22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

5.KATTA NOSTALJİ RÜZGARI

Gülden Karaböcek, İstanbul'un en büyüleyici manzarasında şarkılarını söyledi

5.KATTA NOSTALJİ RÜZGARI

07 Nisan 2011 / 01:43

TURİZMİN SESİ


İstanbul yeme-içme hayatının 18 yıllık gururu 5. Kat, Gülden Karaböcek'i ağırladı. Dilek Taşı, Sürünüyorum, Kırılsın Ellerim, Sen Evlisin, Ağlıyorsam Yaşıyorum gibi her biri hit olmuş eserlerini Gülden Karaböcek'in sesinden 5. Kat'ın muhteşem yemekleri ve manzarası eşliğinde sevenleriyle paylaştı.

Tiyatro ve sinema oyuncusuYasemin Alkaya'nın sahip olduğu 5.Kat, Cihangir'de, tarihi bir Cihangir apartmanının en üstkatında açıldığı günden bu yana aranılan rahat, özgün ve kaliteli ortamı sunan 5. Kat'ın Nisan ayındaki konuğu buğulu sesiyle Gülden Karaböcek oldu.

1997 yılından beri 5. Kat klasiklerinden biri haline gelen “Yedikleri, İçtikleri, Dinledikleri” geceleri, her ay ünlü bir konuğun katılımıyla gerçekleşiyor.

Bu özel gecelerde konuğun en çok sevdiği yemeklerden ve içeceklerden oluşan bir mönü sunuluyor, tüm gece boyunca kendi seçtiği müzikler çalınıyor.

Gülden Karaböcek, geceye katılan 5. Kat müşterileriyle bizzat ilgilendi.

Gülden Karaböcek, müzik hayatına annesinin teşvikiyle henüz çocuk yaşlarda başlar. Toplumun her kesimi tarafından beğenilen çok değişik bir ses rengi ve felsefi bir müzikal tarzı vardır. Çıkardığı ilk 45'likleri Yazılanlar Gelir Başa/Garip Kaldım, Hayat Defteri/Dünyaya Geldim Neden isimleri ile türkü-arabesk tarzda Pathe firmasından çıkmıştır. 1979 yılında Elenor Plak firmasından çıkmış son 45'liği olan ve müzikleri kendisine ait olan Dilek Taşı/ Sevmek Nedir ki isimli albümünde değişik tarzıyla tam anlamı ile müzikte bir devrim yaratmıştır. 35'in üzerinde albümü olan sanatçının başlıca hit olmuş eserleri; Dilek Taşı, Sürünüyorum, Kırılsın Ellerim, Ayrılık Kolyesi, Ağlıyorsam Yaşıyorum, Duyar mısın Feryadımı, Küstüm Sana Dünya, Mahşer Gününde, İki Kelime, Sen Evlisin, Sevsen Ne Olurdu, Bugün. Son olarak 2004 yılında Murathan Mungan'ın Söz Vermiş Şarkılar isimli albümünde Otel Odaları isimli şarkı ile yer almıştır. Altı adet sinema filminde başrol oynayan sanatçı, İngiltere'den Avustralya'ya dünyanın pek çok yerinde konserler vermiştir. 2006 yılında aktif müzik yaşantısına yeniden geri dönen sanatçı sevenleriyle buluşmanın heyecanını yaşamakta.

5. Kat
1993 yılında tiyatro ve sinema oyuncusu Yasemin Alkaya tarafından hizmete açılan 5. Kat, Sarayburnu'ndan Boğaz Köprüsü'ne uzanan eşsiz bir manzaraya sahip. Yazarların, sinemacıların, tiyatrocuların ve İstanbul'da yaşayan yabancıların ağırlıkta olduğu koyu bir müdavim kitlesine sahip.5.Kat,haftanın yedi günü; hafta içi 10:30-02:00, hafta sonuysa 10:30-03:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Kapılarını özel kahvaltı mönüsüyle açan 5.Kat, yaz aylarında konuklarını muhteşem terasında ağırlıyor. Hint, Thai, Çin, İtalyan ve Türk mutfağından seçilmiş özel yemekler, Yasemin Alkaya yorumuyla özgün lezzetler olarak konukların beğenisine sunuluyor.5.Kat mutfağının bir başka özelliği de tüm yemeklerde doğal ve taze malzemelerin, ev yapımı sosların kullanılması.5.Kat, mutfağıyla olduğu kadar, barıyla da şehrin iddialı mekânlarından biri.

Kadınların rahatsız edilmeden tek başlarına eğlenebildikleri, insanların kendilerini evlerindeki gibi özgür hissettikleri 5. Kat barında düzenli olarak partiler, konseptli geceler düzenleniyor. “Ünlülerin Yedikleri, İçtikleri, Dinledikleri”, “Singles Night”, “Love Numbers Night”, “Azınlık Mutfakları” bunlardan bazıları...

Adres: Soğancı Sokak No: 7 Kat: 5 Cihangir, İstanbul
T: 0212 293 37 74
E: [email protected]  
W: www.5kat.com

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.