23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ADRASANLILAR YÖNETİMDEN RAHATSIZ

``Adrasan`da yaşanan yağmacılık yasa tanımazlık, adam kayırmacılığı ve hukuksuzluk``

ADRASANLILAR YÖNETİMDEN RAHATSIZ

21 Ağustos 2009 / 14:37

TURİZMİN SESİ


Adrasan Çevre Koruma Gönüllüleri adına yayınlanan Arif Sırıklı, Necip Olgun, Süleyman Turgut, Nazmi Sarıyıldız, Abdullah Korkmazer ve İsmail Deniz imzalı bildiri şöyle: " Adrasan`da yaşanan yağmacılık yasa tanımazlık, adam kayırmacılığı ve hukuksuzluk Adrasan Belediyesi, yaklaşık 15 yıldan beri belde belediyesi olmasına rağmen hiçbir kalıcı, beldenin sorunlarına çözüm getiren hiçbir hizmet vermemektedir.

Turizm Bakanlığı`nca ayrılan ödeneklerle şimdiye kadar üç kez imar planı hazırlanmıştır. Fakat bu planlar ilgili belediyenin yanlış, taraflı ve adil olmayan uygulamalarıyla kasıtlı olarak bir türlü uygulamaya sokulmamaktadır. Son olarak 1/5000 ve 1/25000 imar planları Danıştay Altıncı Daire'sinin 12.05.2009 tarih ve 2006/4313 Esas Sayılı Kararı ile iptal edilmiştir.

Bundan dolayı, dünyanın en güzel koylarından biri olan Adrasan Koyu son sürat ruhsatsız, imarsız, kanunsuz ve çirkin yapılaşmalar ile doğaya ve çevreye zarar vererek yağmalanmakta ve yağmalanmaya devam edilmektedir. Adrasan yağma, yolsuzluk, hukuksuzluk , talan ve çeteleşmenin bir markası haline gelmiştir. Dolayısı ile Adrasanın turizm ufku ve vizyonu gün geçtikçe kararmaktadır. Kıyı kenarı içerisindeki kendini sözde hotel, motel, restaurant, günübirlik tesis olarak adlandıran ruhsatsız, gecekondu tipi, kanunsuz yapılar Hazine arazisini işgal etmektedir. Bu sözde işletmelerin sahipleri, rant bölgeleri yaratma gayreti ile devlet nasıl olsa yıkamaz, devletin malı deniz, nasıl olsa gün gelir imar affı çıkar mantığı ile kıyı kenar şeridi içerisindeki işgal ve yağmalarını her geçen gün genişletmektedirler.

Hatta yağmacılık o kadar büyük boyutlara ulaşmıştır ki bu sözde kanunsuz tesisler internet ortamında, tesislerinin reklâmlarını fütursuzca yapabilmektedirler. Adrasan beldesi imarsızlıktan dolayı turizme acık olmamasına rağmen Türkiye Elektrik Kurumu, Türk Telekom gibi kamu hizmeti yapan kurumlar kıyı kenar yasalarına aykırı olmasına karşın, bilinçli olarak kıyı kenar çizgisi içerisinde hizmet vermektedir. Kumluca Kaymakamlığı`nın Çavusköy Belediyesi'ne yazdığı 30.12.2004 tarihli ve B.07.4.DEF.4.07.75.00/40–1696/1292 sayılı belgesinde belirtildiği gibi 57 işletme hakkında yıkım kararı olmasına karşın bu karar bugüne kadar uygulanmadığı gibi bugün itibarıyla kaçak ve ruhsatsız, sözde işletme sayısı 120`ye çıkmıştır ve günden güne artmaktadır.

Sayın Antalya Valimiz Alaattin Yüksel'e konu iletilmiş olup gerekli hassasiyetin yerine getirilmesi hususunda defalarca talepte bulunulmasına rağmen her neden ise sonuç alınamamıştır. Adrasan'ın karayoluna üç ayrı ulaşımı olmasına rağmen Sayın Valimiz Antalya`da göreve başladığından beri bir kez dahi Adrasan`ı ziyaret etmemiş ve Adrasan`ın sorunları ile ilgilenmemiştir. Dolayısı ile seçilmiş kralımız (!) Yalçın Akkulak kendi yandaşlarına Adrasan`ı kanunsuz bir şekilde yağmalatmaktadır. Başka Adrasan yok. Adrasan ölmeden lütfen sahip çıkalım. Bu Adrasan için milli bir görevdir. 21. Yüzyılda bu gibi sorunların çözülememesini nasıl yorumlarsınız? "

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.