22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

26. BODRUM YAT YARIŞLARI EGE'DE BAŞLIYOR

Ahşap ve ahşap olmayan tekneler; Bodrum, Kalimnos, Leros, Yalıkavak, Bodrum etaplarında Türk Yunan dostluğu için yelken açıp yarışacaklar

26. BODRUM YAT YARIŞLARI EGE'DE BAŞLIYOR

19 Ekim 2014 / 09:00

TURİZMİN SESİ

Attila Güvenç - Mavi tur sezonu sonunda denizcilerin bayramı olarak da bilinen ve Bodrum ahşap yatlarını yaşatarak dünyaya tanıtan Bodrum Kupası yarışları, 26'ncı kez 20 -25 Ekim 2014 günlerinde yapılacak.  Akdeniz’in en büyük deniz şenliği olarak bilinen ve ara vermeksizin yapılagelen Uluslararası Bodrum Cup Yat Yarışları'na katılan tekneler bu yıl da Bodrum ve komşu Yunan Adaları’na yelken açacak.

 
26.-bodrum-cup-yat-yarislari,bodrum,-kalimnos,-leros,-yalikavak,.jpg
 
Era Bodrum Yelken Kulübü kurucusu yelkenci ve turizmci Erman Aras tarafından 1989 yılından bu yana düzenlenen Bodrum Cup, tüm dünyada yolcuların da yarışlarda hazır bulunduğu ve yelken açarak yarıştığı en büyük sportif deniz festivali olma özelliği ile biliniyor. Yıllardan beri  100'ün üzerinde ahşap yatın katılması ile gerçekleşen Bodrum Cup’a genellikle mavi yolculuk ile ünlenen guletlerin oluşturduğu ahşap kategorisi dışında, bu yıl  polyester yatların çoğunlukta olduğu IRC sınıfında da geniş katılım olacağı belirtiliyor. Bu yıl ilk kez katamaranların da yarışacağı 26. Bodrum Cup’ta ahşap olmayan yatların yarışları ise  Bodrum Açık Deniz Yelken Kulübü ( Bayk) tarafından yürütülecek.
 
26.-bodrum-cup-yat-yarislari,bodrum,-kalimnos,-leros,-yalikavak,2.jpg
 
Bodrum'dan başlayıp Bodrum'da sonlanacak toplam 75 deniz mili uzunluğunda beş etapta tamamlanacak yarışlarda rota ilk gün Bodrum’dan çıkış alacak ve, yine Bodrum'da sona erecek. Yarışlar daha sonraki etaplarda sırasıyla Kalimnos, Leros, ve Yalıkavak Palmarina rotalarında sürecek ve Yalıkavak Bodrum etabı ile sonlanacak.Yarışmacı yelkenci konuk ve yolcularla birlikte 26. Bodrum Cup’a katılımcı sayısının da bu kez 1500’ü aşması bekleniyor. 26. yılın önemli konuklarından biri olarak da engelli kişilerin de rahat hareket edebilecekleri şekilde tasarlanan ’Wellabled’’ adlı "Engelsiz Deniz Aracı." Bodrum Sağlık Vakfı ve Bodrum Kent Konseyi Engelliler Meclisi ile beraber yürütülen çalışmalar sonucunda, Wellabled’ın Bodrum Cup Yelken Yarışı katılımcıları ile bir arada maviye açılmaları imkânını sağladığı da ilk kez verilen haberler arasında.. 
 
26.-bodrum-cup-yat-yarislari,bodrum,-kalimnos,-leros,-yalikavak,4.jpg
 
Türkiye'den başlayıp Yunanistan'da  devam eden ve Türkiye'de sonlanan bir festival niteliğindeki Bodrum Cup, 26. yılına da geleneksel hale gelen kortej yürüyüşü ile girecek. Bodrum Cup klasiklerinden Kostüm Yarışması’nın yanı sıra, bu yıl “Mavi Yolculuk Mutfağı” Yemek Yarışması da programda yer alacak. İlk günkü Bodrum - Bodrum etabı boyunca teknelerde yemeklerini hazırlayan amatör veya profesyonel aşçılar, yatlarını  temsilen akşam şenlikleri sırasında becerilerini jüri üyelerine sunacaklar. Ayrıca, bu yıl sosyal medyada yaygın olarak yer alacak Bodrum Cup, katılımcılar için bir Instagram Fotoğraf Yarışması da düzenlenecek. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ile beraber düzenlenen fotoğraf yarışması 3 farklı kategoride yapılacak. 26. Bodrum Cup Yat yarışları, Bodrum Belediyesinin destekleriyle Palmarina Bodrum ve Çağdaş Holding sponsorluğunda yapılacak. 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.