22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ABİGEM KAYSERİ’DEN GÜÇBİRLİĞİ ÇAĞRISI

“Kapadokya Turizm Kümelenmesi Girişimi Projesi Çalıştayı” etkinliğini LykiaLodge Kapadokya Otel'inde gerçekleştirdi.

ABİGEM KAYSERİ’DEN GÜÇBİRLİĞİ ÇAĞRISI

05 Haziran 2009 / 08:00

TURİZMİN SESİ


Kümeler, belli bir alanda faaliyet gösteren ve birbirleriyle bağlantı içinde olan şirketler, uzmanlaşmış tedarikçiler, hizmet sağlayıcılar ve ilgili kurumların oluşturduğu coğrafi yoğunlaşmalardır. Kümeler, verimliliği artıran ve rekabet gücünü yükselten güç birlikleridir. Kümelerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi devlet, şirketler ve diğer kurumlar için önemli bir gündem maddesidir. Küme geliştirme girişimleri ekonomi politikaları için önemli konular olan makroekonomik istikrar, pazar yaratma ve maliyet düşürme konularındaki çalışmaları ileriye götüren teşebbüslerdir.

ABİGEM Kayseri bu yaklaşımla Nevşehir'in tamamını ve Kayseri, Niğde, Kırşehir ve Aksaray illerinin bir kısmını kapsayan Kapadokya Bölgesi'nde son derece önemli yere sahip olan turizm sektörünün rekabet gücünü artırmak, çevresel ve ekonomik kalkınmayı desteklemek ve kümelenme yaklaşımı ile ilgili farkındalık oluşturmak için “Kapadokya Turizm Kümelenmesi Girişimi Projesi Çalıştayı” etkinliğini LykiaLodge Kapadokya Otel'inde gerçekleştirdi.

4 Haziran 2009 Perşembe günü gerçekleşen kurultaya T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nevşehir Valiliği, Belediyeler, Üniversite, Meslek Yüksek Okulu, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, İl Özel İdaresi, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, dernekler, kooperatifler, müze müdürlükleri, oteller, kampçılar, restoranlar, eğlence mekanları, kafe ve pastaneler, şarap evleri, çömlekçiler, el sanatçıları, halı ve kilimciler, hediyelik eşyacılar, tur operatörleri, seyahat acenteleri, oto kiralamacıları, gıda, temizlik, tekstil vb tedarikçileri gibi ulusal ve yerel otoritelerin, sivil toplum kuruluşlarının, eğitim organlarının ve bölgedeki sektör işletmecilerinin ve tedarikçilerinin katıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.