22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ACENTALARA TEŞVİKLER ARTACAK

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu kendi başlarına bağımsız bir şemsiye oluşturmak için çalıştıklarını söyledi

ACENTALARA TEŞVİKLER ARTACAK

16 Mart 2012 / 08:42

TURİZMİN SESİ


Uluslararası havayolu şirketlerinin oluşturmaya çalıştıkları şemsiyenin altına girmeyeceklerini belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu kendi başlarına bağımsız bir şemsiye oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. IATA acentalarına dönük basın toplantısında bir konuşma yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu Türk Hava Yolları olarak başka şirketlerin oluşturdukları şemsiyenin altına girmek istemediklerini aksine kendileri bir şemsiye olmaya çalıştıklarını dile getirdi. Topçu iyi bir ortaklık olacak ve bundan THY fayda sağlayacaksa girişimde bulunabileceklerini söyledi. LOT'u alma girişimlerinden de bahseden Topçu, "Bu LOT veya başka bir şirket olabilir ama biz mutlaka bir şemsiye açmak istiyoruz" dedi.

Bölgesinde bir güç olan THY'nin 2012'yi çok önemsediğini belirten Topçu, "20'ye yakın yeni hat açıyoruz. Avrupa ve Afrika'da yeni hatlar açarak frekasnlarımızı artırıyoruz. Londra'ya yaz itibariyle günde 8 uçuşumuz olacak. Frankfurt keza öyle. Rekabet gücümüzü İstanbul'u dağıtım merkezi olarak kullanıp artırmak istiyoruz. Yeni projeler geliştirmek istediklerini ve farklı projelere açık olduklarını dile getiren Hamdi Topçu sadece bilet kesen, koltuk satan, teşvik sağlayan bir havayolu olmak istemediklerini çeşitli organizasyonlarda da yer almak arzusunda olduklarının altını çizdi.

2013 yılında 29 yeni uçağın bünyelerine katılacağını ve %18 oranında büyüyeceklerini vurgulayan THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, havayolu olarak 19 milyon teşvik dağıttıklarını ve bu rakamı artırmak istediklerini söyledi. TÜRSAB ile her türlü sorunu oturup konuştuklarını ve Türkiye'ye acente ve tur operatörü ile turistin geldiğini, artan memnuniyetin talepleri de artıracağını dile getirdi.

Topçu, "Biz gerçek anlamda satış kanallarını kurumsallaştırmış acenteler ile çalışmak istiyoruz" dedi. Türkiye'de tarihi yerler gelişigüzel harcanmakta olduğunu ifade eden Topçu şöyle konuştu: "Son yıllarda TURSAB'ın üstlendiği tarihi yerlerin işeletimi konusu olumu bir adım. Bu adımların daha büyük atılması konusunda bir talebim var. Umarım bunu daha yüksek sesle seslendirir. Ege ve Akdeniz'de yapılaşma çok kötü. Gelişigüzel yapılar yapılıyor.

Yurt dışındaki önemli insanların ricası olarak bunu sizlere iletiyorum." THY'nin 110 bin kişiye istiham sağladığını belirten Topçu, "110 bin kişi 13 milyar doları üretiyoruz. Bunun 10 milyar doları THY ve onun iştiraklerinin. Bunları üreten kesim hem turizmde hem de Türkiye hakkında söz söyleme hakkına da sahip diye düşünüyorum. Bu pastadan ekmek yiyen herkese ve katkı yapanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.