22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

40 YILDA BİR…ÖDÜLLERİN SAHİPLERİ

40 yıl önce Fransız sanatçı Jacques Brel ve Esin Afşar ''Dario Moreno Ödülü'', sahipleri olmuştu.

40 YILDA BİR…ÖDÜLLERİN SAHİPLERİ

07 Aralık 2009 / 15:12

TURİZMİN SESİ


40 yıl sonra Ajda Pekkan ve Enrico Macias ödüle layık görüldü.
Ünlü şarkıcı Dario Moreno anısına 40 yıl önce ilk kez Esin Avşar ve Jaques Brel'e verilen "Dario Moreno Ödülü", Moreno'nun ölümünün 40'ıncı yılında Erkan Özerman'ın çabalarıyla yeniden düzenlendi.

Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın başkanlığını yaptığı 18 kişilik seçkin jüri, ünlü sanatçılar arasından seçimini Ajda Pekkan'dan yana kullandı. Fransa Kültür Bakanı Frediric Mitterand'ın başkanlığını yaptığı Fransız jürisi de Enrico Macias'ı layık gördü. Fransız Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde Erkan Özerman “Dario Moreno ödülü” başlangıçından günümüze kadar süreç içindeki, tekrar hayata geçirilmesinin evrelerini akıcı ve dinamik bir anlatımla özetlerken, ödülün tasarımı Hitit güneşi seçimindeki tarihsel ve kültürel değerini dile getirdi.Akdenizin sıcak yuvasından çıkan Dario Moreno için anısına tekrar akdenizin tarihsel hazinesinden “Hitit Güneşi” amblemle çok uyum sağlamasının köprüsü kurarken ne kadar Turizm ve Sanata çok katkısı olacağı hizmet misyonunda ayrıca mutluluğu içindeydi. Esin Avşar'ı yanına alarak 40 yıl öncesi sanat kültür sandığından çıkan eşsiz anılarla dolu bir demet fotolardan oluşan arka fonunda, Mario'nun unutulmaz şarkısı “Deniz ve Mehtap “ ile birlikte güzel manzarılı, üzerinde martıların uçuştuğu denizimizin, Ülkemizin görüntü sunusu ayrı keyif veren gecenin lezzetli bir sürprizi oldu.

Esin Avşar'ın samimi sade konuşmasında geçmiş ödül tören anlatımı bizi tekrar o anı yaşatarak, Ülkemize kazandırdıkları başarı değeriyle bir kere daha gururlandık. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, özetle “ Dario Moreno anısına verilen ödüle, Ajda Pekkan ve Enrico Macias'ın layık görülmesinin doğru bir seçim olduğunu, Dario Moreno, bir Akdenizli, bir Türk, bir Fransız, bir dünya insanı. Sanatçılar kendi ulusal sınırlarını zorlamışlar, evrensele doğru taşımışlarsa artık onlar bütün insanlığın ortak yurttaşlarıdır. Dario Moreno, bizim topraklarımızdan çıkıp ismini bütün Akdeniz'de duyurmuş değerli bir sanatçıydı. Türkiye'nin güzelliklerini dünyaya tanıtmak adına çok önemli görevler yaptı.'' dedi Fransa'nın Türkiye Büyük elçisi Bernard Emie'nin Ajda Pekkan Ve Enrico Macias'ın konuşmaları birbirinden güzel incelik zerafet dolu sözlerle atmosfere ayrıcalık kattı.Enrico Macia'ın Cezayir'liyim ancak, Osmanlı terbiyesi ile büyüdüm demesi tarihimize ve geleneklerimize verdiği önem ve saygınlık, gururumuzu okşarken dünya basınında izlediği ödül töreninin, Fransa'daki devam eden “Türk mevsimi” Ülkemize turizm katkısı sağlarken bu tür etkinliklerin önemini ve var olma şartını bir kere daha vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.