07 Kasım 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

AFRİKADAN TÜRKİYE’YE UZANAN  9480 KM’LİK TÜP BEBEK YOLCULUĞU

Afrika Kongo’lu Nancy Bangaenda ve Lucien Wenza çifti hayallerini süsleyen bebeklerine Türkiye’de oldukları tedavi sayesinde kavuştu

Afrikadan Türkiye’ye Uzanan  9480 Km’lik Tüp Bebek Yolculuğu

25 Ocak 2018 Perşembe 22:47

TURİZMİN SESİ


Tanıdıkları vasıtası ile Türkiye’ye gelen Afrikalı çiftin Bahçeci Sağlık Grubu doktorlarından Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Güvenç Karlıkaya ile yolları kesişti. Erkek kaynaklı sperm problemi ve kadın kaynaklı miyom ile birlikte çok sayıda problemi tespit edilen çiftin öncelikle embriyoları dondurularak havuz yöntemi uygulandı. Sonrasında operasyona alınan Nancy Bangaenda miyomlarından kurtarıldı ve Lucien Wenza’nın spermi donduruldu. Adım adım tüm sorunların üstesinden gelerek bebeklerini kucaklarına alan aile şu günlerde ikizleri Lucianna ve Naella sayesinde anne-baba olmanın heyecanını yaşıyorlar. Kongo’nun başkenti Kinşasa’dan gelerek ülkemizde tedavi olmayı tercih eden çift; “Türkiye hakkında çok iyi bilgiler alıyorduk. Tıp konusunda Batı ülkelerine oranla daha ileri bir ülke olduğunu düşündüğümüz için seçimimizi Türkiye’den yana kullandık. Yapılan tedavi hayalimize kavuşmamıza sağladı. Ülkemize bebeklerimizle birlikte mutlu bir şekilde döneceğiz” dedi.

ÇİFTİN ÇOCUK SAHİBİ OLMASINI ENGELLEYECEK ÇOK SAYIDA PROBLEM BİR ARADAYDI
36 yaşındaki Nancy Bangaenda ve 51 yaşındaki eşi Lucien Wenza çocuk sahibi olabilmek için yaşadıkları ülke olan Kongo’da çok sayıda doktorun kapısını çaldı. Ülkelerinde kendilerine doğal yolla çocuk sahibi olabilecekleri söylense de çift hayallerini süsleyen bebeklerine yıllarca kavuşamadı. Ortada bir problem olduğunu ve çözülmesi gerektiğini düşünen çift bir yakınları aracılığı ile tedavi olmak için Türkiye’ye geldi. Bahçeci Sağlık Grubu doktorlarından Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Güvenç Karlıkaya ile tanışan çifte gerekli testler yapıldı. Yapılan test ve muayene sonuçlarına göre çocuklarının olmayışının ana sebebi Lucien’in sperm parametrelerinin çok düşük olmasıydı diyen Op. Dr. Güvenç Karlıkaya; “ çifte tüp bebek ve mikroenjeksiyon tedavisini önerdik. Bunun yanı sıra Nancy’nin muayenesi sırasında rahminin büyük olduğunu tespit ettik ve bir sorun olduğunu düşünerek ultrasonla yapılan kontrolde rahminde 8-9 cm’lik çapında çok sayıda miyomlar olduğunu gördük. Bu şekilde gebe kalsa bile gebeliğin 9 ay devam edebilmesi imkansızdı. Tüp bebek tedavisinin yanı sıra bu miyomların çıkarılması gerektiğini belirttik. Bizim için öncelik embriyo olduğundan hızlıca tüp bebek tedavisine başlayıp elde ettiğimiz embriyoları dondurduk. Hemen arkasından Nancy’i ameliyata alarak irili ufaklı tamı tamına 18 adet miyom çıkardık. Rahmi olabildiğince normal haline getirdikten sonra çifti 6 ay kadar süreyle dinlendirdik ve ameliyat sonrası toparlanmalarını istedik” dedi. 

6 aylık süreyle ülkelerine giden çift Türkiye’ye geri döndüklerinde bir kez daha yumurta toplama işlemi gerçekleştirildi. Elde edilen embriyolardan ikisi anne adayına transfer edildi. Büyük bir heyecanla ülkesine dönen çift yaptırdıkları test ile hamilelik haberini aldı. Bebeklerinin ikiz olacağını öğrenen çiftin mutluğu ikiye katlandı. Tedaviyi başarılı bir şekilde yürüten Op. Dr. Güvenç Karlıkaya; bu çiftimizde gebeliğe engel olabilecek birden fazla faktör vardı. Nancy’nin miyomları, Lucien’in sperm problemi olması ile birlikte tüp bebek yapılacak bir çiftte karşımıza çıkabilecek çok sayıda problem bu çiftte bir arada görülüyordu. Problemler sistematik bir şekilde çözülüp komple yapılan bir tedaviyle başarılı sonuç elde edildi” şeklinde konuştu.  

AFRİKALI ÇİFT DOĞUMUN ÖZELLİKLE TÜRKİYE’DE OLMASINI İSTEDİ
Hamilelik sürecini ülkesinde geçiren çift gebeliğinin son iki ayında doğum yapmak üzere özellikle Türkiye’ye geldiler. Gebelik seyri normal gelişen Nancy, bir yandan da şiddetli anemi hastası olduğundan dolayı kendisine yoğun bir anemi tedavisi uygulandı. Kan değerleri normale döndürüldü. Hem ikiz gebelik olması hem de çok sayıda miyom çıkarıldığı için doğum şekline sezaryen olarak karar verildi.  20 Ocak’ta bebeklerini kucaklarına alan çift; “Mutluluğumuzu tarif etmek imkansız. Kucağımıza alana kadar inanamadık. Tedavi süremiz boyunca bizimle çok yakından ilgilenildi. Türk hekimlere çok güvendiğimiz için kendimizi onlara emanet ettik ve doğumun da  özellikle Türkiye’de olmasını istedik. Türkiye artık bizim ikinci yuvamız” dedi. 

TÜRKİYE, TÜP BEBEK TEDAVİLERİNDE SAĞLADIĞI OLANAKLAR İLE SAĞLIK TURİZMİ İÇİN CAZİBE MERKEZİ KONUMUNDA
Kurum olarak yurtdışında farklı ülkelerde de faaliyet göstermekteyiz ve bu faaliyetler ile edinilen başarılar sayesinde henüz hizmet götürmediğimiz ülkelerden bile hasta başvuruları alıyoruz. En büyük ayrıştırıcı özelliğimiz, fiyat/kalite oranımız diyen Op. Dr. Güvenç Karlıkaya;  yurtdışı merkezler ile kıyaslandığında ülkemizi tercih eden çiftler en son geliştirilen teknolojiler ile donatılmış laboratuvar ve tedavi hizmetini bulundukları ülke şartlarına kıyasla oldukça yüksek kalitede ve daha uygun bir tedavi maliyeti ile alıyorlar. Örneğin bugün Amerika Birleşik Devletleri’nde sunulan standart bir tedavinin ücreti ile ülkemizde sunulan tedavilerin ücreti kıyaslandığında, aday çiftlerin ABD’de bir tedavi ücreti yerine ülkemizde 2 veya 3 deneme gerçekleştirebiliyor. Bu imkân da çiftlere ciddi bir maliyet avantajı sağlamakta diyerek Türkiye’nin tüp bebek tedavilerinde sağladığı olanaklar ve teknik yeterlilik sayesinde sağlık turizmi için ciddi bir cazibe merkezi konumuna geldiğinin altını çizdi.  

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.