22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

70 YILLIK ÖZEL BİR OTEL

Sultanahmet'in en özel yerinde, Ayasofya Müzesi'nin hemen yanında yer alan Ottoman Hotel Imperial Istanbul'un tarihi merkezinde yer almaktadır

70 YILLIK ÖZEL BİR OTEL

07 Temmuz 2009 / 15:33

AYŞULA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


Sultanahmet Meydanı'na bir dakikadan bile kısa yürüme mesafesiyle, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Hippodrom gibi tüm önemli tarihi merkezlere yakınlığı ile, Istanbul'da benzersiz bir konuma sahip özel bir otel.

1800'lerin ortasında okul ve hastane olarak inşa edilen Ottoman Hotel Imperial takriben 70 yıl boyunca tarihi medresenin öğrencilerine hizmet veren orjinal bina, daha sonra yapılan ek inşaatlarla birlikte "Esnaf Hastanesi" olarak hizmet vermeye başlamış. 20. yüzyılın ortalarında özellikle gençlere hizmet veren konaklama işletmesine çevrilen binalar, 2005 yılında restorasyona tabi tutularak Ottoman Hotel Imperial olarak açılmış.

Ottoman Hotel Imperial'de Osmanlı ve Türk mimarisi tarzında dekore edilmiş farklı oda türü bulunmakta.

Gerçek tarihi bir binada bulunmalarına rağmen, günümüzün her türlü teknolojik imkanlarını eksiksiz olarak sunan otel; Geniş bahçe ve terası (Matbah Restaurant- Osmanlı Saray Mutfağı) ,bagaj emanet, resepsiyon ve konsiyaj, lobi, asansör, 24 Saat oda servisi, kablosuz internet bağlantısı, ücretsiz lap top servisi, araba parkı özelliğine sahip.

Otel odalarında; Uydu yayınlı renklı televizyon, elektronik emanet kasası, minibar, telefon, bütün odalarda küvetli banyo, saç kurutma makinası, kahve ve çay için su ısıtıcısı, bilgisayar data prizi, kablosuz internet bağlantısı, bornoz ve banyo terliği, çift camlı ve ses yalıtımlı pencereler
makyaj masası gibi her türlü özellikler yer almakta.

 Ottoman Hotel Imperial Istanbul'u seçmeniz için çok neden var.

Adres: Caferiye Sokak No 6/1 34400 Sultanahmet, Istanbul, Turkey 
Telefon 0090 - 212 - 513 61 50, 51
Telefax 0090 - 212 - 512 76 28
Web Siteleri www.ottomanhotelimperial.com 
E-mail           [email protected] 
                     [email protected] 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.