22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ABDİ İBRAHİM’DE KARABAĞLI DÖNEMİ

Abdi İbrahim İlaç'ın CEO'luk görevine yönetim dünyasının deneyimli ismi Candan KARABAĞLI getirildi

ABDİ İBRAHİM’DE KARABAĞLI DÖNEMİ

12 Ağustos 2010 / 15:48

TURİZMİN SESİ
Şirketin sürekli büyüyen ve gelişen yapısındaki organizasyonel ve yönetsel ihtiyaçlar doğrultusunda şekillenen bu gelişmeyle birlikte, bu görevi uzun yıllar başarıyla yürüten Erman ATASOY da Abdi İbrahim Holding Yönetim Kurulu Üyeliği ve CEO'luğu görevine atandı.

23 senedir Unilever'de çalışan, 10 seneden fazla bir süre Hollanda'da yaşayıp sonrasında Türkiye'ye dönme kararı veren Candan KARABAĞLI, 1 Ekim 2010 tarihi itibariyle Abdi İbrahim ailesine katılacak.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut konuyla ilgili olarak: “Abdi İbrahim bugün dünyanın en büyük 100 ilaç şirketi arasında yer alabilen tek Türk şirketi. Sektörün global alanda çok güçlü bir parçası olmayı başardığımız bir dönemde, hem Türkiye pazarı ve tüketici beklentileri konusunda uzman hem de uluslararası alanda engin bir iş tecrübesine sahip bir liderin Abdi İbrahim'e katılıyor olmasından dolayı son derece mutluyuz” dedi.

Candan KARABAĞLI Hakkında:
Candan KARABAĞLI, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği lisans eğitimini tamamladıktan sonra Arizona Üniversitesi'nde Yönetim Bilişim Sistemleri alanında Yüksek Lisans yapmış ve iş hayatına 1983 yılında ECA Valfsel Armatür San.A.Ş. Bilgisayar bölümünde başlamıştır. Daha sonra kısa bir süre Nasaş Alüminyum Sanayii ve Tic.A.Ş.'de Üretim Planlama bölümünde çalışan KARABAĞLI, 1987 yılında Lever Şirketi bilgisayar bölümüne girmiştir.

1987-1995 yılları arasında Lever ve Elida Kozmetik şirketlerinde, ticaret, finansman, planlama, satınalma, lojistik, satış ve pazarlama departmanlarında yöneticilik ve üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuş ve 1995 yılında da Lever Endüstriyel Genel Müdürlüğü görevini üstlenmiştir. 1999 yılında, DiverseyLever International'a Global İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atanan ve bu tarihten itibaren Hollanda'da kariyerine devam eden KARABAĞLI, 2004 yılından itibaren Unilever Food Solutions'da sırasıyla Avrupa Başkan Yardımcısı; Müşteri Geliştirmeden Sorumlu Global Başkan Yardımcısı; ve son olarak da Avrupa, Ortadogu, Orta Asya ve Latin Amerika'da 35 ülkeden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.