23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

7. KPMG GOLF İŞ FORUMU GERÇEKLEŞTİ

7. KPMG Golf İş Forumu'na dünya çapında golf endüstrisinden 250'yi aşkın üst düzey yönetici katıldı

7. KPMG GOLF İŞ FORUMU GERÇEKLEŞTİ

16 Mayıs 2010 / 18:32

TURİZMİN SESİ


Belek'te düzenlenen 7. KPMG Golf İş Forumu'na bilgi paylaşımı ve karşılıklı görüş alışverişini amaçlayan üç günlük etkinlik için dünya çapında golf endüstrisinden 250'yi aşkın üst düzey yönetici katıldı. Gloria Hotels & Resort'da gerçekleşen bu yılki forum, Türkiye'nin gelişmekte olan uluslararası bir golf merkezi olarak itibarını güçlendirdi. Konferansta dünyanın en büyük golf oyuncularından ikisi ödülle onurlandırıldı. Greg Norman KPMG Yaşam Boyu Başarı Ödülü alırken, Annika Sorenstam Yılın Girişimcisi ödülüne layık görüldü.

KPMG Golf Danışmanlık Hizmetleri EMA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi)'nden sorumlu ortağı Dr. Andrea Sartori “Türkiye, özellikle de Belek yöresi, golf için muhteşem olanaklar sunuyor ve gerçek bir başarı hikayesi niteliği taşıyan master planı olan bir merkezi temsil ediyor" dedi.
Düzenlenmesine katkıda bulunanlar arasında Garanti Masters, Bekay Gayrimenkul Ortakları ve Türk Hava Yolları'nın da bulunduğu Forum'da Sartori sözlerine şöyle devam etti: “Yeni yayınlanan ve belirgin bir biçimde Türkiye'ye odaklanan KPMG Golf Karşılaştırmalı Değerlendirme Araştırması, bölgedeki fırsatları öne çıkarıyor, ayrıca golf alanı sahipleri ve işletmecilerinin %85'inin küresel ekonomik durumdan etkilenmediklerini nasıl ifade ettiklerini ve %90'ının ise bu yıl için olumlu beklentileri olduğunu ortaya koyuyor.”

Birinci günde öne çıkan unsurlar:
Yaşam Boyu Başarı Ödülünün verilmesi üzerine…
• 2010 KPMG Golf İş Forumu, Dünyanın Bir Numaralı eski golf oyuncusu, girişimci ve golf alanı tasarımcısı Greg Norman'a KPMG Golf Danışmanlık Hizmetleri EMA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi)'nden sorumlu ortağı Dr. Andrea Sartori tarafından sunulan 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verilmesiyle başladı.

Greg, “Bu ödüle layık görüldüğüm için gurur duyuyorum. Golf oynamak en büyük tutkum. Golf oyununa karşı sorumluluklarımı her zaman için dünya çapında bir iş olarak değerlendirdim ve KPMG gibi golf için çok büyük çabalar harcayan, marka olmuş bir kurum tarafından ödüle layık görülmek benim için çok büyük bir onur” dedi.

Greg bu ödüle dünya çapında golfe olan katkılarından dolayı layık görüldü. Avustralyalı golfçu 30 yıllık kariyerinde 90'ı aşkın dünya turnuvası kazandı. Başkanı ve CEO'su olduğu son derece başarılı olan şirketi Great White Shark Enterprises ile başarılı bir girişimci oldu.

KPMG Golf Danışmanlık Hizmetleri EMA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi)'nden sorumlu ortağı Dr. Andrea Sartori “Greg Norman golf dünyasında başarı olarak nitelendirilen her şeye somut bir örnek teşkil ediyor ve elde ettiği sayısız başarı ile bu özel ödülü almaya hak kazandı” dedi.

Ödüle daha önce layık görülenler arasında Gary Player, Jack Nicklaus ve Arnold Palmer bulunuyor.

Açılış Konuşmaları: Yeni Golf İş Ortamı
Golf dünyasının dünya çapında liderleri panelde halihazırda iş ortamını etkileyen temel sorunları görüştüler:
Dr. Andrea Sartori, KPMG Golf Danışmanlık Hizmetleri EMA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi)'nden sorumlu ortağı
Steve Mona, Dünya Golf Vakfı CEO'su
Giovanni Gregoratti, Citigroup Avrupa Gayrimenkul Yatırım Bankacılığı Grubu Direktör'ü
Gary Michel, Club Car
Marc Player, Gary Player Group CEO'su

Delegeler golf dünyasını etkileyen temel sorunları oylama fırsatı buldular:
Ekonomik gerilemenin ne zaman bitmesini bekliyorsunuz?

Zaten bitti %5.3
2010'un 2.yarısında %11.3
2011 %39.8
2012 ya da daha sonraki yıllarda %43.6

Club Car'dan Gary Michel: “Son 18-24 ay pek çok işletme için oldukça zorlu geçti. Müşteriler satın alımları geciktirdiler ve bu da pek çok işletmeye bir şeyleri nasıl yaptıklarını inceleme ve müşterilerin aradıkları şeyi, özellikle de değeri, benimseme fırsatı verdi” dedi.

Gary Player Group'tan Marc Player: “İşimiz uluslararası anlamda yayıldı ve dolayısıyla bizim tek bir alana yönelik etkimiz sınırlı kalmıştır. Ekonomik çöküş ABD'deki işlerimizi etkiledi ve diğer pek çok şirket gibi ben de bu çöküşün gelişini gördüğümüzü söyleyemeyeceğim. Ancak bu durumu yönetmek için donanımlıyız” dedi.

KPMG Golf Danışmanlık Hizmetleri EMA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi)'nden sorumlu ortağı Dr. Andrea Sartori, “Golf sanayinin yeniden toparlanmasının biraz zaman alacağını düşünüyoruz. Ekonomik kriz nedeniyle, pek çok gelişme durdu, gecikti ya da iptal edildi. Bu durum güven ve piyasadaki likidite eksikliği nedeniyle ve tüketici taleplerindeki değişimle de sürdü.

Citigroup'tan Geovanni Gregoratti: “Son birkaç yıl özellikle de emlak finansmanı için zorlu geçti. Kredi verenlerin yeni projelere fon sağlayamadığı ve öz sermaye piyasalarının çöktüğü kitlesel bir şok dalgası mevcuttur. Özellikle de golf bundan kötü şekilde etkilendi ve belki de eski konumuna dönmesi diğer sektörlerinkinden daha uzun sürebilir" dedi.

Dünya Golf Derneği'nden Steve Mona: “Golf mekanlarının işletilmesi konusunda da, insanlar seyahat etmeyi bıraktı ve kurumsal piyasa çöktü. Hangi metriği kullanıyor olursanız olun, ABD olması gerektiği yerden uzakta. Ancak golfun her anlamda kötüleştiğini söylemek adil olmaz” dedi.
Golf bir Olimpiyat sporu olmaktan yarar sağlayacak mı?

Önemli ölçüde 48.1%
Sağlayacak ama önemli ölçüde değil 26.3%
Kısıtlı olarak 23.3%
Pek sağlayamayacak 2.3%

KPMG Golf Danışmanlık Hizmetleri EMA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi)'nden sorumlu ortağı Andrea Sartori, “Olimpiyatların faydası, Hindistan, Doğu Avrupa ve Güney Amerika gibi yükselen piyasalarda hissedilecek. Hiç kuşkusuz, buralara golfün geliştirilmesi için para sunulacaktır” dedi.

Steve Mona: “Golfün Olimpiyatlara dahil edilmesine yönelik kararın belirsiz olmadığını unutmamalıyız. Golf 2016-2020'de olimpiyat sporları arasına katılacaktır ve golfü bir Olimpiyat sporu yapmada üst düzey oyuncular yetiştirmeye yönelik kabiliyetimiz önemli rol oynayacaktır.”

Golf Business Forumu hakkında daha fazla bilgi için: www.golfbusinessforum.com

KPMG Hakkında
KPMG, 144 ülkede, 750 şehirde, 137,000 çalışanı ile faaliyet gösteren global bir denetim, vergi ve danışmanlık şirketidir. KPMG Türkiye 1982 yılında kurulmuş olup İstanbul Merkez Ofis'i olmak üzere, Ankara ve İzmir ofislerinde 500'ün üzerinde çalışanı ile her sektörden 1000'in üzerinde müşterisine denetim, vergi ve danışmanlık konularında hizmet sunmaktadır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.