81 İLDE 81 ORMAN
81 İlde 81 Orman projesi, başkent Ankara ile devam etti
22 Nisan 2009 / 16:40
TURİZMİN SESİ
Türkiye İş Bankası'nın, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında başlattığı 81 İlde 81 Orman projesi, başkent Ankara ile devam etti. Türkiye İş Bankası Ankara Ağaçlandırma Alanı'ndaki ağaç dikim şenliği, dünyanın sembolik doğum günü olarak kabul edilen 22 Nisan 2009, Çarşamba günü Elmadağ'da düzenlendi.
Türkiye İş Bankası'nın 22 Aralık 2008'de başlattığı ve ülkemizdeki en büyük kurumsal ağaçlandırma projelerinden biri olan 81 İlde 81 Orman kapsamında Ankara'da da bir İş Bankası Ormanı oluşturuluyor. 22 Nisan 2009, Çarşamba günü Elmadağ'da yapılan ağaç dikim şenliğine İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca; Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü, Ankara Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, TEMA Gönüllüleri ve Yavru TEMA'lılar katıldı.
Türkiye İş Bankası'nın sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında başlattığı 81 İlde 81 Orman kampanyası, TEMA ile Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma Genel Müdürlüğü'nün işbirliğinde gerçekleştiriliyor. 2008 yılsonunda başlayan ve bir ağaçlandırma seferberliğine dönüşen proje kapsamında, İş Bankası'nın katkılarıyla önümüzdeki beş yıl içinde, üç bin futbol sahası büyüklüğünde (yaklaşık 1.500 hektarlık) alana iki milyonu aşkın fidan dikilmiş olacak. Projede yalnızca ağaç dikimiyle yetinilmiyor; İş Bankası, her dikim döneminin ardından beş yıl boyunca fidanların bakımını da üstleniyor.
Şenlik, dünyanın sembolik doğum günü olarak da kabul edilen 22 Nisan Dünya Günü'nde gerçekleştirildi.
Neden 81 İlde 81 Orman?
Dünya ormanlarının yaklaşık yarısının yok edildiği, kaçak kesimler ve orman yangınları sonucu yaşanan ormansızlaşmanın küresel ısınmadaki payının yüzde 17'ye ulaştığı biliniyor. Bu durum ormansızlaşmayı sera gazlarından sonra en önemli ikinci çevresel sorun haline getiriyor. Araştırmalar ormanlardaki azalmanın, küresel ısınmanın yanı sıra çölleşme, erozyon, tarım alanlarının amaç dışı kullanılmalarından da kaynaklanarak yok olması ve kuraklık gibi afetlerin oluşmasında en önemli rollerden birini oynadığını gösteriyor.
Türkiye'nin de içinde bulunduğu Kuzey Akdeniz bölgesinde ise yağışlar değişken, kuraklık olayları sık, toprak hassas; üstelik dik yamaçlar ve dağlık alanlarla kaplı ülkemizin büyük bölümü erozyona maruz bulunuyor. Bu özel koşullar, çıkan sık yangınlar nedeniyle geniş orman örtüsü kaybına yol açıyor. Orman yangınları ile ilgili sayısal değerler incelendiğinde, ülkemizde orman yangınlarının özellikle son yıllarda arttığı ve yanan orman alanlarının hızla genişlediği görülüyor. Bu çerçevede, ülkemizde doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması ve ağaçlandırmanın önemi hakkında kamuoyunda bir farkındalık yaratmak, giderek aciliyet kazanıyor.
isbank.com.tr
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.