22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

7.ALLGEAU- ORİNET RALLYE BAŞLADI

Fatih Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ve dünyanın en eğlenceli otomobil yarışlarından biri olan “7. Allgeau-Orient Rallye” başladı

7.ALLGEAU- ORİNET RALLYE BAŞLADI

06 Mayıs 2012 / 12:13

TURİZMİN SESİ


HABER MERKEZİ-Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 20 ülkeden 355 klasik araç Sultanahmet'te bir araya geldi. 2006 yılından beri her yıl düzenlenen rallinin Türkiye etabına A.B. Bakanı Egemen Bağış tarafından start verildi. Fatih Belediyesi ve Allgau Orient Rallye işbirliğiyle düzenlenen etkinliğe 20 ülkeden toplam 355 klasik otomobil katıldı. 4 Mayıs günü saat 15.00'de mehter takımı ve klasik otomobil şoförlerinden oluşan müzisyenler, Sultanahmet Meydanı'na kurulan sahnede gösterilerini yaptıktan sonra enstrümanlarını Fatih Belediyesi Müzik Okulu'na bağışladılar. Sultanahmet'te Türk işçilerinin Almanya'da çalışmaya başlamasının 50. Yılı dolayısıyla yapılan sembolik anıta gurbetçi işçilerimiz tarafından üretilen çeşitli materyaller çakıldı.

Törenden sonra A.B. Bakanı Egemen Bağış ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu klasik otomobillere binerek Sirkeci Feribotu'na kadar korteje eşlik ettiler. 28 Nisan'da Almanya'nın Allgeau şehrinde başlayan ve 12 Mayıs'ta Azerbaycan´in başkenti Bakü´de sona erecek olan ralli toplam 9000 kilometrelik bir parkuru kapsıyor. Bu yıl 7. si düzenlenen “ALLGEAU-ORIENT RALLYE” Almanya, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan, Türkiye, Suriye ve Ürdün topraklarından geçiyor. Rallinin en uzun parkurunu ise 4 bin kilometreyle Türkiye oluşturuyor. Türkiye parkuru, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Çankırı, Çorum, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan şehirlerinden geçiyor.

Bakan Egemen Bağış, rallinin startını vermeden önce yaptığı konuşmaya katkılarından dolayı Fatih Belediyesi'ne teşekkür ederek başladı. Sultanahmet Meydanı'nın binlerce yıldır dünyanın merkezi olduğunu belirten Bağış “Bugün Fatih Belediyesi'nin katkılarıyla, Avrupa'nın farklı üye ülkelerinden 700 sürücü yarışlar için dünyanın merkezine geldi. Hep söylüyoruz İstanbul Avrupa'nın en Asyalı, Asya'nın da en Avrupalı şehridir.

Sağ olsunlar geçen yıl aynı ekip Avrupalıların ambargo uygulamaya çalıştığı KKTC'ye gitmişti, bu yıl da Bakü'ye gidiyorlar. Bu konvoy Almanya'dan başladı ve Avrupa'nın farklı ülkelerinden katılan her bir aracın üzerinde bayrağımız var. Aylardır Türk bayrağı ile kendi ülkelerinde kendi şehirlerinde bizim reklamımızı tanıtımımızı yaptılar. Şimdi Türkiye'de farklı illerimize gidecekler” dedi. Türk işçilerinin Avrupa'ya gidişinin 50. Yılı dolayısıyla oluşturulan sembolik anıtın da açılışını yapan Bakan Egemen Bağış “Avrupa'ya giden işçilerimiz bugün Almanya'nın dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olmasını sağladı.

Bakın Almanya'nın bugünkü ihracatı bizim 2023 hedefimizin üç katıdır. Almanya bugün bu kadar güçlü bir ekonomiye sahip ise Türk alın teri ile Türk işçisinin göz nuruyla çabasıyla bu noktaya geldi” dedi.


Allgau-Orient Rallye Koordinatörü Nadir Serin ise "Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e katkılarından dolayı çok teşekkür ederim. Müzisyenler ve ralliye katılanlar çaldıkları müzik aletlerini Fatih Belediyesi Müzik Okulu'na hediye ettiler. Ayrıca Ralli sonucunda bütün arabalarımızı Birleşmiş Milletlere hediye edeceğiz.

Geçen yıl da 200 adet aracımızı Türk Kızılay'ına teslim etmiştik" dedi. Fatih Belediyesi ev sahipliğinde, Birleşmiş Milletler'in (UN) ve Dünya Gıda Örgütü'nün (WFP) ana sponsorluğunu yaptığı 'Allgau Orient Rallye', 16 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak bir dostluk partisiyle sona erecek, rallinin birincisine ise Kral Abdullah tarafından ödül olarak bir deve verilecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.