23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

470. MESİR FESTİVALİ BAŞLADI

Temsîlî Merkez Efendi ve müritleri tarafından 41 çeşit baharat tek tek kazana atılarak protokol üyeleri tarafından mesir macunu karıldı.

470. MESİR FESTİVALİ BAŞLADI

21 Mart 2010 / 21:59

TURİZMİN SESİ


470. Uluslararası Manisa Mesir Festivali, Vali Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık'ın Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, nevruz kutlama etkinlikleriyle devam etti. Nevruz kutlama programı dolayısıyla düzenlenen şiir, resim, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini protokol üyeleri verdi. Alanda, boyanmış nevruz yumurtaları dağıtıldı. Nevruz ateşi yak ılarak örsteki demir dövülmesi canlandırıldı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar nevruz ateşinin üzerinden tek tek atladı. Halk oyunu ekipleri çeşitli yörelere ait oyunları sergiledi.

Tören, nevruz ateşinin korteje taşınmasıyla sona erdi.
Kortej, nevruz ateşi ile mehter takımı önderliğinde temsili Hafsa Sultan ve Merkez Efendi'nin yanı sıra Manisa'da şehzadelik yapmış temsili padişahların faytonlarla Sultan Camii Bimarhanesine kadar yürüyüşüyle gerçekleşti. 470. Geleneksel Mesir Karma Töreni, Sultan Camii Bimarhanesinde gerçekleştirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.