22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ADALAR’DA DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

İstanbul'da Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada'daki plaj ve su sporları kulüblerinde, denizde yüksek oranda koli basili bulunduğu belirlendiği açıklanarak denize girilmesinin engellenmesi istendi

ADALAR’DA DENİZE GİRMEK YASAKLANDI

08 Ağustos 2010 / 09:53

TURİZMİN SESİ


Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada'da 11 ayrı plaj ve su sporları kulüplerinin önünde, denizde yüksek oranda koli basili bulunduğu belirlendiği açıklanarak denize girilmesinin engellenmesi istendi. Başta Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada Su Sporları kulüpleri olmak üzere, Büyükada'da Nakibey Plajı, Seferoğlu Tesisleri, Yörükali plajları, Heybeliada'da Sadıkbey Plajı, Kınalıada'da Vapur İskelesi'nin sağ tarafı ve Ülker Restoran önündeki alanlardan denize girilmesinin tehlikeli olduğu açıklandı.

Adalar Kaymakamlığı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün Pendik Halk Sağlığı laboratuvarlarında yaptırdığı mikrobiyolojik analizlerin sonuçlarına göre sonuçların uygun çıkacağı tarihe kadar, söz konusu yüzme alanlarında denize girilmesinin engellenmesini istedi. Kaymakam Salih Keser imzasıyla yayınlanan yasaklama kararında, bu alanlarda kirlilik nedenlerinin araştırılması da talep edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.