23 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ALPER CAN BULCUM’A ÖDÜL

Dubai Burjuman Rotana' nın Türk Genel Müdürü Alper Can Bulcum,“The American Academy of Hospitality Sciences” tarafından verilen “Dünyanın en iyi otelcilerinden biri” ödülüne layık görüldü.

ALPER CAN BULCUM’A ÖDÜL

12 Haziran 2009 / 22:23

TURİZMİN SESİ


Turizm dalında verilen en saygın ödüllerden biri olarak kabul edilen ödülü, günümüze kadar dünya genelinde sadece 50 kişi almaya hak kazandı.Ödül için Star Diamond Ödülü olan iki otelde genel müdür olarak çalışma kriterine fazlasıyla uyan Bulcum, bu yıl 150 aday arasından sadece 9 kişiye verilen ödülü almaya hak kazandı.

23 yıllık otel tecrübesi ile dünyanın farklı ülkelerinde farklı pozisyonlarda görev alan Alper Can Bulcum, 1970 yılında Istanbul'da doğdu. 15 yaşında Etiler Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesindeyken stajyer olarak is hayatına başlayan Bulcum, Hacettepe Üniversitesi otel işletmeciliğinin ardından Cornell University'de Gelir Yönetimi ve Stratejik Pazarlama konusunda eğitim aldı.

Alper Can Bulcum;The Marmara İstanbul ve InterContinental Almaty'de Genel Müdürlük, Madinat Jumeirah Dubai de Gelirler Direktörlüğü, Park Hyatt Bakü'de Odalar Bölum Direktörlüğü, Ritz-Carlton Bahrain ve Ritz Carlton İstanbul'da Gelirler Direktörlüğü pozisyonlarında çalıştı. Bulcum halen, merkezi Abu Dhabi'de bulunan ve Ortadoğu'da oldukça tanınan Dubai Burjuman Rotana ' da Genel Müdür olarak görev yapıyor.

The American Academy of Hospitality Sciences 1949 senesinde kurulmuş ve içerisinde dünya turizmin önde gelen otoritelerini barındırıyorAmerican Acedemy of Hospitality Sciences dünya çapındaki 5 yıldızlı kaliteli otelleri, resortları, spaları, havayollarını gemileri, otomobilleri, restoran ve şefleri değerlendiriyor. . Akademi, “Five Star Diamond Award” ödüllerini, kalite, hizmet, mutfak, hijyen, misafirperverlik gibi kriterlere göre veriyor.Merkezi New York'da bulunan The American Academy of Hospitality Sciences, International Board of Trustees tarafından yönetiliyor. International Board of Trustees de sektörün saygın lider yöneticileri bulunuyor. Dünyadaki değerli kaynaklar International Board of Trustees'e uygun gördükleri 5 yıldızlı otelleri sunuyor. Ardından yöneticiler bir eleme yaparak kalite standartlarını değerlendirerek nihai değerlendirmeyi yapıyorlar.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.