22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

AKDENİZ'İN EN LÜKS OTELİ

Azeri asıllı Rus milyarder Telman İsmailov tarafından 200 milyon doların üzerinde bir yatırımla gerçekleştirilen otelin Türkiye'de eşi yok.

AKDENİZ'İN EN LÜKS OTELİ

16 Nisan 2009 / 17:07

TURİZMİN SESİ-DERYA DUYSAK


Akdeniz'in çarpıcı manzarasında, Türk misafirperverliğini tutku ve bağlılıkla sunan, Akdeniz'in en lüks oteli Mardan Palace Antalya, geçmişin büyüleyici zarifliği eşliğinde yaşanan en lüks tecrübenin markasını sunuyor.

Lara Plajında, Antalya'ya sadece 25 km mesafede bulunan görkemli Mardan Palace geçmişin onurlu ve görkemli imparatorluklarına ait asaletinin ve günümüzün çağdaş lüks yaşamının birleştiği eşsiz bir harmonide yer almakta. Doğu'nun masallarına konu olacak etkileyici zenginliği ile Antik Osmanlı Saray mimarisi, tutkulu ve kaliteli hizmetle bütünleşerek konuklarını ağırlıyor.

Akdeniz'in ünlü sahillerinden biri olan Antalya Lara sahilinde 180.000 m² alan üzerine inşaa edilmiş olan otel, Harika düzenlenmiş konuk odaları ve süitler, Türkiye'nin ünlü simge yapılarını yansıtacak şekilde özenle tasarlanmış. Kristal avizeler, parlak renkler ve lüks dokumalar mekanın ihtişamına katkıda bulunmakta.

Her biri birbirinden farklı özelliklere sahip toplam 560 odadan ve suitlerden oluşmakta olan otel de 271 Superior Oda 62 Premium Oda 16 Dolmabahce Deluxe Oda (2 Engelli odası dahil) 38 Grand Hammam Oda (her biri özel Türk hamamıyla) 41 Grand Deluxe Dubleks 41 Junior Suit 38 Studio Suit 3 Grand Junior Suit 4 Presidential Suit (Büyüleyici manzarayla) 2 Royal Suit (her biri özel havuzlu) 44 Garden Suit oda bulunmakta. Bütün odalar; gelişmiş interaktif multi media sistem, flat-screen (LCD ekran) TV'ler ve wireless internet erişimi (bütün genel alanlar ile birlikte) gibi son teknoloji ürünleri ile donatılmış. Suit odalar için 24 saat Buttler, Kişiye Özel Hizmet servisi sunulmakla birlikte, tüm odalarda misafirlerin kişisel ihtiyaçlarını karşılamak için ünlü 'Hermes' özel ürünleri kullanılmakta. Toplam 560 oda ve süitler üç kanada yayılmış otel, 11 oda kategorisine bölünmüş. Avrupa kanadı post modern bir stilde tasarlanmış.

Anadolu kanadı geleneksel Osmanlı tarzında. Dolmabahçe ise lüks ancak geleneksel, sarayvari kanat da yer almakta. Akdeniz, Kızıldeniz, Pasifik ve Karayipler'deki denizlerin benzeri özel havuzlarının yer aldığı otel de dev akvaryumlar duvarları süslüyor.


Lüks spa tesisi Mardan Spa 7500 m² olup spa uzmanı Klafs tarafından tasarlanmış. Akşam olduğunda konuklar otelin sinemasında film izleyebilir, sonrasında dans etmeye gece kulübüne gidebilirler. Çocuk kulübü ve çok sayıda spor aktivitesi seçenekleriyle küçük misafirlerin de ihtiyaçları göz önüne alınmış.


Mardan Palace yalnız gezginlerden ailelere, lüks seyahat ihtiyaçlarını karşılamak üzere yaratılmış. Eğlence ve dinlence olanakları bu ihtiyaçları yanıtlayacak şekilde özel olarak düşünülmüş. Dolmabahçe Sarayı lobisi yüksek tavanları ve manzaralı terasıyla esinlendirici bir mekan. Otelin 900 kişi kapasiteli amfitiyatrosunda muhteşem performanslar sergilenmekte. Dünyanın dört köşesinden ithal edilen dört akvaryum farklı denizlerin eşsiz niteliklerini yansıtıyor.

Mardan Palace konukların bekleyebileceği her türlü özelliğin yanı sıra son teknoloji bir fitness merkezi ve kapalı havuza bakan bir meditasyon odası barındırmakta. VIP bölümünde özel hamam, saunalar ve masaj alanı yer almakta.

Thalasso güzellik uygulamaları merkezinde yüz ve vücut bakımı hizmetleri nin yanında otelde bir de tıbbi spa merkezi var. Burada iki VIP suiti ve bir Executive VIP suitinin yanı sıra özel bir yüzme havuzu ve yemek odası da yer almakta.

Uzman aşçıların idaresindeki on bir alakart restoranda dünyanın dört köşesinden gurme yemekleri servis edilmekte. Mardan Palace seçkin yemek alternatifleri açısından Türkiye'de rakipsiz. Çok ödüllü aşçıbaşı dünyanın dört bir yanından gelen en kaliteli malzemeleri kullanarak muhteşem tatlar yaratıyor. Otelde otantik Rus, Fransız, Tai, Japon, Akdeniz ve Türk mutfaklarına ayrı ayrı restoranlar bulunuyor.

Her mutfak ilgili dalda uzmanlaşmış dünya çapında bir aşçı tarafından idare edilmekte. Terasta yer alan Amerikan bar Kız Kulesi'nin tepesinde yer almakta. Bu kule Kız Kulesi'nin bir replikası olup otelden ve Akdeniz günbatımlarından şahane manzaralara sahip.
Krallara layık bir tatil sizleri bekliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.