22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

45.CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU

45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün verdiği startla başladı

45.CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURU

12 Nisan 2009 / 21:18

TURİZMİN SESİ


Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde yer alan ve yarışma kategorisi 2.1'e yükseltilen 45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 142 kilometrelik ilk etabı, İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda start aldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Ayasofya önünde kurulan start yerinden damalı bayrağı sallarken, toplam 160 sporcunun katıldığı "İstanbul-İstanbul" etabı başlamış oldu. Yarışın başlangıç törenine Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da katılırken, çevrede bulunan turistler ve vatandaşlar da bisikletçilere alkışlarla destek verdi.

Turu, yarından itibaren İzmir-Kuşadası, Kuşadası-Bodrum, Bodrum-Marmaris, Marmaris-Fethiye, Fethiye-Finike, Finike-Antalya ve Antalya-Alanya etaplarını takiben 19 Nisan'da sona erecek. Toplam 1212 kilometrelik tura katılan 23 ülkeden 18 profesyonel takım sporcusu ile Türkiye ve Almanya milli takımları sporcuları, genel, sprint, Türkiye güzellikleri ve dağ klasmanlarında toplam 150 bin Avro için yarışacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, organizasyon için hazırlanan kitapçıkta yer alan yazısında sporculara ve takımlara başarılar diledi. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun geçen yıl finaline ve ödül törenine katıldığını hatırlatan Gül, sporcuların ve izleyicilerin coşkusuna yakından şahit olduğunu, turun bu yıl da aynı heyecan ve güzellikte geçeceğine inandığını kaydetti.

45'incisi yapılacak bu faaliyetin, son yıllarda artan uluslararası ilgi ve iştirakle dünyada da ses getirdiğini ifade eden Gül, şöyle devam etti:
"Organizasyon için dünyanın farklı yerlerinden ülkemize gelen seçkin sporcular, takımlar ve konukları ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Birçok ülke televizyonunda da yer bulan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Türkiye'nin tanıtımına değerli katkılarda bulunmaktadır.


Ülkemizin tarihsel, kültürel değerleri ve doğal güzellikleri arasında uzanan parkur, bütün sporculara ve izleyicilere görsel bir şölen yaşatacaktır. Sporun kardeşlik ve dostluk felsefesinin, yarış vesilesiyle medeniyetlerin beşiği Anadolu'dan bütün dünyaya barış mesajları taşıyacağına inanıyorum. 45. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na katılan sporculara ve takımlara başarılı ve güzelliklerle dolu bir yarış diliyorum."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.