22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ACENTELER BATI KARADENİZ TURU YAPTI

Dedeman Zonguldak, İstanbul'un önemli seyahat acentelerine 6 Temmuz 2012 Cuma günü Batı Karadeniz ve Zonguldak tanıtım turu düzenledi

ACENTELER BATI KARADENİZ TURU YAPTI

14 Temmuz 2012 / 11:25

TURİZMİN SESİ


Dedeman Hotels&Resorts International'ın Batı Karadeniz'deki kalesi niteliğinde olan ve “Geleneksel Dedeman Misafirperliği”ni Zonguldak'a taşıyan Dedeman Zonguldak, İstanbul'un önemli seyahat acentelerine 6 Temmuz 2012 Cuma günü Batı Karadeniz ve Zonguldak tanıtım turu düzenledi. Dedeman Zonguldak'ın seyahat acentelerine özel gerçekleştirdiği tanıtım gezisine yoğun ilgi gösteren İstanbul acentelerini Satış Pazarlama Direktörü Pelin Ulusoy ve Satış Müdürü Tamara Tarhan karşıladı. İstanbul'dan hareket ederek 4 saatlik keyifli yolculukla Dedeman Zonguldak'a ulaşan acenteler, ilk akşam otelde konakladı. Otelin 'Panorama Restaurant'ında canlı müzik eşliğinde eğlenen grup, gecenin geç saatlerine kadar manzaranın ve otelin tadını çıkardı.

İstanbul acenteleri tanıtım gezisinin ikinci gününde Fransız'ların Zonguldak'ta bulundukları dönemde falezlerin üzerinde kurdukları Fener Mahallesini gezdikten sonra Zonguldak şehir merkezini ve Türkiye'nin 6. en uzun mağarası olan Gökgöl Mağarası'nı gezdi. Turistik destinasyon olarak ön plana çıkan Batı Karadeniz'in Yenice Ormanlarında yer alan Şeker Kanyonu ve Safranbolu'yu gezen grup daha sonra Fatih Sultan Mehmet'in Lalası Akşemseddin'e, 'Lala Lala Çeşm-i Cihan bu mu ola?' dediği Amasra'ya geçti. Amasra'daki tekne turundan sonra akşam yemeğini Amasra'da alan grup sonra otele döndü. Tanıtım gezisinin son günü Karadeniz Ereğli'deki Cehennem Ağzı Mağaraları ve Ereğli görülürken, üçüncü günün sonunda keyifli anılarla turu tamamlayan Dedeman Zonguldak misafirleri İstanbul'a uğurlandı.

Batı Karadeniz bölgesinin güzelliklerine hayran kalan acente yöneticileri, bol bol fotoğraf çekme fırsatı yakalarken, doğallığın keyfini çıkardı. Doğal güzellikleri ve denizinin yanı sıra İstanbul ve Ankara'ya yakınlığıyla da geleceğin turizm destinasyonlarından birisi olacağı sinyallerini veren Zonguldak, kömür şehri imajından sıyrılmış oldu. Zonguldak, tarihi Fener Mahallesi, turizmin hizmetine açılmış mağaraları ve mavi ve yeşilin bir araya geldiği koylarıyla maden ve madencinin şehri olarak kazandığı şöhretini unutturup yeni bir turizm bölgesi olduğunu kanıtlar nitelikte. Zonguldak, sonsuz yeşilliğin ferahlığı arasında yapılan yürüyüş alanları, rafting yapmaya uygun nehirleriyle Batı Karadeniz bölgesinin yeni turizm cenneti olmaya aday. Yenice ve Yığılca ormanları, Akçakoca, Karadeniz Ereğli, Amasra ve Safranbolu'nun ortasındaki merkezi konumu sayesinde doğa turizmi tutkunları, toplantı grupları ve haftasonu gezginleri için ideal bir tatil merkezi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.