22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ALMANLARIN 2. TATİL TERCİHİ TÜRKİYE

Almanya´da GFK'nın araştırmasına göre bin 200 seyahat acentasmdan her ay toplanan Turizm Paneli verilerine göre, Almanya´da tatil için yapılan rezervasyonlar için harcanan miktar dikkate alındığında, bu yıl geçen yıla göre pazar yüzde 4,7 oranında küçüld

ALMANLARIN 2. TATİL TERCİHİ TÜRKİYE

03 Temmuz 2009 / 21:42

TURİZMİN SESİ
Ancak tatil için Türkiye rezervasyonlarına ayrılan bütçe geçen yıla göre yüzde 5,9 oranında artarken, bu yaz sezonu için Mayıs 2009´a kadar yapılan rezervasyonlarda Türkiye İspanya´dan sonra en fazla tercih edilen ikinci ülke oldu. Geçen yıl ile karşılaştırıldığında İspanya´yı tercih edenlerin sayısında hafif bir düşüş yaşanırken, Türkiye´yi tercih edenlerin oranında ise yüzde 21ik artış kaydedildi. Buna göre İspanya toplam rezervasyonların yüzde 38,5´ini alırken, bunu yüzde 20,7 ile Türkiye izledi.

Geçen yıl tatil için Türkiye´ye yapılan rezervasyonlarının oranı yüzde 18,6 idi Türkiye´yi de yüzde 14 ile Yunanistan, yüzde 7,1 ile İtalya, yüzde 6,8 ile Mısır, yüzde 4V6 ile Tunus takip etti. Rezervasyon süreleri Rezervasyon sürelerine bakıldığında ise Türkiye için ağırlıkla.
14 günlük ve 7 günlük tatil paketleri tercih edildi. Türkiye için yapılan rezervasyonların yüzde 41´inde 14 günlük paketler tercih edilirken, yüzde 24´ünde 7 günlük paket tercihinde bulunuldu. Daha kısa süreli tatiller için tercih edilen ülkelerin başında da Fransa ve İtalya geldi. Fransa için yapılan rezervasyonların yüzde 29´u, İtalya için yapılan rezervasyonların ise yüzde 8´i 0-3 gecelik konaklamalar için yapıldı.
Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.