22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

5 YILDIZLI İFTAR KEYFİ

Ramazan ayı boyunca özel leziz menülerle ve Ramazan'ın bütünleştirici paylaşım ruhunu yansıtan 5 yıldızlı menüler sizleri bekliyor

5 YILDIZLI İFTAR KEYFİ

02 Ağustos 2011 / 16:02

TURİZMİN SESİ


JW MARRIOTT ANKARARAMAZAN MENÜSÜYLE PAYLAŞTIKÇA ARTAN MUTLULUKLAR
Kalite ve lüksü buluşturan hizmet anlayışıyla Temmuz ayından beri Ankara'nın yeni iş ve yaşam merkezi Söğütözü'nde hizmet vermeye başlayan Başkent'in yeni yüzü JW Marriott Ankara, Ramazan ayı için hazırladığı kampanya ile yardıma ihtiyacı olan çoçukların yüzlerini güldürüyor.

JW Marriott Ankara içerisinde hizmet veren Fires & Flavors, Ramazan'a özel hazırladığı kampanya ile her iftar menüsü gelirinden 5 TL'yi yardıma ihtiyacı olan çoçuklar için faaliyet gösteren bir hayır kurumuna bağışlıyor.
JW Marriott Ankara'nın ana restoranı Fires & Flavors geleneksel Osmanlı mutfağı ve Dünya mutfağından lezzetleri biraraya getiriyor. Fires & Flavors'ın usta şeflerinin uluslararası lezzet deneyimleriyle otantik Osmanlı mutfak kültürünü harmanlayarak oluşturdukları Ramazan özel açık büfe iftar menüsünde geleneksel Türk mutfağının lezzetlerinden, iftar sofrası klasiklerine kadar uzanan geniş bir yelpaze misafirlere sunuluyor.

Ramazan ayı boyunca özel leziz menüsü ve Ramazan'ın bütünleştirici paylaşım ruhunu yansıtan güzel kampanyasıyla Ankaralılar'ı bekleyen Fires & Flavors görkemli ambiansının yanında açık hava teras alanıyla da sıcak yaz günlerinde keyifli bir alternatif sunuyor.Filizler Köftecisi, Ramazan mönüsünü açıkladı Ramazan'ın ruhuna uygun bir iftar saati için...

FİLİZLER KÖFTECİSİ
Sakin, huzurlu ve sıcak bir mekanda hem iftar sofrasında bulunmak hem de keyifli bir yaz akşamının tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız, Tuzla'daki Filizler Köftecisi'nden daha uygun bir mekan bulamazsınız!
Ramazan aylarının en büyük huzuru aslında iki yerde yaşanır: İnsanın iç aleminde ve iftar sofrasında... İlki biraz kişinin kendisiyle ve hayata bakışıyla ilgilidir ama ikincisi, kesinlikle doğru bir seçim yapmakla alakalıdır. Eğer sakin, huzurlu ve keyifli bir yaz akşamında, şehrin karmaşasından uzak, dostlarla baş başa ve dostluğa önem veren bir mekanda iftar sofrasında bulunmak istiyorsanız, gideceğiniz yerler bellidir ve Tuzla Filizler Köftecisi belki de en iyi seçeneğinizdir...

Çünkü Filizler'in ahşap kütük tarzı mekanında geleneksel lezzetler sunulur. Takdir edeceğiniz hizmet anlayışı ise hayranlık uyandırır. İftar sonrası akşam serinliğinde Tuzla sahilinde çıkacağınız yürüyüş ise size günün sıkıntılarından uzak, sakin ve sevdiklerinizle, dostlarınızla baş başa geçireceğiniz o çok özel anları yaşamanız için fırsat sunar. Çünkü Tuzla Filizler Köftecisi, sadece lezzetli köfteler yiyeceğiniz hoş bir mekan değil, aynı zamanda bir dost meclisidir... İster ailenizle, ister arkadaşlarınızla bir arada bulunabileceğiniz hoş ve şık bir mekandır. Bu bile tek başına, Ramazan'da Tuzla Filizler Köftecisi'ne uğramanızı için geçerli bir nedendir.

Tuzla Filizler Köftecisi'nde Ramazan ayına özel fiks mönü, her zamanki gibi büyük bir özenle hazırlanır. Lezzeti sınırsız, fiyatı ise makuldür:
İftar tabağı (pastırma, salam, eski kaşar, beyaz peynir, domates, salatalık. Hurma, zeytin) Mercimek Çorbası,Paçanga Böreği,Karışık Izgara (Filizler Köfte, Kaşarlı Köfte, Tavuk But Şiş) Piyaz veya Çoban Salata,Özel Tatlı Tabağı (İrmik Helvası, Cevizli Ev Baklavası, Kaymaklı İncir Tatlısı)
İçecek,Su,(Çay ve Türk Kahvesi, Filizler'in ikramı...)

FESHANE ŞENLİKLERİ SAVOY OTTOMAN İLE İLK KEZ KUZEY KIBRIS'TA
İstanbul'un en renkli Ramazan eğlencesi olan Feshane Şenlikleri bu yıl ilk kez Kıbrıs'ta Savoy Ottoman Palace'ın katkılarıyla düzenleniyor. Kıbrıs'ta ilk kez gerçekleşecek olan Feshane Şenlikleri etkinliği 31 Temmuz akşamı saat 19:00'da Girne sokaklarında özel oluşturulan bir kortej eşliğinde başlayacak. Açılışa Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı, Bakanlar, Ateşeler, Savoy Hotel misafirleri ile Kuzey Kıbrıs halkı katılacak.

Ramazan ayının gelişinin kutlanacağı Feshane Şenliği açılış kortejinde 17 sanatçı çeşitli performanslar sergileyecek. Tahtabacaklar, müzisyenler, poi dansçıları, jonglörler, ateşbazlar, illüzyonistler ve daha birçok eğlenceli aktivite Girne sokaklarını şenliğe çevirecek. Şenlik kapsamında kurulacak olan ramazan sokağı evlerinde bu aya özgü yiyecek ve içecekler tadılabilecek.

Savoy Hotel'de ay boyunca sürecek olan Ramazan etkinliklerinde ise her akşam farklı eğlenceler sizleri bekliyor olacak. Fasıl dinletileri, Kerem Eser Show, Hacivat- Karagöz Ortaoyunu, Kukla, Meddah, Aşuk ile Maşuk, Semazen, Ateşbaz, İllüzyon ve TSM ile Savoy Ottoman Palace'ta Ramazan ayı bir başka geçecek. Ayrıca kültürel ve sanatsal etkinliklere verdiği önem ile de tanınan Savoy Ottoman Palace 2-3 Ağustos Kıbrıs Kalesi Ramazan etkinliklerini de sponsor olarak destekliyor.

GELENEKSEL RAMAZAN NOSTALJİSİNİ HİLTON WORLDWİDE İSTANBUL OTELLERİ'NDE AÇIK HAVADA YAŞAYIN!
Hilton Worldwide İstanbul Otelleri'nde bu yıl da Ramazan coşkusunu birbirinden özel lezzetler ve fasıl eşliğinde yaşayacaksınız.

Ramazan nostaljisini nefes kesen Boğaz manzarasına hakim mekanlarında coşkuyla yaşatan Hilton İstanbul, misafirlerini canlı fasıl müziği eşliğinde açık büfe lezzetlerle Bosphorus Terrace Restaurant'da ve açık hava mekânı Veranda Grill'de lezzetli iftar menüsü ile karşılıyor. Ramazan pidesi, hurma ve pastırma gibi tadımlıklar sofralarda başköşeyi alırken, kuzu çevirme, döner ve gözleme gibi enfes lezzet duraklarının yanında Osmanlı şerbetleri servis ediliyor.

Conrad İstanbul, Ramazan ayı boyunca misafirlerine açık havada yaz keyfini yaşatırken, Monet Restaurant ve Teras'ta sunulacak olan açık büfe iftar menüsü ile kuzu çevirme, döner, gözleme, içli köfte gibi geleneksel tatların yanı sıra İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'nden esinlenerek oluşturduğu özel İstanbul konseptli yemekleri ile Türk mutfağının birbirinden lezzetli kapısını misafirlerine aralıyor. Ayrıca Ramazan sofralarının vazgeçilmezleri iftariyelikler, kahve, boza, şerbet, açık hava da barbekü keyfi de canlı fasıl müziği eşliğinde eski İstanbul şarkıları ile bu lezzetlere eşlik ediyor

Hilton ParkSA'nın en üst katında yer alan Cloud 7 Restaurant & Terrace, misafirlerini eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde Ramazan lezzetleriyle açık havada ağırlıyor. Geleneksel Türk ve Osmanlı yemeklerinin yanı sıra iftara özel barbekü Hilton ParkSA'da konukllarını bekliyor. 0- 6 arası miniklerden ücret alınmazken, 6-12 yaş arası misafirlerden %50, 10 kişi ve üzeri gruplara ise %10 indirim uygulanıyor. Hilton ParkSA'da iftar keyfi Axess ve Advantage kartlarına 3 taksit imkanı ile

Ramazan nostaljisini beş yıldız kalitesi ile yaşamak için Hilton Worldwide İstanbul Otelleri'nde şimdiden yerinizi ayırtın!
Detaylı bilgi ve rezervasyon için:
Hilton İstanbul: 0 212 315 60 00
Conrad İstanbul: 0 212 227 30 00
Hilton ParkSA: 0 212 310 12 00

RİXSOS GRAND ANKARA
Sultanların Seçtiği Lezzetler, Rixos Grand Ankara'nın Zengin İftar Sofralarında Ankara'nın sembollerinden biri haline gelen Rixos Grand Ankara, ramazan da sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes lezzetlerden oluşan zengin iftar sofraları kuruyor... Gün batımında Lalezar Teras 'ta Osmanlı Mutfağı Rixos Grand Ankara'nın içinde yeralan Lalezar Teras, gün batımını serinleten Ankara meltemi ve Türk Müziği ezgileri eşliğinde, Osmanlı mutfağının en leziz çeşnilerinden oluşan set menülerini misafirlerine hazırlıyor.

İftar geleneğinin vazgeçilmezi çorbalar ve mevsimin en sağlıklı sebzelerinden rengarenk zeytinyağlılar ile sultan sofralarının vazgeçilmez iftariyeliklerinin yanında, taptaze Ege otlarıyla doldurulmuş börek çeşitleri başlangıç alternatifleri arasında. Ardından Anadolu'da yaşamış tüm uygarlıkların geleneği olan et yemekleri ana yemek alternatifleri olarak menüde yeralıyor. Lalezar Restaurant'da son olarak eşsiz Türk tatlılarını tadıp, yüzyıllardır içilen kızılcık şerbeti ve Türk kahvesi ile iftar geleneği unutulmaz bir lezzet şölenine dönüşüyor.Geleneksel Ramazan Lezzetleri, 101 Çeşitlik Açık Büfede

Rixos Grand Ankara Brasserie Restaurant, açık büfe tercih edenler için bütün tadları biraraya getiriyor. Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmez tüm lezzetlerini aynı anda sunan zengin açık büfesi ile gelenekleri yaşayın

Rixos Grand Ankara, isteğe göre 10 kişiden 1000 kişiye kadar tüm iftar davetleri için kristaller ile bezeli ziyafet salonlarında Sultanların seçtiği lezzetler ve açık büfe seçenekleri ile iftar davetlerini ziyafete dönüştürüyor. İftar davetleri için grupların kişi sayısına göre önerilebilecek salon ve menü alternatifleri hakkında bilgi almak için : 0 312 410 55 70 numaralı ziyafet ofisini arayabilirsiniz.www.rixos.com

EN LEZIZ, EN HAFİF İFTARLAR ÇIRAĞAN PALACE KEMPINSKI'DE!
Çırağan Palace Kempinski Ağustos sıcaklarıyla başlayacak Ramazan boyunca Tuğra ve Kaftan Salonlarında İstanbullulara klasik Osmanlı ve Türk Mutfağının en leziz, en hafif örneklerini sunacak. Saray'ın birinci katında, muhteşem bir terasa sahip Tuğra Restoran ve Boğaz Köprüsünden tarihi yarımadaya kadar harikulade bir boğaz manzarası sunan Kaftan Salonu, geçmiş İstanbul Ramazanlarının klasik tadlarını yaşatmaya devam ediyor.

Nostaljik iftar ziyafeti zeytinyağlı yaprak sarma, fava, enginar ve imambayıldı gibi hafif lezzetler ile açılıyor. Saray usulu kuzu etli lahana dolması veya ıspanaklı piruhi gibi sıcak başlangıçlara geçmeden evvel kuzu gerdan ve yüzük gibi saray mutfağının önde gelen çorba çeşitlerini yudumlayabilirsiniz. Birbirinden leziz ana yemekleri seçerken de uzun süre kararsız kalacağınız kesin. Keşkek pilavıyla sunulan kızarmış kayısılı kuzu incik, dereotlu pilav eşliğinde güveçte çamsakızlı levrek buğulama veya pazı yaprağı, kestane havuç ve arpacık soğan eşliğinde servis edilen sığır eti kapama bu seçmesi zor lezzetlerden sadece birkaçı. Tatlı yiyip tatlı konuşmak için baklavadan çilekli veya fıstıklı güllaça, aşureden badem ezmesine gelmiş geçmiş en lezzetli Türk tatlılarını tadabilirsiniz. Akşamın sonundaysa sizi küçük bir sürpriz bekliyor; Türk Kahvenizin yanında alabileceğiniz naneli, vanilyalı, portakallı macunlar sizi çocukluğunuzdaki Ramazanlara götürecek Rezervasyon: 0 212 326 46 46

İksir Resort Town'da, geleneksel iftar keyfini yaşayın
Ramazan ayı boyunca, ruhunuzu ve bedeninizi tazelemeye hazır mısınız?

Uçsuz bucaksız bin bir ton yeşilin, sarının, turuncunun, mavinin tek karede olduğu Kastamonu Daday'daki İksir Resort Town Tatil Kasabası, Ramazan ayı boyunca, geleneksel iftar keyfini yaşatıyor.

Kastamonu'ya ait yöresel yemekler, zengin iftariyelikler, tatlıların olduğu iftar menüsü, özel gelincik şurubu ve kompostolarla zenginleştirilmiştir.

Nitekim, zengin sahur menüsüyle konaklamalı misafirlere, iftar ve sahur yemekleri dahil hafta içi kişi başı 115 TL'den başlayan fiyatlar bulunuyor. Ayrıca dileyen misafirlere, konağın tarihi dokusu içinde, udi eşliğinde otantik sofalarda sinilerle sunulan özel iftar yemekleri düzenleniyor. 

İftar sonrası ise, 50'nin üzerinde aktivitenin sunulduğu İksir Resort Town Tatil Kasabası'nda; ata binişten faytonla şehir turuna, jeep safariden olta balıkçılığına, ud dinletisinden dini ve kültürel yerleri ziyaret etmeye kadar birçok etkinliğe katılmanın yanı sıra, havuz ve hamamın ardından masaj ile günün yorgunluğunu atmanız da mümkün…

Sessiz ve huzurlu bir ortamda, ud dinletileri ve gölet kenarında doğaya dahil olarak, iftarla sahur arasında ılık yaz gecelerinin keyfini sürün…

Rezervasyon: 0366 616 10 16
www.iksirresorttown.com


En zengin A'la Carte seçenekleri Cornelia De Luxe'de 

Cornelia De Luxe Resort Hotel'in birbirinden zengin A'la Carte seçenekleri arasında karar vermekte zorlanacaksınız. Cornelia De Luxe Resort Hotel'in Türk, Akdeniz, Uzakdoğu, Fransız ve Uluslar arası mutfak seçenekleriyle dopdolu restoranlarında lezzetin doruklarına çıkacaksınız. 

En zengin A'la Carte seçenekleri Antalya'nın en gözde tatil beldelerinden Cornelia De Luxe Resort Hotel'de. Otelin Türk, Akdeniz, Uzakdoğu, Fransız ve Uluslar arası mutfak seçenekleriyle dopdolu A'la Carte restoran seçenekleri lezzetin doruklarını sunuyor.

En zor beğenenleri bile mest eden beş ayrı A la Carte Restoran seçeneği Türk mutfağı (Nazar Rest), Uzakdoğu mutfağı (Tai-Pen), deniz ürünleri ve Akdeniz mutfağı (Hedera), dünya mutfaklarından örnekler sergilenen Florian ve Fransız Mutfağı (Sofa) olarak sıralanıyor.

Otel misafirlerine ücretsiz olarak hizmet veren bu restoranlarda adeta dünya turuna çıkacaksınız. Öğlen Uzakdoğu'da suşi, akşam ise İtalya'da spagetti keyfi yapmak çok kolay! Üstelik de yorucu yolculuklara çıkmadan ve hiçbir para ödemeden! Aynı otelin içinde birkaç adım mesafede dünyanın farklı lezzetlerine kolayca ulaşacaksınız.

Havuz başında bulunan snack restoranda A'La Carte menüden öğlen yemeğinizi de sipariş edebilirsiniz.  Cornelia'da usta barmenler tarafından hazırlanan çok özel içecek kokteylleri de yaz sıcağında sizi serinletecek


Marmara Denizi ve Prenses Adaları manzarasında iftar vakti 

Park's Terrace Restaurant'ta, Marmara Denizi ayaklarınızın altında, Prenses Adaları sanki elinizi uzattığınızda dokunabileceğiniz kadar yakın…

Kartal'ın sahil şeridinde deniz kıyısında yer alan Park 156 Hotel'in içindeki Park's Terrace Restaurant'ta; bir tatil köyünde olduğunuzu hissederek, aileniz ve dostlarınızla unutamayacağınız iftar sofralarına hazır olun. Bizden söylemesi, Park's Terrace, güneşin batışını en güzel haliyle izleyebileceğiniz ender yerlerden biri…

Ramazan ayı iftar menüsü; masalara serpme iftariyelikler (Beyaz peynir, Kaşar peyniri, Siyah ve yeşil zeytin, Hurma, Tereyağı, Bal, Reçel, Kuru kayısı, Sucuk, Pastırma, Karışık turşu, Domates-salatalık, Ramazan pidesi); Mercimek Çorbası veya Düğün çorbası; Peynirli Su böreği veya Etli yaprak sarma; Pirinç pilavı ile Sebzeli piliç kavurma veya Bulgur pilavı ve ızgara domates biber ile Kuzu Tandır; Kaymaklı ekmek kadayıf veya Fıstıklı güllaç, meyve suyu, çay- kahve  gibi zengin bir menüden oluşuyor.
Rezervasyon: 0 216 306 58 94     
www.park156.com

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.