23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ALMAN BAKAN'DAN BAYRAM KUTLAMASI

Almanya Sağlık Bakanı Ulla Schmidt, Aachen kentindeki Yunus Emre Camii'nde vatandaşlarla bayramlaştı

ALMAN BAKAN'DAN  BAYRAM KUTLAMASI

21 Eylül 2009 / 11:14

TURİZMİN SESİ


Almanya Çalışma Bakanı Olaf Scholz da, Türklerin Ramazan Bayramını kutladı. Hamburg kentinin Altona semtindeki bir kafede gerçekleştirilen bayramlaşma programına Scholz'un yanı sıra Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hamburg Eyalet Meclisi üyeleri Bülent Çiftlik ve Metin Hakverdi, 27 Eylülde yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olan Aydan Özoğuz, eski Avrupa Parlamentosu (AP) SPD milletvekili Vural Öger, SPD Altona İlçe Belediye Meclisi üyesi Öğhan Karakaş ve çok sayıda SPD'li üye katıldı.
Scholz, konuşmasında, vatandaşların Ramazan Bayramını kutlayarak, bayramın tüm dünyada barış, dostluk ve kardeşlik duyguları içinde geçmesi temennisinde bulundu. Almanya'nın farklılıklara açık ve farklılıkları kabul eden bir göç ülkesi olduğunu belirten Scholz, böyle günlerde karşılıklı ön yargıların kırıldığını ve insanların birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı bulduğunu ifade etti. Scholz, göçmen gençler için fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi için bu gençlerin herhangi bir meslek okuluna gitmeleri ya da diplomalarını alarak okuldan mezun olmaları gerektiğini belirtti.

Olaf Scholz ayrıca, Almanya dışındaki ülkelerde alınan diplomaların tanınması gerektiğini, bu konuda teknik çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, bu şekilde kalifiyeli elamanların topluma entegre edilmeleri yolunun açılacağına inandığını kaydetti. Türkiye'nin AB'ye bir gün üye olacağına inandığını belirten Scholz, bu konuda Almanya'nın eski başbakanlardan Gerhard Schröder ve Öger'in üyelik müzakereleri sürecine önemli katkı sunduklarını sözlerine ekledi.

Özoğuz ise Ramazan Bayramının Müslümanlar açısından önemli bir gün olduğunu ifade ederek, böyle günlerde dayanışmanın daha fazla arttığını söyledi. Çifte vatandaşlık hakkının Türk kökenli vatandaşlara da verilmesi ve AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına da yerel seçimlerde seçme ve seçilme hakkının tanınması gerektiğini kaydeden Özoğuz, "Seçme ve seçilme hakkı demokrasinin olmazsa olmaz bir koşuludur. Bu hak Türk kökenli vatandaşlara da tanınmalı" dedi. Özoğuz, Alman vatandaşlığına sahip olan Türk kökenli vatandaşlara 27 Eylülde sandık başına giderek oy kullanmaları çağrısında bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.