22 Ekim 2024
  • İzmir21°C
  • İstanbul19°C
  • Antalya25°C
  • Ankara18°C

AKBANK SENDİKASYON KREDİSİ İMZALADI

Yurtdışı Borçlanmada Bankacılık Sektörüne öncülük etmeye devam eden Akbank toplamda 1,2 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi imzaladı

AKBANK SENDİKASYON KREDİSİ  İMZALADI

26 Mart 2012 / 09:00

TURİZMİN SESİ
Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Bankacılık sektörümüzde Dünyanın önde gelen bankalarının katılımıyla 1,2 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi imzalamasını Akbank sağladı. Toplamda 795 milyon Euro ve 146 milyon ABD Doları tutarında, 1 yıl vadeli 2 ayrı dilim olarak yapılandırılan kredinin maliyeti sırası ile EURIBOR + yüzde 1,45 ve LIBOR + yüzde 1,45 olarak gerçekleşti. Akbank, imza attığı bu sendikasyon kredisi ile 2011 yılı Mart ayında sağladığı 652 milyon Euro ve 406 milyon Dolar tutarındaki sendikasyon kredisini başarıyla yenileyerek uluslararası borçlanmadaki gücünü ve saygınlığını bir kez daha tekrarladı.

Sabancı Üniversitesi, Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki The Seed'de gerçekleştirilen sendikasyon imza törenine Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Akbank Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli ve sendikasyona iştirak eden bankaların temsilcileri katıldı.

“Uluslararası yatırımcılar Akbank'ı ve Türkiye'yi odağına aldı.”
İmza töreninde bir konuşma yapan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Türk bankacılık sektöründe 2012 yılının ilk sendikasyon kredisini başarıyla gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Avrupa ekonomisinde sıkıntıların sürdüğü bir dönemde gerçekleştirdiğimiz bu sendikasyon işlemi Akbank'ın saygınlığını ve gücünü yansıtıyor. Güçlü ve sağlam Türk bankacılık sektörü sürdürülebilir büyüme performansını sürdürüyor. Global ekonomide sorunların aşılması biraz daha zaman alacak. Ancak ülkemiz bu çalkantılara kıyasla çok daha büyük krizlerden her defasında güçlenerek çıktı. Türkiye'nin çalkantıları hazırlıklı karşılamasında regüle ve güçlü sermaye yapısına sahip sektörümüzün önemli katkısı bulunuyor. Bankalarımız global ekonomik yavaşlamanın aşılmasında sürdürülen etkin para politikasının da önemli bir sac ayağı konumunda. Ayrıca diğer pek çok gelişmiş ekonomilerde görülenin tersine, devlet desteği almadan faaliyetlerini sürdürüyor. Zorlu şartlarda bile ekonomimizin büyümesine destek sağlıyor. Bugün imzaladığımız sendikasyon kredimiz bir anlamda da ekonomimizin ve bankacılık sektörümüzün başarılı ve örnek faaliyet modelinin bir teyidini oluşturuyor.” dedi.

Uluslararası yatırımcıların Akbank'ı ve bölgesinin parlayan yıldızı Türkiye'yi odağına aldığının altını çizen Binbaşgil, temin edilen bu krediyi başta Akbank müşterileri olmak üzere bankanın tüm paydaşlarına değer yaratmak ve ekonominin büyümesini desteklemek yönündeki hedefleri doğrultusunda, reel sektöre finansman yaratmak için kullanacaklarını da dile getirdi.

“Sendikasyon kredilerinde Akbank'ın öncülüğü devam ediyor.”
Akbank Uluslararası Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli, kredinin dış ticaretin finansmanı amacıyla alındığını, Türkiye'nin 2023 yılında 500 Milyar Dolar tutarında dış ticaret hedefi bulunduğu gözönüne alındığında alınan tutarın bu doğrultudaki hedeflere destek sağladığını ve dolayısıyla bu katkıyı sağlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Kefeli, “Yılın başında Avrupa bankalarının içinde bulunduğu koşullar itibariyle katılımın düşeceği beklentisi hakimdi. Ancak sendikasyonumuza katılım oranı, kuvvetli kredi hikayesine sahip olan bankamıza Avrupa bankalarının da fonlama sağlamaya devam ettiğini gösteriyor. Bu açıdan bize gösterilen güven ve ilgi için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kefeli, “Akbank böylece yurtdışındaki çeşitli platformlardan kaynak sağlama faaliyetleri arasına yeni bir başarı hikayesi daha ekledi. Küresel ekonomik konjonktür dikkate alındığında Akbank'ın son derece iyi ilişkiler içinde bulunduğu Amerika, Avrupa ve Asya'da yerleşik 42 yabancı bankanın kredimize katılımlarını görmek mutluluk verici. Akbank, üstün muhabir bankacılık ilişkileri ve sürekli gelişen işlem kapasitesiyle muhabir bankalarına iş yaratmaya ve sağlanan kaynakla 2012 yılında da 10 milyar Doları aşan yurtdışı borçlanmasıyla Türk ekonomisinin sağlam temellerini ve geleceğine ilişkin olumlu beklentileri de desteklemeye devam edecektir. Akbank ailesi olarak ülkemize ve müşterilerimize her alanda en ayrıcalıklı bankacılık deneyimini yaşatıyoruz. Üstün hizmet kalitemizin sürekliliğini sağlamak için yurtdışı kaynaklardan yeni fonlama sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

Kefeli, EMEA Finance'in Akbank'ı “Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi'nde (EMEA) Dış Borçlanmada En Başarılı Finansal Kuruluş” ve bankanın Ağustos 2011 sendikasyon kredisini “Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi'nde (EMEA) Bir Finansal Kuruluş Tarafından Alınan En İyi Kredi” olarak seçmesinin bankanın uluslararası borçlanmadaki başarısının da bir teyidi olduğunu sözlerine ekledi.
Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.