05 Temmuz 2024
  • İzmir38°C
  • İstanbul33°C
  • Antalya31°C
  • Ankara33°C

750 SEKTÖR PROFESYONELİ ICVB VE THY'NİN BAŞARI HİKAYELERİNİ DİNLEDİ

Uluslar arası Kongre ve Konvansiyonlar Derneği- ICCA Kongresi’nde İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ve Türk Hava Yolları’nın işbirliği ilgi ile dinlendi

750 SEKTÖR PROFESYONELİ  ICVB VE THY'NİN  BAŞARI HİKAYELERİNİ DİNLEDİ

10 Kasım 2012 / 17:54

TURİZMİN SESİ


51. ICCA Kongresi 20-24 Ekim tarihlerinde San Juan, Porto Riko’da gerçekleşti. Tüm dünyadan kongre turizmini temsilen 750 sektör profesyonelinin katıldığı kongrede, 1 hafta boyunca uluslar arası kongre ve toplantı sektörünün geleceği ve trendleri konuşuldu.Kongrenin ilk günü gerçekleşen “Resmi Havayolu statüsünün geleceği” konulu oturumda ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Uluslararası toplantı sektörünün önemli bir parçası olan havayolları milyonlarca delegeyi dünyanın çeşitli noktalarına taşıyor. Havayollarıyla nasıl çalışılmalı, hem destinasyonlar hem de diğer toplantı tedarikçileri en efektif anlaşmalara nasıl ulaşırlar, havayolları toplantı sektöründen nasıl daha büyük paya sahip olabilirler gibi konular oturumun ana başlıklarını oluşturdu.Oturumda havayolları, havayolu birlikleri ve destinasyon temsilcileri farklı iş modellerinin faydaları ve “Resmi Havayolu” statüsünün geleceği hakkında fikir alışverişinde bulundular.


icvb,thy,-dunya-kongre-sektoru,cvb-genel-muduru-elif-balci-fisunoglu-,turk-hava-yollari-,2.jpg

Brezilya Havayolları Dernek Başkanı Eduardo Sanovicz oturumu yönetti. Panele ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu ile birlikte Houston Kongre ve Ziyaretçi Bürosu adına Jorge Franz, SkyTeam Havayolu Birliği adına ICCA Ulaştırma Sektör Başkanı Thierry Jacques-Edouard konuşmacı olarak katıldı.Istanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ve Türk Hava Yolları adına bir sunum gerçekleştiren Elif Balcı Fisunoğlu, ICVB ve THY’nın başarı öyküsünü katılımcılar ile paylaştı. Elif Balcı Fisunoğlu konuşmasında “Kongre destinasyonu olabilmenin ilk kriteri havayoluyla kolay ulaşımdır. Destinasyon maliyetleri de özellikle ekonominin türbülansa girdiği şu günlerde çok önemlidir. Günümüzde, kongre planlayıcıları daha çok finansal destek ihtiyacı duyuyorlar ancak birçok kongre bürosunun böyle bir destek için gücü veya ayırdığı bir fon yok. Ayrıca sponsor bulmak veya yerel otorite ve kuruluşlardan uzun dönemli destek bulmak çok zor” diye belirterek havayolunun desteğinin bu durumlarda çok daha büyük önem kazandığına dikkat çekti.


icvb,thy,-dunya-kongre-sektoru,cvb-genel-muduru-elif-balci-fisunoglu-,turk-hava-yollari-,3.jpg

Türk Hava Yolları’nın Istanbul’un destinasyon pazarlamasının önemli bir oyuncusu olduğundan bahseden Fisunoğlu, 2008 yılında Star Alliance üyesi olan Türk Hava Yolları’nın kongre departmanını kurduğunu belirtti. “Departmanın bizlerle yakınen çalışmasıyla biz de kongre turizminin önemini Türk Havayolları’nın üst yönetimine göstermiş olduk” dedi.Fisunoğlu şöyle devam etti: “İstanbul olarak hızla büyüyen bir havayoluna sahip olduğumuz için kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Dünyanın birçok ülkesine uçan ve son yıllarda %25 büyüme oranına ulaşan Türk Hava Yolları bugün dünyada en çok ülkeye uçan havayolu şirketidir. Kongre ve toplantı sektörü havayollarının yeni müşterilere ve yeni pazarlara ulaşmasına yardımcı olur ve ayrıca kongre katılımcıları çoğunlukla yüksek gelire sahip ve sık seyahat eden kişilerdir. Bu sebeple de havayolları için önem taşıyan müşteri profilidir.

Türk Hava Yolları ve ICVB birçok pazarlama aktivitesini birlikte gerçekleştiriyor, uluslararası etkinliklere ve fuarlara birlikte katılıyoruz, kongre tekliflerinde ve ICCA veritabanı üzerinde birlikte çalışıyoruz. Türk Hava Yolları ayrıca Istanbul Kongre Elçisi ve Delege Artırma programlarının da önemli destekçisidir.” Türk Hava Yolları Grup ve Kongre Müdürü Nesrin Guley ve Grup ve Kongre Uzmanı Leyla Koray da ICCA Kongresi’ne ve oturuma iştirak ettiler. ICCA Kongresine ayrıca Türkiye’yi temsilen, ICCA Üyesi 10 sektör temsilcisi katıldı. Antalya Kongre Bürosu adına Nizamettin Şen ve Sinan İnan ve, Haliç Kongre Merkezi Genel Müdürü, MPI Turkey Club Başkanı ve ICCA 3. eski Başkanı Handan Boyce, Istanbul Kongre Merkezi- Pınar Ceyhun, İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu- Kerim Güleç, Kenes Group- Sebnem Ege, MB Prodüksiyon ve İletişim Sistemleri- Harun Güzel katılmıştır.Uluslar arası kongre ve toplantı sektörünün en önemli buluşması olan ICCA Kongresi 2014 yılında tüm dünyadan yaklaşık 1200 sektör temsilcisinin Antalya’da düzenlenecektir.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.