22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ADIYAMAN İSTANBUL’DA TANITILIYOR

Adıyaman ili, tarihi, kültürel ve doğal varlıkları ve zengin turizm potansiyeliyle İstanbul’da tanıtılıyor

ADIYAMAN İSTANBUL’DA TANITILIYOR

25 Eylül 2014 / 20:35

 TURİZMİN SESİ

Ülkemizin sahip olduğu değerleri arasında önemli bir yer teşkil eden Adıyaman  Kommagene Uygarlığı kalıntıları ve bu kapsamda, Güneşin En Güzel Doğup Battığı yer olan 2206 metre yüksekliğindeki “Dünyanın Sekizinci Harikası olarak Nitelendirilen Nemrut Dağını,  ülkemizin sahip olduğu iki Sahabeden biri ve şuanda bulunduğumuz semtte bulunan “Eyüp Sultan”dan sonra ilimiz Samsat İlçesinde ikinci Sahabe olan “Safvan Bin Muattal Hz.”ni, somut ve soyut kültürünün yanı sıra Dünya Birinciliğini elde etmiş.

nemrut-dagi,adiyaman-tanitim-gunleri,kommagene-uygarligi,bora-ozgen-.234.jpg

“Adıyaman Halk Oyunları”nı, Adıyaman Yöresel Mutfağını, Yöresel El Sanatlarını, ekonomik yönden ülkemizde üretilen Petrolun % 25’in sahip olan bir il’i, yine ülkemizdeki Toplam Mermer Rezervlerinin % 15’ine, sanayi alanında tekstil, ilaç, imalat sektördeki kısaca tüm üretim malzemelerini,  tarımsal alanda nar suyu üretimini, arıcılık, balık işleme tesislerini, seracılık ve de en önemlisi Güneş Enerjisi potansiyeline sahip bulunan enerji kaynaklarının varlığını ve sahip olduğu tüm diğer değerleri, Dünya Turizm Kenti ve Dünya Ticaret Merkezi olan İstanbullulara, İstanbul’da yaşayan tüm insanlara tanıtmak, Adıyaman ilimizin dolayısıyla ülkemizin  sahip olduğu potansiyelinin varlığına dikkat çekmektir.  

 nemrut-dagi,adiyaman-tanitim-gunleri,kommagene-uygarligi,5.jpg
   
Adıyaman ili, tarihi, kültürel ve doğal varlıklar zengin bir turizm potansiyeline sahip olup, başta eğitim, sağlık, turizm,  imalat sanayi, tarımsal sulama, enerji, konut  sektörü alanında her geçen yıl büyümektedir. Bu büyümeye daha çok hız kazandırmak, kalkınma ve gelişme alanında önemli mesafeler kat etmek maksadıyla  İstanbul'da  “ Adıyaman Tanıtım Günleri ”ni  düzenlemiş bulunmaktayız.  
 
nemrut-dagi,adiyaman-tanitim-gunleri,kommagene-uygarligi,bora-ozgen-.2342.jpg
 
Kültür ve İnanç Turizmi Odaklı Adıyaman ilimizde,  kültür turizmin yanı sıra sağlık turizmi, eko-turizmi, yamaç paraşütü, trekking, su sporları, kanoculuk, kuş gözleme ve kongre turizmi gibi türlerinin gelişmesi hedeflenmiştir. 
 
nemrut-dagi,adiyaman-tanitim-gunleri,kommagene-uygarligi,3-001.jpg
 
Nemrut Dağı Milli Park  alanına son 5 yılda ortalama yılda  75 bin turist ziyaret etmiştir.  İlimizde turizm altyapısının iyileştirilmesi ile birlikte bu sayının önümüzdeki yılda 100 bin olarak planlanmış, bir sonraki yıllarda ise,  kısa vadede  200 bin-300 bin, orta vadede  ise 500-750 bin uzun vadede Bir milyon ve üzeri  turistin  ilimize ziyareti beklenmektedir.
     
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.