23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

AKDENİZ'DE BALON BALIĞI UYARISI

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Ünlüsayın, Kızıldeniz'den Akdeniz'e çok sayıda Balon Balığı geldiğini söyledi.

AKDENİZ'DE BALON BALIĞI UYARISI

09 Ağustos 2009 / 09:46

TURİZMİN SESİ


Ünlüsayın, bu balığın türlerinin zehirli olabileceği uyarısında bulunarak, kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini kaydetti. Su Ürünleri Fakültesinin 3 Nisanda araştırma yapmaya başladığını ve araştırma gemisinin Antalya Körfezi'nde bol miktarda Balon Balığına rastladığını bildiren Ünlüsayın, son yıllardaki iklim değişikleri nedeniyle, Balon Balıklarının Akdeniz'e geldiklerini ifade etti. Ünlüsayın, "Kızıldeniz'den Akdeniz'e akıntıyla gelen Balon Balıkları zehirli olabilir, kesinlikle tüketilmemeli.

Balon Balığı Japonya'da tüketiliyor, ancak bunu tüketime hazırlayan özel uzman aşçılar var. Eğer uygun bir şekilde hazırlanmazsa, balığın bazı bölgelerinde nerotoksin içeren zehirli kimyasallar bulunuyor. Bölgemizde Balon Balığının yenilmesi ise ölümle sonuçlanabilir. Vatandaşlarımız duyarlı olmalı" dedi. Ünlüsayın, Antalya Körfezinin iki mil açığında yaptıkları araştırmalarda, denizde kirliliği ve çevresel atıklarla ilgili önemli tespitler yaptıklarını da bildirdi.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.