22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ACCOR GRUBU HEDEF BÜYÜTTÜ

Dünyanın lider uluslararası otel işletmecisi Accor Gurubu’nun bünyesindeki MERCURE HOTELS, dünyanın 50 ülkesinde 732 oteli ile orta ölçekli oteller segmentinde Kuzey Amerika hariç dünyanın en büyük otel zincirine sahiptir

ACCOR GRUBU HEDEF BÜYÜTTÜ

31 Ekim 2013 / 09:54


Accor Gurubu, Mercure Hotels şemsiyesi altında geleneksel yaklaşımları yıkan, yeni çağın misafirlerinin beklentilerine paralel değerleri, ürün ve hizmet ortamlarını, dijital altyapı ve platformları ile küresel kalite yükümlülüklerini içeren yepyeni bir vizyonu sergilemektedir.
 
Mercure Hotels bu segmentte dünyadaki lider konumunu kalıcı kılmak, hedef kitlesinin zihnindeki olumlu algıyı pekiştirmek için; çoğu franchise yöntemi ile olmak üzere, 5 yıl içinde 1.000'den fazla otel ile hızlı büyümeyi, yeni misafir profilinin tüm beklentilerini bütünü ile karşılamayı, dünyanın her bir köşesindeki oteli için uluslararası geçerli “küresel hizmet kalite garantisi” vermeyi ve “yepyeni bir görsel kimlik “ yaratmayı hedeflemiştir  
       
Mercure Hotels “kişiler ile mekanlar uyum içinde”  konsepti ile vizyonunu; sağlam finansal ve beşeri kaynakları, güvenilir güçlü marka imajı, yaygın pazarlama dağıtım ağı, sektörel dijital devrimle uyumlu ileri teknoloji ile donatılmış alt yapısı, iyi eğitilmiş işinde uzman personeliyle yeni ve  özgün “Büyüme”, “ Yönetim ” ve “Pazarlama” stratejileri ile gerçekleştirmeye odaklanmıştır.
 
Mercure Hotels, büyüme stratejisinde; mevcut otellerinde çoğunlukla (%75'in üzerinde) “franchise” ve “yönetimi üstlenme”  yöntemlerini benimsemiştir. Mercure Hotels, franchise kuruluşlar ile işbirliği içinde yürütülen çalışmaları ve güçlü pazarlama dağıtım kanalları sayesinde; hem potansiyel otel işletmecileri, hem de yeni misafirleri için yeni bir güç, modernlik ve yenilikçilik içeren cazibe merkezi konumundadır. Mercure Hotels, 2011 ve 2012 yılları arasında ortalama olarak haftada bir yeni açılış ve 15.000'den fazla yeni odası ile hedeflenen büyümesini rahatlıkla başarmıştır, Accor tarafından 2012 yılında açılan odaların %21'ini Mercure markası tek başına gerçekleştirmiştir.
 
Mercure Hotels zincirinin büyüme stratejisinde; mevcut geleneksel otellerin Mercure Hotels‘e dönüşümüne, Fransa (232 otel), Almanya (112 otel) ve Birleşik Krallık (73 otel) gibi temel pazarlardaki öncü konumunu güçlendirmeye, Brezilya'da (64 otel) ve Avustralya'da (63 otel) büyümeye ve her yıl iki yeni ülkeye yerleşmeye odaklanılmıştı. Mercure Hotels, 2012 yılında Rusya ve Güney Kore ‘yi de zincirine katmıştır.
 
Mercure, Hotels 2013 yılında toplam 53 yeni otel açmayı planlamaktadır. 
Mercure Hotels’in gerçek gücü; güçlü finansal ve beşeri kaynakları, marka güvenilirliği, müşteri sadakati ve yaygın dağıtım sisteminin yanı sıra sahip olduğu çok kanallı dijital, çağdaş iletişim alt yapısının gelişmişliğinde yatmaktadır. Online rezervasyon Mercure Hotels marka cirosunun %30'una karşılık gelmektedir.
 
Mercure Hotels’in zincirindeki otellerin kapsamlı yenilemeleri,” Dedicaces “ yenileme konsepti ışığında 2011 yılında Fransa'da başlatıldı ve tüm zincirde yayılmaya devam etmektedir. Fransa'daki ağının %70'i restore edilmiş olup, 2013 yılının ikinci yarısında, konsept yenilemeler Almanya ve Birleşik Krallığa yayılacaktır.
 
 Mercure Hotels’in yeni misafir karşılama alanı konsepti ve lobi düzenlemeleri, otellerindeki “Delecase “ Yenilemeler”, yöresel geleneklere göre uyarlanmış çağdaş mutfak ve yiyecek/ içecek konseptleri, sık seyahat eden “iş insanlarına”  sunulan özel teşvikler, dünya çapındaki zincirinin her bir halkası için geçerli küresel hizmet kalite garantisi ve yeni misafirlerinin sürekli artan beklenti ve yenilenen taleplerine yönelik güçlü taahhütlerini içeren yaklaşımları vizyonunun geçerliliğini kanıtlamaktadır.Mercure Hotels’in, Orta Ölçekli Oteller Segmentinde gerçekleştirdiği devrimi, yoğun yenilikçi çabalarla kat edilen evreleri izleyerek bu segmentin yeni şifrelerini çözebiliriz.
  
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.