23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ALKIŞLI SEVİNÇLİ BİR TÜRSAB SEÇİMİ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) 19. Genel Kurulu, Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı

ALKIŞLI SEVİNÇLİ BİR TÜRSAB SEÇİMİ

05 Aralık 2009 / 16:43

BORA ÖZGEN-TURİZMİN SESİ


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) 19. Genel Kurulu'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin bu yılı 26 milyonun üzerinde turistle kapatacağını belirterek, “Şimdi hedef kişi başı geliri dünya ortalamasına veya onun üzerine çıkarmak olacak. Gelir olarak 25 milyarın üzerine çıkmayı hayal etmeliyiz” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) 19. Genel Kurulu, Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı.

Genel Kurula Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, TYD Başkanı Turgut Gür, TUREB Başkanı Şerif Yenen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli ile Türkiye'nin dört bir yanından TÜRSAB delegeleri katıldı.


TÜRSAB'ın yaptığı çalışmaları anlatan bir filmin gösterilmesiyle başlayan Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin krizden başarıyla çıktığını belirterek, Türkiye turizminin 2010 ve 2011 yıllarında dünyanın parlayan yıldızı olacağını kaydetti.

Türkiye'nin sadece deniz-güneş-kum değil, kültür, inanç, termal, ve kongre turizminde de gelişmesi gerektiğini dile getiren Ulusoy, İstanbul'da 12 ayda aynı anda 35 bin kişiye hizmet verecek kongre merkezleri açıldığını ve Antalya gibi İstanbul ve İzmir'i de marka kent yapmaya çalıştıklarını ifade etti.


Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptıkları 8 yıllık anlaşma kapsamında İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin bakım, onarım ve işletmesini TÜRSAB'ın yapacağını açıklayan Ulusoy, TÜRSAB'ı aynı zamanda KOBİ kapsamına soktuklarını dile getirdi.


Yaşadığımız yüzyılda çevre sorunlarının öne çıktığını belirten Ulusoy, “Siz Bergama'ya teleferik, Fethiye'ye çimento fabrikası, Çeşme, Bodrum'a balık çiftliği kuramazsınız. Sevgiliye kurşun sıkamazsınız” dedi.

Acente temsilcilerinin 60 ülkeye giderek Türkiye'yi tanıttıklarına vurgulayan Başaran Ulusoy, “Görevimiz şimdi başlıyor.

 Ama internet başımızın belası. Bakanlıkla yapacağımız çalışmanın ardından artık TÜRSAB'a üye olmayan internet siteleri, sayfalarına TÜRSAB acentesi mahreci koyamayacak” şeklinde konuştu.

MÜTEVAZİLİKTEN ÇIKIP HAKKIMIZI ARIYORUM
TÜRSAB yönetimi olarak zaman zaman hatalar da yaptıklarını belirten Ulusoy, “Kırdığımız birileri varsa herkesten özür dileriz” diye sözlerini bitirdi.

TURİZM BİR TAKIM OYUNU
Daha sonra söz alan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “İki yıldır görevdeyiz. Bu süre zarfında mahçup olacağımız hiçbir sözümüz olmadı” dedi. 2009'da yaşanan ekonomik kriz ve salgın hastalıklardan Türkiye'nin başarıyla çıktığını ve ayakta duran tek ülke olduğunu savunan Günay, bu emeği daha yukarılara çıkarmak istediklerini kaydetti.

Türkiye'nin bu yılı 26 milyonun üzerinde turistle kapatacağını hatırlatan Günay, “Şimdi hedef kişi başı geliri dünya ortalamasına veya onun üzerine çıkarmak olacak. Nicelikten niteliğe doğru sıçramayı önümüze getiren bir görevle karşı karşıyayız. Gelir olarak 25 milyarın üzerine çıkmayı hayal etmeliyiz” diye konuştu.

Turizmin çeşitlendirilmesi çalışmaları kapsamında termal turizmin master planını bitirdiklerini açıklayan Günay, 3 yıldan beri ilk kez çıkılan 48 tahsisten 32'sinin termal turizm tahsisleri olduğunu dile getirdi. Turizmin bir takım oyunu olduğunu belirten Günay şöyle devam etti: “Turizm bir takım oyunu, beraber yapılıyor. O nedenle turizmin çerçeve yasasını yapmamız gerekiyor. 2 yıldır yeterli mesafeyi alamadık. Önemli çalışmalar var ama bizim dışımızdaki etkiler nedeniyle sil baştan yapmak zorunda kalıyoruz. Bu yasal çerçevenin bu yasama yılında çıkması için çalışacağım.”

Turizm sektörüne bu güne kadar 73 trilyon enerji desteği aktardıklarını açıklayan Bakan Günay, devletin hazırladığı tasarruf tedbirlerinin enerjiye kadar uzadığını ancak turizm sektörünü bunun dışında tutmayı başardıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, sektör temsilcilerini sahneye davet ederek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a kitap hediye etti.

Başaran Ulusoy'dan Bakan Günay'a kitap

Cem Polatoğlu Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda  broşürünü dağıtttı

Cem Polatoğlu'na eski ortağı Ali Onaran'dan hayırlı olsun ziyareti

Cem Polatoğlu'nu Talha Görgülü ziyaret etti

Türsab Boğaziçi BYK Başkanı Nejat Karagöz 9'u unutmıcam dedi  

Cem Polatoğlu'nu  Serhad Uslan tamam kafamıza kazıdın 9'u anladık kardeşim dedi

Cem Polatoğlu'na Nejat Karagöz ve Serhat Uslan'dan destek geldi

Sibel Eronç ;Serhat "Şansın" bol olsun

Sibel Eronç, Başaran Ulusoy'un yeni yönetimene giriyorum kutlayacağız dedi

JOLLY TUR SİNAN VARDAR

Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda İzmir Travel Turkey Fuarı Tanıtımı yapıldı

Talha Görgülü,Ersin Özgündoğdu ve Veli Çinsal

Nihat Boytüzün,Musa Alioğlu ve Veli Çinsal

Nihat Boytüzün ve Deniz Tüfekçi

Necati Çalışkan,Nejat Karagöz ve Sibel Eronç

Türsab Genel Sekreteri Gülnur Özalp,Tureb Başkanı Şerif Yenen ve Skal İstanbul  Başkanı Kemal Özyiğit

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.