22 Eylül 2024
  • İzmir36°C
  • İstanbul28°C
  • Antalya32°C
  • Ankara31°C

ALTAV FAHRİ KONSOLOSLARI MİFASİR ETTİ

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) 2016 yılının ilk toplantısında ilçede hizmet veren 6 ülkenin fahri konsoloslarını mifasir etti

ALTAV Fahri Konsolosları Mifasir Etti

07 Ocak 2016 / 16:48

TURİZMİN SESİ

Filika Restoran’da gerçekleşen yemekte fahri konsoloslarla tanıtım ve turizm işbirliği için neler yapılabileceği konuşuldu.ALTAV yönetimi aralık ayındaki Genel kurulun ardından düzenli olarak her hafta çarşamba günleri yaptığı toplantısını bugün de gerçekleştirdi. Başkan Adem Murat Yücel’in şehir dışında olması nedeniyle Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu yönetiminde yapılan toplantıda öncelikli olarak fuarlara ilişkin son hazırlıklar konuşuldu. Yılın ilk fuarı olarak Hollanda’da 12-17 Ocak tarihleri arasında yapılacak Utrecht Fuarı’nın son hazırlıkları gözden geçirildi. Hollanda fuarında ALTAV adına görev yapacak Elvan Güneş, ilk kez bu yıl Utrecht fuarında Alanya standı altında turistik tesislerin de kendilerini tanıtabilecekleri deskler oluşturulduğuna dikkat çekti. Fuarda Alanya kendi ismiyle 30 metrekarelik alanda Kale ve Kızılkule konseptiyle tanıtılacak. Ayrıca Turizm Bakanlığı'nın standı içerisinde Antalya destinasyonu deskinde Antalya'nın diğer tatil bölgeleri ile birlikte ilçenin tanıtımı yapılacak. Fuara, ALTAV'ı temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Güneş'in yanı sıra Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dahaoğlu da destek amaçlı olarak bireysel katılım sağlayacak. Alanya markası altında tanıtım yapmak isteyen firmalar için de bu yıl ilk kez deskler oluşturuldu. 4 otel deskte kendi ismiyle tanıtım yapacak. 

alanya-turizm-tanitma-vakfi-(altav).jpg
 
Öte yandan Moskova Turizm Fuarı’na katılmak üzere ALTSO’nun geçen yıl başlattığı çalışmaların bu yıl ALTAV tarafından sürdürülmesi önerisi değerlendirildi ve ALTSO’dan gelen öneri ve bilgiler ışığında fuara katılma kararı alındı. İç pazara yönelik tanıtım çalışmasının hızlandırılması ve daha etkin hale getirilmesi amacıyla başlayan görüşmelerin değerlendirildiği toplantıda öncelikle Gaziantep’te başlayacak tanıtım uygulamasının turizm potansiyeli olan tüm kentlere yayılması görüşü benimsendi. Sanal tanıtım, özellikle Facebook ve Instagram gibi sosyal paylaşım kanallarından yapılacak tanıtımlara ilişkin görüşme ve pojeler oluşturulması için de komite oluşturuldu. 
 
alanya-turizm-tanitma-vakfi-(altav)555555555555.jpg
 
ALTAV’ın bugün yapılan toplantısında bir ilk gerçekleşti. Alanya’da hizmet veren İsveç, Letonya, Kazakistan, Norveç, Finlandiya ve Danimarka Fahri Konsolosları toplantıya davet edildi. Fahri Konsoloslardan tanıtım ve turizm adına karşılıklı işbirliği talebi ve desteği istendi. İsveç Fahri Konsolosu Hilmi Tokuş, Letonya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz, Kazakistan Fahri Konsolosu Ahmet Cebeci, Danimarka Fahri Konsolos Yardımcısı Ayşe Göret Özdemir, Finlandiya Fahri Konsolos Yardımcısı Paulina Müftüoğlu ve Norveç Fahri Konsolos Yardımcısı Meryem Şen toplantıya katılım gösterdiler. Fahri Konsoloslar ve yardımcıları Alanya turizmi adına işbirliğine her zaman hazır olduklarını belirttiler. İlk kez bir sivil toplum örgütünden davet aldıklarına değinen temsilciler kendi üleklerinde ya da Alanya’da yaşayan ülke vatandaşları ile yaptıkları çalışmalardan örnekler verdiler. Fahri Konsoloslar Alanya tanıtımı için yurt içi ve dışında konsolosluk düzeyinde çalışmalara destek vereceklerini ifade ettiler. Kazakiskan Fahri Konsolosu Ahmet Cebeci’nin önerisiyle Alanya’ya Ankara’daki konsolosların davet edilerek kentin tanıtılması, iyi ilişkilerin güçlendirilmesi fikri benimsendi. Davete dair takvim ise önümüzdeki günlerde kesinleşecek. Finlandiya Fahri Konsolos Yardımcısı Paulina Müftüoğlu ise sanatsal ve kültürel konularda işbirliğinden söz etti. Müftüoğlu, Alanya’da geleneksel olarak yapılan caz festivaline kendi ülkelerinden tanınmış sanatçıları davet ederek festivalin daha geniş kitlelere yayılmasına katkı sağlayabileceklerini ifade etti. Toplantının sonunda işbirliği köprüsünün temellerinin atıldığını belirten Fahri Konsoloslar “Bundan sonra yapılacak her türlü etkinliğe destek vermeye, fuarlar ve diğer tanıtımlarla Alanya ekibi ile birlikte çalışmaya hazırız” mesajı verdiler.
 
Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.