22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ALANYA YAT LİMANI AÇILIYOR

Yaklaşık 15 yıl önce yapımına başlanan ve 2007 yılında ihale ile özel şirkete devredilen Alanya Yat Limanı, Haziran ayında açılıyor

ALANYA YAT LİMANI  AÇILIYOR

17 Nisan 2009 / 17:00

TURİZMİN SESİ


Alanya Marina A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Kaptanoğlu, yıllardır Alanya Yat Limanı'nın atıl şekilde durduğunu ve sanayi limanı olmaması için birkaç arkadaşı ile birlikte ihaleyi kazanarak limanı turistik tesis haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Tesisin 421 yat kapasiteli olduğunu belirten Kaptanoğlu, “Yatla seyahat eden insanlar ekonomik gücü yüksek insanlardır. Doğal olarak bu Alanya'ya gelen turistin kalitesini de arttıracak, bu insanlar Alanya esnafına büyük katkı sağlayacak.
En basiti sanayi esnafı bile yat bakımlarından para kazanabilecek. Bu yatırım ilerleyen zamanlarda Alanya ekonomisine yıllık 20 milyon TL'den fazla gelir getirecek” dedi.

“ACİL HİZMET BAŞLADI”
Henüz liman inşaatının bitmediğini, ancak seyyar iskeleyi deneme amaçlı birkaç yatın karaya çıkarıldığını ifade eden Kaptanoğlu, “Henüz tam olarak hazır değil ancak yat turizmindeki tatilciler kulüpler dolayısı ile birbirleri ile diyalog halindeler. Bu nedenle özellikle acil bakıma ihtiyaç olan yatları kabul edip elimizden gelen hizmeti veriyoruz. Adımızı duyurmak için onlara Alanya'nın tüm güzelliklerini gösteriyoruz” dedi.
Alanya Marina'da seyyar vinç sayesinde bir tersane kurduklarını belirten Kaptanoğlu, Alanya Balıkçı Barınağı'nda bulunan ağırlıklı gezi teknelerinin Manavgat'ta bakım yaptırmak zorunda olmadığını isteyen teknecilerin bakımlarının yapılabileceğini ifade etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.