ADİDAS BOZCAADA YARI MARATONU, 1200 SPORCUNUN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Doğaya ve canlılara saygıya davet eden adidas Bozcaada Yarı Maratonu sona erdi
21 Mayıs 2019 Salı 11:37
TURİZMİN SESİ
#recoderunning sloganı ve çevre mesajlarıyla bu yıl ilk kez adidas sponsorluğunda koşulan adidas Bozcaada Yarı Maratonu, 1200 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. 18 Mayıs Cumartesi yarı maraton, 10K’nın yanı sıra Pakize ile koşu aktiviteleri yapılırken, pazar günü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda 100. yıl coşkusu yaşandı ve çeşitli etkinliklere imza atıldı. Çevreye duyarlı bir marka ile çevre konusunda hassas bir şehri buluşturan adidas Bozcaada Yarı Maratonu tamamlandı. #recoderunning teması ve çevre mesajlarıyla bu yıl adidas’ın sponsor olduğu maraton 18-19 Mayıs’ta iki güne yayılan etkinliklerle güneşli ve güzel bir havada gerçekleştirildi. Koşuculardan ilham alarak tasarlanan Ultraboost 19 için hazırlanan ‘Recode Running’ kampanyasını da vurgulayarak “recode” temasını #RecodeRunning etiketiyle Bozcaada’da kullanan adidas, koşuyu yeniden kodlama bakış açısıyla maratonu da sürdürülebilirlik anlayışıyla yeniden yorumladı.
Türkiye’nin dört bir yanından amatör ve profesyonel 1200 sporcunun katıldığı ve festival havasında geçen organizasyonda farkındalık yaratma amacıyla farklı aktivitelere yer verilirken adidas sporu sahiplenen bakış açısıyla maraton boyunca Final Four karşılaşmalarının Bozcaada Meydanı’nda yayınladı. Bozcaada’nın doğal güzelliği içerisinde zorlu bir parkurda gerçekleştirilen organizasyonda Yarı Maraton 21K ve 10K olmak üzere iki kategoride koşuldu. 10.30’da adidas runners koçları eşliğinde yapılan ısınma hareketlerinin ardından ilk olarak saat 11.00’de 21K yarı maratonun startı verildi. 11.15’te verilen start ile de 10K koşusu başladı. Koşular Bozcaada Cumhuriyet Meydanı’nda başladı ve sona erdi.
21K yarı maratonu erkeklerde Etiyopyalı Argachew Assefa Tola 1.16.26’lık derecesiyle birinci, Üzeyir Söylemez 1.23.08’lik derecesiyle ikinci, Orgun Utku 1.27.37’lik derecesiyle üçüncü olarak bitirdi. Kadınlarda ise Duygu Turgut Boyan 1.36.38 ile birinciliği, Tuğçe Karakaya 1.47.21 ile ikinciliği, Seher Sinem Berger 1.52.56’lık derecesiyle üçüncülüğü elde etti. Erkekler 10K koşusunda Etiyopyalı Kefyalew Deja Burise 34.53 ile birinci, Ahmet Bayram 36.20 ile ikinci, Baber Ateş 37.45 ile üçüncü oldu. Kadınlar 10K koşusunda Nursel Karataş 41.33’lük derecesiyle birinci, Zuhal Kaya 42.46’lık derecesiyle ikinci, Petek Balaban 50.58’lik derecesiyle üçüncü sırada yarışı tamamladı. Dereceye giren sporcular ödüllerini yarışma sonrası Bozcaada Meydanı’nda düzenlenen törenle aldılar.
“Dünyamız için Geleceği Şekillendir”
adidas, global çapta Parley iş birliğiyle okyanusları plastiklerden arındırmaya yönelik çalışmalara imza atarken, “Dünyamız için Geleceği Şekillendir” yaklaşımını Bozcaada Yarı Maratonu’na da taşıdı. Düzenlenen aktivitelerle herkesi sürdürülebilir bir çevreye ve birlikte yaşanan canlılara saygıya davet eden adidas, parkurlara yerleştirilen doğa dostu yönlendirmeler, isteyenlerin katılabileceği plastik toplama etkinlikleriyle sporla yaşamları değiştirebilme gücünü de vurguladı.
Fidan dikimi ve hayvan barınağına bağış
adidas Bozcaada Yarı Maratonu ile Bozcaada’da yeşil bir iz bırakmak isteyen adidas, 21K Yarı Maraton ve 10K koşusuna kayıt olan her koşucu için Çekül aracılığıyla adaya bir ağaç dikilmesini sağladı. Fidan dikimi 19 Mayıs Pazar günü adidas çalışanları ve adidas Runners ekibinin katılımıyla Bozcaada’da yapıldı. 21K ve 10K koşularının öncesinde çocukların katılımıyla minikler koşusu yapılırken sürdürülebilir bir çevreye ve birlikte yaşadığımız canlılara saygıya davet eden maratonda Bozcaada’nın meşhur güzel köpeği Pakize’nin önderliğinde sokak hayvanları için de bir koşu düzenlendi. Pakize koşuyu yönetip gölgede yatmayı tercih ederken dostları ve sahipleri meydandan start alan kısa bir parkurda anlamlı bu koşuya katıldı. Birlikte yaşadığımız canlılara saygıya davet eden bu etkinlik ile Bozcaada’daki hayvan barınağına bağış yapıldı.
Plastik kirliliğine dikkat çeken çarpıcı eser
Yarışlar boyunca ayrı kutularda toplanan plastikler, çevre sorunlarına ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla Bozcaada’da sanatçı Rıfat Koçak aracılığıyla kalıcı bir sanat eserine dönüştürüldü. Koçak, doğaya atılan plastiklerin çevreye verdiği zararı gözler önüne serdiği sanat eserini Bozcada’ya armağan etti. Araba parçalarından faydalanılarak yapılan bir geri dönüşüm ürünü olan balık şeklindeki eser, gövdesinde barındırdığı plastik şişelerle de çevreye atılan plastik atıkları yuttukları için hayatlarını kaybeden deniz canlılarını simgeliyor.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 27 Şubat 2007 Turizmin Sesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.