22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

35 MİLYON EURO’YA YENİ TESİS

(İYSAD) Başkanı Sadık Çelik,açlığı, kara talihli bir coğrafyanın kaderi olarak görmek değil, bu insanların temel ihtiyaç maddelerin karşılanmasında, Insanlık birlik beraberlik çatısı altında birleşerek ortak düşünce ve eylem içinde haraket etmelidir

35 MİLYON EURO’YA  YENİ TESİS

21 Ağustos 2011 / 09:58

TURİZMİN SESİ-YILMAZ PARLAR


Turizmin gıdası en hassas en kırılgan en şart olmazsa olmaz sektörü yemek sanayinin İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği (İYSAD) üyeleri, her ay yaptıkları rutin toplantılarını bu sefer 20 Agustos 2011 Cuma günü iftar çatısında Kuruçeşme Divan Turistik tesislerinde yaparak bir araya geldi. Toplantılarında EGD Ekonomi gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak başta olmak üzere Bir kısım Ekonomi gazeteciler, Ekonomiye, istihdama büyük katkısı olan sektöre destek veren (İYSAD) üyelerin toplantısını izlemek için hazır bulundular.

Pazar büyüklüğünün 26 milyon olduğu, turizm ile birlikte de günlük 6 milyon insanı doyuran, modern entegre tesislerinle nitelikli, sağlıklı, gıda hizmeti veren sektor gittikce büyüme istikrarlı geleceğe yönelik düşünce ve projeleri hayata geçirme kararlığı içinde

160 üzerinde üye sayısı olan İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği'nin (İYSAD) Başkanı Sadık Çelik'in iftarda yaptığı konuşması, günün anlamını maksadını dile getiren açlık sözleri ile oldu. Açlığı, kara talihli bir coğrafyanın kaderi olarak görmek değil, bu insanların temel ihtiyaç maddelerin karşılanmasında, Insanlık birlik beraberlik çatısı altında birleşerek ortak düşünce ve eylem içinde haraket etmelidir. Anlamında konuştu. “ 5 kişinin yemeği ile 10 kişi doyar” hadislerle örnekledi.

İYSAD'ın layık olduğu hedeflere ulaşması için ortak paydada buluşmaları, ortak şuurla hareket etmeleri ve uyum içinde ekonomik-sosyal artıları sektöre önemli katma değer kazandırdığını sözlerine ekledi. İftar davetin sponsorluğunu üstlenen, Eker Süt Ürünleri Yönetim kurul Başkan yardımcısı Nevra Eker ürünler ve yeni pazarlar hakında bilgiler verdi. Büyümesini ve yeni yatırımlarla modernleşmesini hızlandıran Eker Süt Ürünleri' nin, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 35 milyon avroya kurduğu yeni fabrikasıyla 2011 sonunda üretime geçeceğini, yeni tesiste üretimi üçe katlayacaklarını bildirdi. Eker'in Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki tesislerinde gerçekleştirdiği mevcut günlük üretimi 200 ton olan süt işleme kapasitesini, yeni fabrikasında 2012 yılında 600 tona çıkaracak.

Firma, 650 olan çalışan sayısını da üç yıl içinde yüzde 30 artırmayı hedefliyor. 2010'da yüzde 20 büyüyen Eker, bu yıl da büyüme hedefini yüzde 20 olarak belirleğini açıklayan Nevra Eker, “ 2010 yılını 125 milyon TL ciro ile kapatmıştık, 2011 yılsonunda 150 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyoruz.” Sözlerine devam ederek."Firmamız, her yıl portföyüne iki yeni ürün katmayı hedefliyor. Eker'in 2007'de başlattığı, marketlerde hazır olarak satılan sütlü tatlılar pazarının hacmi, yeni firmalarla birlikte üç yılda miktar olarak 20 bin tona, değer olarak ise 130 milyon liraya ulaştı.

istikrarlı büyümemizi sürdürüyoruz.”
Gıda alanında faaliyet gösteren Fransız Andros Grubu ile 2006 yılında % 50 ortaklık gerçekleştiren Eker, 100 kadar çeşit ürünü Andros Grubu ortaklığı vasıtasyla, üretimi ve kaynak hammaddeyi taşvikle artırmayı sağlamak suretiyle, Yurt dışına ihraç ederek Ülke ekonomisine döviz kazandırmayı hedefliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.