metre ve üzerindeki mega yatlar, 20.99metre 16 metre arası, 15.99 metre 11 metre arası, 10.99 metre ve altı, Bodrum Cup Tirhandil, standart yelken donanımlı yatlar arasında da  yarışacaklar.Bodrum Kupası yarışlara kendi tekneleri olan yelkencilerin yanısıra tekneleri olmayan deniz severler de yarışa katılan teklerde bireysel olarak da yarışa katılabilme olanaklarına sahipler. Yarışlarla ilgili her konuda Era Bodrum Yelken Kulubü, tel: 0252 316 23 10 veya 0252 316 20 54 aranabilir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.