22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

9 EURO’YA TRENLE AVRUPA TURU

Avrupanın en büyük tren şirketi Rail Europe ile Euro Star, Global Access ile anlaşarak Türkiye Pazarına girdi

9 EURO’YA TRENLE AVRUPA TURU

09 Nisan 2011 / 00:10

TURİZMİN SESİ


Bu yıl 50 bin Türkün trenle Avrupa'yı gezmesi bekleniyor. Bahar dönemi kampanyasından yararlarlanmak isteyenler, Roma- Milano-Budapeşte, Madrid-Barcelona ve ya Düsseldorf-Köln arasında promosyon tren seferleriyle 9 Euro'dan başlayan fiyatlarla gezecek.

Global Access Yönetim Kurulu başkanı Selami Çelebioğlu, Global Access Turizm Direktörü Kaan Erdoğan, firmanın Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Barkın Tümay, Rail Europe Avrupa Kıtası İş Geliştirme Direktörü Olivier Gordenne, Rail Europe Avrupa Kıtası Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Johan Brisson, Rail Europe Güney Avrupa Pazarlama Müdürü Roberta Gudi, Euro Star'dan Celine Chombalu-Ciucci'nin katıldığı Nippon Otel'de yapılan tanıtım toplantısına 100'e yakın seyahat acentası katıldı.
Global Access Turizm Direktörü Kaan Erdoğan'in verdiği bilgiye göre trenle seyahat etmek için Schengen vizesi almak yeterli. Kombine yolclukları kapsayan Pass Card'larla birden fazla şehir veya ülke ekonomik bir şekilde gezilebiliyor. Pass Card'ların en bilinen örneği İnterRail. İnterRail kartlar 15 günlük, 22 günlük veya 1 aylık olabiliyor. Fiyatları 99 Euro'dan başlıyor, geçerlilik süreleri ülkelere göre fiyatlandırılıyor. Bu kart alındığında Fransa'da 150 Euro'luk tren biletini, 1 Euro'ya almak mümkün.

Biletler online satılacak
1995'te kurulan Rail Europe, Fransa Ulusal Tren Yolları'nın yüzde 100 yan şirketi. Portekiz'den Rusya'ya kadar Fransa'nın her noktasına olmak üzere seferleri var. 50'den fazla ülkede trenle seyahat imkanı sunuyor. Avrupa'da trenle seyahat satışı yapmak isteyen seyahat acentaları, rezervasyon ve girişleri Global Access üzerinden yapacak. Oluşturulacak alt turizm ofisleri kanalıyla online satış yapılacak. PNR numarasını alan yolcu, tıpkı havalimanlarında olduğu gibi numarasını verip,biniş işlemini gerçekleştirebilecek. Bu müşteriye de kolaylık sağlayan bir yöntem. Kağıt biletler değerli kağıt kapsamında değerlendirildiğinden biletini kaybeden yolcu, yeniden satın almak zorunda.

Trenle Avrupa'yı gezmek için öncelikle yurtdışında bir kente gitmek gerekli. Paris De Gaulle havalimanına gidildiğinde buradan Avrupa'nın her hoktasına trenle seyahat edelebiliyor. Ya da Selanik'e gidip, oradan devam etmek de mümkün. Trenler, saatte 320 km. hız yapıyor ve şehirler arasındaki mesafeleri çok kısaltıyor. Paris De Gaulle Havalimanına giden yolcu, buradan trene binerek ulusal hatlarda 22 Euro, enternasyonal hatlarda 39 Euro'ya Avrupa'yı geziyor. Paris-Londra arası 2 saat 15 dakikaya, Amsterdam'a 3 saat 15 dakika, Paris'ten Frankfurt ve Stuttgard'a 3 saat 45 dakikada gidilebiliyor. Mevsiminde Avignon ve Alplere özel seferler düzenleniyor. Alp Dağları seferleriyle makul fiyatlara dünyaca ünlü kayak merkezlerine ulaşılıyor.

Trenlerde business, ikinci sınıf ve üçüncü sınıf olmak üzere üç ayrı konforsunuluyor. Business ve İkinci sınıf bolumleri ünlü tasarımcı Christian Lacroix tarafından döşenmiş. Business 'ta yok yok. Yolcuları 10 dakikada Check in yapabiliyor. Restoran, internet bağlantısı, GSM gibi akla elecek her türlü sorun çözülmüş. Trenler şehir merkezlerinden şehir merkezlerine gittiği için, Havalanından kent merkezine gitmek gibi zaman kayıplarını da ortadan kaldırıyor.

Bilet al, indirimli müze gez
Rail Europe, Avrupa Kıtası İş Geliştirme Direktörü Olivier Gordenne'un verdiği bilgiye göre, Rail Europe 1995'te kuruldu. 2010'da 9.5 milyon yolcu taşıdı. İstatistiklere göre en çok İngilizler trenle seyahat etmiş. 9.5 milyon yolcunun yüzde ellisi İngiliz. Onları Fransızlar izliyor. Kombine biletlerde Londra'daki müzikallere yüzde 25 indirim, Paris, Brüksel, Lille gibi kentlerdeki en iyi 20 restoranda indirim, müze ve galerilerde 2 kişi için bir bedava bilet gibi fırsatlar da sunuluyor. Londra 2012 olimpiyatları için tren biletleri şimdiden satılmış. Erken bilet alan, tatilini önceden planlayan çok ucuza trenle tatile çıkabiliyor.
www.supertren.com

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.