22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ADANA SHERATON 2013'DE AÇILIYOR

Starwood Hotels&Resorts markalarından Sheraton, Adalı Holding'in yeni turizm yatırımı olarak 2013 yılında Seyhan Nehri kıyısında kapılarını açacak

ADANA SHERATON 2013'DE AÇILIYOR

29 Haziran 2011 / 10:58

TURİZMİN SESİ


Düzenlenen basın toplantısında bir araya gelen Starwood ve Adalı Holding üst düzey yöneticileri 87 milyon dolarlık yatırım için imza attılar. Enerji, inşaat, taahhüt, lojistik gibi farklı sektörlere dönük çalışmalar yapan, 4 bin çalışanı, 200 milyon doları aşan cirosu bulunan Adalı Holding Adana Sheraton oteli ile turizm sektörüne adım attı.

İstanbul Ortaköy Feriye Lokantası'nda düzenlenen imza törenine Adalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hünkar Şevki Adalı, Adalı Holding Eşbaşkanı Serdal Adalı, Starwood Hotels&Resorts Worldwide Avrupa, Afrika ve Orta Doğu Bölümlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Thomas Willms ve Adalı Holding Genel Müdürü Aytaç Demirbaş katıldı. Adalı Holding'in yatırımcı Starwood'un işletmeci olarak imza attıkları Sheraton Adana projesinin turizm anlamında Adana'ya hareketlilik getireceği düşünülüyor.


2007 yılında yatırım kararı verilen otel Seyhan nehrinin kıyısına 64 bin metrekare bir alan üzerine inşa ediliyor. Projenin mimarisinde Seyhan nehrinden esinlenilmiş ve S harfi tema olarak kullanılmış. 300 kişinin istihdam etmesi öngörülen oteli 237 odası ve 28 suit odası olacak. Bununla beraber Adalı Holding turizm yatırımlarına uygun gördüğü lokasyonlardaki arazilerde sürdürmeyi hedefliyor. Holding Adana'dan sonra İstanbul ve Ankara'da şehir otelleri ve Kıbrıs'ta da bir resort yatırımı için düğmeye basmış durumda.

Adalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hünkar Şevki Adalı projenin Akdeniz için önemine işaret ederken yeni projelerde başka zincirler ile de çalışabileceklerinin sinyalini verdi. Proje yatırımcısı Adalı Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Serdal Adalı ise imza töreninde yaptığı konuşmada turizm ve otelcilik alanındaki yatırımlarının önümüzdeki dönemde beş ayrı ilde daha devam edeceğini belirterek, otel yatırımı için arazi arayışında olduklarını vurguladı. Adalı konuşmasında, projenin olgunlaştırılmasına destek veren Servotel Corporation ve projenin tasarımını gerçekleştiren 2 Design Group'a da teşekkür etti. Adalı Holding Genel Müdürü Aytaç Demirbaş ise projeyi tanıtırken emeği geçen mimar ve danışmanlara teşekkür etti.

HAVALİMANINA 4.5 KİLOMETRE UZAKLIKTA
Seyhan Nehri'nin ve eski şehrin manzarasına sahip Adana Sheraton Oteli, Adana'nın tarihi merkezine 1.5 kilometre, Adana Havaalanı'na 4.5 kilometre mesafede özel bir konumda yer alıyor. Otel, 28'i suit olmak üzere 237 oda ve servis binalarından oluşuyor. Farklı damak tatlarına hitap eden restoranları, bar, vip ve lobi salonlarından oluşan etkinlik alanları dışında Sheraton Adana Oteli'nde; bünyesinde açık ve kapalı yüzme havuzu bulunan Core Performance programı ile çalışan 2.500 metrekare Sheraton Fitness Center, spa ve fitness salonu da yer alıyor.

STARWOOD TÜRKİYE HEDEFLERİNİ BÜYÜTECEK
Starwood Hotels&Resorts, oluşturduğu stratejik büyüme planının bir parçası olarak Adana Sheraton Oteli ile birlikte, üç yıl içinde tüm dünyada 60'tan fazla Sheraton Oteli açmayı hedefliyor.

Starwood Hotels&Resorts Worldwide Avrupa, Afrika ve Orta Doğu Bölümlerinde sorumlu Başkan Yardımcısı Thomas Willms, "Adana Sheraton Oteli için Türkiye'de, Adalı Holding grup şirketlerinden Serka Turizm ile yaptığımız ortaklık anlaşmasını imzalamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Türkiye bizim için önemli bir pazar ve bu anlaşmayı Türkiye'de geceleme hizmetlerinde önde gelen tedarikçi olma yolunda da atılan önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz.

Sheraton bizim 9 markamızdan biri. Bin tane Starwood oteli var. 145 bin çalışanımız var. Büyüme stratejimiz devam ediyor. Orta ve Doğu Avrupa'da 50 yeni otel daha açma hedefimiz var. Sheraton Adana'nın bölge turizmine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Starwood Hotels&Resorts, İstanbul'da; W İstanbul, Sheraton İstanbul Maslak Hotel ve Sheraton İstanbul Ataköy Hotel olmak üzere Türkiye'de toplam altı otel işletiyor. Şirket ayrıca Sheraton Ankara Otel ve Kongre Merkezi'nin yanı sıra Ankara'da Lugal isminde bir Luxury Collection Oteli ve Sheraton Çeşme Hotel Resort and Spa tesisini işletiyor. Önümüzdeki dönemde Starwood Hotels&Resorts'un Türkiye'de açmayı planladığı oteller arasında Le Méridien İstanbul Etiler, 2013 yılında Bursa Sheraton Oteli ve Aloft Bursa yer alıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.