23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

5 MİLYON KARDELEN DOĞAYA İADE EDİLDİ

Antalya'nın Akseki ilçesinin Geyran yaylasında ihracat artığı 5 milyon kardelen soğanı doğayla buluşturuldu.

5 MİLYON KARDELEN DOĞAYA İADE EDİLDİ

26 Ekim 2009 / 09:33

TURİZMİN SESİ


Doğal Çiçek Soğancıları Derneği tarafından gerç ekleştirilen rehabilitasyon çalışmasıyla, ihracat artığı kardelen soğanları söküldükleri yerlere tekrar ekildi. Yayladaki ekim çalışmalarına, Doğal Çiçek Soğancıları Derneği Başkanı Mehmet Koyuncu, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Metin Kaycıoğlu ve Antalya Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.

Koyuncu, Tarım Bakanlığının izniyle, bölgeden belirli miktar kardelen soğanının sökülüp ihraç edildiğini söyledi. İhracat artığı soğanların da dernek faaliyetleri kapsamında doğaya tekrar kazandırıldığını ifade eden Koyuncu, "Kardelen soğanı sökülen alanların rehabilitasyonu amacıyla ihracat artığı yaklaşık 5 milyon adet kardelen soğanını doğaya iade ediyoruz" dedi.

Koyuncu, önceki yıllarda yaklaşık yılda 40 milyon kardelen soğanının söküldüğü alanda, Tarım Bakanlığı ve bilim adamlarının görüşleri doğrultusunda sayının 6 milyona düşürüldüğünü belirtti. İhracat artığı kardelen soğanlarının tekrar dikiminin ilk kez Akseki'nin Geyran yaylasında uygulandığını söyleyen Koyuncu, "Her yıl, ihracat artığı çiçek soğanlarının bir tanesi dahi zayi edilmeden doğaya iade edilecektir. Başka yaylalara da uygulayacağız. Bu işin ihracatını yapan firmalar ellerindeki ihracat artığı soğanları derneğe verecek, dernek de bu soğanları doğaya iade edecek" diye konuştu.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.